Newcastle 1X2

KERROIN

6.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutiskausi 2020 käynnistyy heti uuden vuoden ensimmäisenä päivänä. Tarjolla on myös tuhti 16 kohteen Vakio, johon tarjoamme tässä pelivihjeen.

Huom. Pelivihje on jouduttu tekemään hyvin pienen pelivaihdoin aikana, joten kohteiden peliprosentit voivat muuttua vielä merkittävästi myös pelipäivänä. Tarkista normaalia huolellisemmin Vakion todelliset peliprosentit ennen kupongin täyttöä.

Jokaisen ottelun perässä on kohteen todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alikertoimet.

1: Newcastle-Leicester (20-25-55)

Newcastle hävisi lauantaina vauhdikkaan kotimatsin Evertonille, joka oli toinen peräkkäinen tappio. Harakoiden puolustus on päästänyt vastustajat viime otteluissa vaarallisen paljon hyviin paikkoihin, mikä huolettaa. Leicester kaatoi West Hamin lähes täysin kakkosjoukkueella 1-2. Kaikki avainpelaajat saivat tärkeää lepoa kiireiden keskellä, mikä on iso etu vieraille. Leicester on selkeä suosikki, mutta Vakiokansa on hullutellut kyllä pahemman kerran. Peräti 80% merkittyä kakkosta ei ole kyllä järkevää poimia kupongille. Aloitetaan siis lappu tylyllä ohipelillä.

2: Southampton-Tottenham (34-27-39)

Southampton jäi viikonloppuna 1-1 -tasapeliin Palacen kanssa, mutta dominoi silti ottelua. Tätä edelsi kaksi komeaa vierasvoittoa Chelseasta ja Aston Villasta. Saints on nyt kiistatta kauden parhaassa vireessään. Tottenham pudotti pisteitä Norwichin vieraana ja taipui 2-2 -tasapeliin hallinnasta huolimatta. Spurs on pelannut Mourinhon alaisuudessa saldolla 5-1-2, mutta nyt riesana on pelikieltoja (Son, Winks, Sissoko). Tottenham on vain marginaalinen suosikki, joten törkeästi ylipelattu kakkonen ohitetaan tässäkin kohteessa. Hyvässä iskussa olevaan Southamptoniin on helppo luottaa.

3: Watford-Wolverhampton (24-30-46)

Sarjan jumbona pitkään viihtynyt Watford löysin vuoden 2019 lopulla vihdoin peli-ilonsa. Hornets kaatoi viikonloppuna Aston Villan komeasti 3-0, mitä edelsi myös hyvät tulokset Sheffield Unitedia ja Manchester Unitedia vastaan. Wolves on kohdannut Valioliigaan kärkijengit ja esiintynyt hienosti. Man City kaatui kotona 3-2 ja Liverpoolia vastaan oli myös piste tarjolla 1-0 -tappiosta huolimatta. Wolves sai myös lepuutettua avainpelaajiaan sunnuntain matsissa. Poimitaan Wolves hieman ylipelattunakin lapulle, koska 16 kohteen rivistä ei kannata tehdä liian vaikeaa. Mukaan erittäin osuva risti, sillä maaliodotus jää tässä kohteessa matalalle.

4: Norwich-Crystal P (34-30-36)

Norwic punnersi lauantaina pisteen Tottenhamilta ja Teemu Pukki osui myös kertaalleen, tosin VAR hylkäsi suomalaisen maalin. Piste oli laiha lohtu, sillä Canaries ei ole voittanut seitsemään matsiin. Norwich on lisäksi hävinnyt äskettäin häntäpään kohtaamiset Villalle ja Southamptonille. Crystal Palace puristi Southamptonilta hieman onnekkaankin pisteen maalein 1-1. Eagles on vahvassa lyönnissä juuri nyt, sillä seitsemän ottelun saldo on 3-3-1. Ainoa tappiokin oli epäonninen Newcastlea vastaan. Palace pelaa perinteisesti jopa vieraissa paremmin kuin kotonaan, ja tällainen asetelma sopii sille mainiosti. Ottelusta on lupa odottaa hyvin vähämaalista. Norwich on selkeästi ylipelattu, joten napataan vain 30% merkitty Palace riskillä varmaksi asti!

5: Manchester City-Everton (74-18-8)

Manchester City palasi sunnuntaina takaisin voittojen tielle tylyn Wolves-tappion jälkeen. Tuolloin City hukkasi 0-2 johdon 3-2 selkäsaunaksi loppuhetkien maalilla. Aguero on myös palannut kehiin ja osui sunnuntaina, minkä lisäksi Kevin De Bruyne on ollut liekeissä. Everton jatkoi erinomaista virettään ja kaatoi Newcastlen 1-2 vahvalla esityksellä. Toffees on kuin uudestisyntynyt managerinvaihdoksen jälkeen. Saldona on nyt 3-2-0, joten Carlo Ancelottin urakka managerina (vasta kaksi viimeisintä ottelua, tosin) on alkanut hyvin. Jos rahaa riittää, voit varmistaa Cityn voiton vain 8% merkityllä tasapelillä. Pienillä kupongeilla näin osuvan kotivoiton voi jättää myös varmaksi, ylipelattunakin. Riville haetaan arvoa muista kohteista.

6: West Ham-Bournemouth (49-27-24)

West Ham liittyi manageria vaihtaneiden seurojen joukkoon, kun Manuel Pellegrini sai monoa. Syystäkin, sillä viikonloppuna Hammers hävisi jopa Leicesterin B-miehille kotonaan. Ruoriin astuu kokenut David Moyes, jonka ura on ollut sitten Everton-aikojen laskussa. Bournemouth jatkoi vähämaalisia otteluitaan ja hävisi Brightonille vieraissa 2-0. Joukkue on ollut yksi loppuvuoden heikoimpia, sillä saldo on Valioliigassa yhdeksästi ottelusta järkyttävä 1-1-7. West Hamilla on siis loistava sauma napata avausvoitto Moyesin ensimmäisessä kotipelissä. Lähdetään siis ykkösestä liikkelle, vaikka Hammers onkin ylipelattu. 1_2 on hyvä vaihtoehto paksumman kukkaron haltijoille.

7: Arsenal-Manchester Utd (32-26-42)

Uusi Arsenal-manageri Mikel Arteta ei ole saanut voitokasta alkua uralleen. Gunners näytti todella lupaavalta Chelseaa vastaan Lontoon derbyssä, mutta hävisi matsin silti 1-2, kiitos Lenon hörppäyksen. Joukkue uppoaa edelleen sarjataulukossa alemmas. Manchester United voitti tyylikkäästi Burnleyn 0-2. Rashford ja Martial ovat hyvässä iskussa, ja joukkue on kokonaisuutena kauden parhaassa pistetahdissaan. Kahdeksan edellisen ottelun saldo 6-1-1 (UEL ml.) on erinomainen. Vakiossa suht oikein merkitty United kelpaa hyvin varmaksi. Arsenal tuloskunto on huonoimmista vuosikausiin, eikä sen kääntäminen ole tällaisessa matsissa helppoa. Varma 2.

8: Preston-Middlesbrough (50-30-20)

Prestonin neljän ottelun tappioton putki katkesi sunnuntaina Readingia vastaan. PNE hävisi matsin 0-2, vaikka joukkue oli xG:n valossa jopa parempi. Epäonnea. Tätä ennen Preston haki arvokkaan vieraspisteen Leedsiltä 1-1 -tasapelillä. Boro jatkoi mahtavaa virettään kaatamalla WBA:n vieraissa 0-2. Kyseessä oli kauden paras esitys ja kolmas voitto putkeen. Surkeasti syksyn aloittanut Boro on saanut vihdoin juonen päästä kiinni ja pelannut kymmenen matsia saldolla 5-3-2. Vakiokansalla on joukkueiden tasoero hallussa, ja kohteen peliprosentit ovat hyvin linjassa arvioidemme kanssa. Haetaan tässä varma 1, vaikka Boro onkin nousussa. Preston on sarjan kovin kotijoukkue, ja Boro on napannut vain 1/7 kauden voitostaan vieraissa.

9: Bristol City-Brenford (26-28-46)

Joulukuu on ollut murheellinen Bristol Citylle, sillä joukkue ehti hävitä neljä matsia putkeen ennen viime sunnuntaina. Cityn peli palasi vihdoin raiteilleen, kun heikko Luton kaatui kotona 3-0. Surkea joulukuu on kuitenkin pudottanut seuran ulos kuuden sakista. Brentford on ollut puolestaan erinomaisessa iskussa, mutta sunnuntaina joukkue hävisi Lontoon derbyn Millwallia vastaan 1-0. Matsi oli tylsä ja tasainen, eikä Bees ansainnut jäädä pisteittä. Vierailija on pelivoimaltaan mielestämme sarjan eliittiä ja ansaitsee vieraissakin selkeän suosikkiaseman. Vakion peliprosentit ovat aivan päin sitä itseään – vain 31% pelattu Brentord on huikean hyvä varma!

10: Huddersfield-Stoke (38-29-33)

Huddersfield pelasi yhden kauden parhaista matseistaan Blackburnia vastaan sunnuntaina. Terriers käänsi 0-1 tappioaseman 2-1 voitoksi ja dominoi ottelua selvästi. Viime aikojen saldo 3-1-1 viidestä matsista on oikein hyvä, kun vertaa koko kauden tuloksiin. Stoke hävisi hieman epäonnisesti Fulhamin vieraana 1-0. Ottelu oli hyvin tasainen, eikä pistejako olisi ollut vääryys. Karmean kauden pelannut Potters on alkanut parannella otteitaan viime viikkoina tulosten sekä xG:n valossa. Kotivoiton peliprosentit ovat jostain syystä lähteneet pahasti laukalle. Peräti 66% merkitty Huddersfield on siten selkeä ohipeli. Stokessa on niin paljon potentiaalia parempaan, että haetaan tässä riskillä jopa varmaa kakkosta.

11: QPR-Cardiff (39-25-36)

QPR:n alamäki jatkui sunnuntaina 1-2 kotitappiolla Hull Citylle. Kyseessä oli neljäs voitoton ottelu, joiden aikana joukkueen verkkoon on isketty myös 12 maalia. Ärrät on silti varsin turvassa keskikastissa, ja otteluiden xG-luvut kertovat kelvollisista peliesityksistä. Cardiff nappasi ensimmäisen voittonsa viiteen otteluun kaatamalla kovan Sheffield Wedsin vieraissa 1-2. Esitys ei ollut silti erityisen vahva, ja joukkueella on ollut tuskaa nousta odotusten mukaiseen nousutaisteluun. Kohteen maaliodotus on korkealle eli tasapelin riski on normaalia pienempi. Kun peliprosentit ovat varsin hyvin mallillaan, pääty kupongille 1_2. Jos tarvitset varmaideoita, niin Cardiff voisi myös olla yksi sellainen.

12: Nottingham-Blackburn (41-30-29)

Nottingham palasi playoffs-viivan päälle kaatamalla heikon Wiganin 1-0. Voitto oli jo toinen peräkkäinen, mutta Nottingham ei vakuuta kentällä lainkaan. Forest on ollut koko joulukuun varsin heikko. Blackburn hävisi Huddersfieldin vieraana 2-1 aikaisesta johtomaalista huolimatta. Kyseessä oli vasta ensimmäinen tappio kahdeksaan otteluun. Rovers on noussut joulukuun aikana tasaisesti sarjataulukossa, ja nyt heikko alkukausi alkaa olla hyvin kuitattu. Tasaisessa sarjassa sijat 5-14 mahtuvat vain neljän pisteen sisään, joten ottelu on mitä suurimmassa määrin playoffs-kamppailu. Vakiokansa on hullutellut Nottinghamin kanssa, sillä kotijoukkue on saanut jostain syystä yli 60 prosentin kannatuksen. Tällaisille lukemille ei ole mitään perusteita, joten mennään vastapalloon: X2.

13: Birmingham-Wigan (52-28-20)

Birmingham hävisi sunnuntaina kitkerän kotipelin Leedsille maalein 4-5. Joukkue nousi neljä kertaa ottelussa tasoihin vain hävitäkseen sen 95. minuutin maalilla. Birminghamin tuloskunto alkaa huolettaa, sillä joukkue on voittanut vain yhden yhdestätoista edellisestä liigapelistä. Wigan hävisi Nottinghamille 1-0, mutta olisi ansainnut ottelusta vähintään pisteen. Latics pelasi tätä tappiota ennen neljä tasapeliä ja olisi ansainnut viime kierrosten matseista helposti parikin voittoa. Birmingham ei ole kuin maksimissaan luokkaa parempi nippu, joten kotivoiton todennäköisyys ei juuri nouse yli 50 prosentin. Birmingham on saanut Vakiossa luokattoman kannatuksen (69%), joten X2 palkitsee järkipelaajan tässäkin kohteessa. Lähes kerran kahdesta osuva valinta tarjoaa todella herkullisia prosentteja.

14: Sheffield Wed-Hull (48-27-25)

Sheffield Weds hävisi yllättäen ja hieman epäonnisesti Cardiffille sunnuntaina. Kyseessä oli jo toinen tappio peräkkäin, mutta Owls on yhä kuuden parhaan joukossa. Kokonaisuutena joukkueen viime aikojen otteista ei ole suurempaa valittamista. Hull haki 1-2 vierasvoiton Lontoosta QPR:n kotiluolasta. Peli kulkee tällä hetkellä kohtalaisesti, ja saldo 4-1-2 seitsemästä ottelusta on varsin hyvä. Tasaisessa top kympissä piste-ero on playoffs-viivalle vain kolme pinnaa, joten Hull on täysillä nousukamppailussa mukana. Sheffield Weds on hieman laadukkaampi nippu, mutta suurempaa tasoeroa joukkueiden välillä ei nyt ole. Miksi Vakion pelaajat luottavat kotivoittoon lähes 70% kannatuksella, on mysteeri. X2 on jo kolmannessa kohteessa putkeen erittäin usein osuva ja palkitseva valinta.

15: Fulham-Reading (53-27-20)

Fulham nappasi sarjan kolmospaikan Brentfordilta sunnuntaina kaatamalla Stoken 1-0 kotonaan. Joukkue johtaa hyvin tasaista sijojen 3-13 nippua, joka mahtuu kuuden pisteen sisälle. Vaikka sarjasijoitus on hyvä, niin Fulhamin takamatka suoraan nousuun on yllätys ja myös pettymys. Readingin surkea alkukausi on kääntynyt vuoden lopulla aivan eri suuntaan. Joukkue on voittanut kolme matsia putkeen ilman päästettyä maalia. Edellisen kerran Royals-verkkoa on venytetty viisi kierrosta sitten Barnsleyn kotiluolassa. Reading on noussut sarjan pohjilta jo keskikastiin ja matkaa myös Lontooseen itseluottamusta uhkuen. Fulham ei ole nykykunnossa olevaa Readingia valtavasti parempi. Peräti 74% merkitty kotivoitto on selvä ohipelin paikka, etenkin, kun vierasjoukkue Reading on tästä kaksikosta huomattavasti paremmassa vireessä. Fulhamin ohitus ei pelota.

16: West Bromwich-Leeds (35-31-34)

WBA menetti sarjan kärkipaikan (tasapisteillä) Leedsille sunnuntaina hävittyään yllättäen Middlesborolle kotona 0-2. Albion on hyytynyt joulunajan kierroksilla pahemman kerran, sillä joukkue ei ole voittanut kuin yhden viidestä ottelusta. Kaiken lisäksi xG-luvut näyttävät rumilta. Leeds punnersi puolestaan 4-5 voittoon myöhäisellä maalilla Birminghamia vastaan. LUFC ehti hukata johdon ottelussa neljä kertaa, mutta voitti lopulta ansaitusti. Kyseessä oli ensimmäinen täysi pistepotti neljään otteluun, eli Leeds on kompuroinut WBA:n tavoin viime viikkoina. Ottelu on lähtökohdiltaan vähämaalinen ja täysin ympäripyöreä. Vakion pelaajat ovat samaa mieltä, eikä päätöskohteeseen ole tarjolla suurempaa peli-ideaa. 1_2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi WBA olisi pelattava, jos saat sille yli 2,86 (=100/35) kertoimen. Valioliigasta pelikelpoisia kohteita ovat mm. Newcastle @ 6,10 (22%), Southampton @ 3,45 (34%) ja Crystal Palace @ 3,00 (36%)

Futisvakio 6

Parhaat varmat: 4:2 Palace, 7:2 Man Utd, 8:1 Preston, 9:2 Brentford
Parhaat ohipelit: 1:1X ohi Leicester, 2:1X ohi Tottenham, 13:X2 ohi Birmingham, 15:X2 ohi Fulham

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *