Southampton +0.5

KERROIN

1.78
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigassa pelataan vuoden 2020 ensimmäinen kierros heti uudenvuoden päivänä. Nostamme ottelutarjonnasta esiin kaksi kotijoukkuetta, joiden mahdollisuudet ovat kerroinasetelmia suuremmat.

Brighton-Chelsea (klo 14:30)

Brightonin ja Chelsean kohtaaminen avaa keskiviikon tiiviin pelipäivän. Luvassa lienee ennakkoon tasainen ottelu.

Kotijoukkue Brighton palasi lauantaina takaisin voittojen tielle kaatamalla Bournemouthin kotona 2-0. Seagulls ehti pelata tätä ennen neljä voitotonta peliä, mutta xG:n valossa joukkueen suoritukset ovat olleet vähintään kelvollisia. Marginaalit ovat olleet hieman Brightonia vastaan koko kauden ajan.

Edellinen sesonki oli joukkueen osalta kamalaa räpiköimistä, mutta kesällä ohjat ottanut Graham Potter on tehnyt Brightonista pelaavamman ja vahvemman joukkueen. Nykyisin Seagulls on pelivoimaltaan hyvin lähellä sarjan keskikastia.

Vierasjoukkue Chelsea on puolestaan rämpinyt pahemman kerran joulukuussa. Blues oli sunnuntaina matkalla jo kuudenteen tappioon kahdeksassa ottelussa, kun joukkue oli Arsenalin jyrän alla avausjakson. Chelsea kuitenkin heräsi tauon jälkeen ja käänsi matsin 1-2 -voitoksi kahdella loppuhetkien maalilla.

Tästä huolimatta, joukkueen saldo on 3-0-5 edellisestä kahdeksasta liigaottelusta. Chelsea on menettänyt valtavasti asemiaan sarjan kärkipaikoilla, ja tällä hetkellä myös paikka neljän joukossa alkaa olla uhattuna. Alkusyksyllä loistanut nuorisokaarti on alkanut ailahdella, ja olemme laskeneet Chelsean pelivoimaa selvästi.

Brighton ei voi olla näistä lähtökohdista iso altavastaaja. Pelataan Bethardin Brighton +0,5 1,92 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle peräti 60%. Myös Brighton DNB tai 1X2 ovat tuottavia, mutta harvemmin osuvia, vaihtoehtoja.

Southampton-Tottenham (klo 17:00)

Kotijoukkue Southampton löysi vuoden 2019 lopulla hyvän pelivireen. Saints alkoi näyttää syksyn mittaan jo todelliselta putoajakandidaatilta, kunnes kelkka vihdoin kääntyi marras-joulukuun taitteessa. Southampton voitti tuolloin tärkeät kotipelit Watfordia ja Norwichia vastaan.

Tästä alkanut kahdeksan ottelun putki on kulkenut saldolla 4-2-2, joista kolme viimeisintä ottelua 2-1-0. Southampton pelasi Crystal Palacea vastaan lauantaina 1-1 -tasapelin, mutta oli tuossakin ottelussa selkeästi vahvempi joukkue. Kaikki näyttää siis oikein hyvältä Saints-leirissä juuri nyt.

Vierailija Tottenham löysi myös uudenlaisen vireen vuoden 2019 lopulla. Tästä kuuluu kiitos managerinvaihdolle, joka suoritettiin marraskuun lopulla. Ruorin ottanut Jose Mourinho on johdattanut Tottenhamin saldoon 5-1-2 Valioliigassa.

Edellisellä kierroksella Spurs taipui vieraissa 2-2 -tasapeliin Norwichia vastaan, mutta olisi kyllä ansainnut voittaa ottelun. Tätä ennen Tottenham kaatoi Brightonin 2-1 vahvalla toisen jakson pelaamisella. Vaikka joukkueen yleiskunto onkin hyvä, niin edelliset 3-4 ottelua ovat sisältäneet pitkiä heikkoja jaksoja.

Vierailla on myös kokoonpano-ongelmia, sillä tärkeä Son on yhä pelikiellossa. Keskikentän vakiomiehistä myös Winks ja Sissoko ovat pelikiellossa. Ykkösveskari Lloris on yhä poissa pitkäaikaispotilaana.

Southampton on ottelussa mielestämme vain marginaalinen altavastaaja. in Southampton +0,5 1,78 kertoimella maistuu peleihin erinomaisesti. Todenäköisyysarvio tapahtumalle on 61%. Rohkeimmat voivat betsata myös suoraa voittoa 3,50 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *