Jönköping-Dalen: alle 12,5 maalia

KERROIN

2.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

Fagerhult Habo +2,5

Ruotsin pääsarja salibandy tarjoilee sunnuntain ratoksi täyden seitsemän ottelun kierroksen, josta tapetille nostetaan Växjö-Habo sekä Jönköping-Dalen.

Växjö-Fagerhult Habo (klo 17.30)

Växjön alkukausi on ollut todella maltillisiin odotuksiin nähden varsin hyvä vaikka neljästä ottelusta onkin tarttunut vasta yksi voitto mukaan. Otteluohjelma on kuitenkin ollut haastava ja sekä Pixboa että viimeksi Kalmarsundia se kiusasi aivan koko ottelun. Hurjasti kärkinimiä siirtoikkunassa menettänyt joukkue elää pitkälti ykköskentän Tommy Bolinin sekä Ludwig Perssonin tehojen varassa ja muiden kenttien osalta ottelut ovat olleet melkoisia selvitymisnäytelmiä. Puolustussuuntaan Vipers on hyvin tiivis paketti mutta pääluotsi Johan Schönbeckin tituleeraamasta ”parhaasta pallollisestä Växjöstä” ei ainakaan kentän puolella olla vielä nähty mitään merkkejä. Ykköspuolustaja Markus Jonsson on kaksi viimeistä peliä ollut katastrofaalisen huono ja tsekeistä hankittujen lainapelaajien tarve antaa signaaleja siitä, ettei Nikalas Ramirez vielä toviin pue peliasua ylleen. Maalilla Viktor Kastengren on ollut hyvä eikä kotijoukkue tänäänkään nuoreen lupaukseen tolppien välissä tule kaatumaan.

Sarjanousija Habo on laittanut heti tuulemaan pääsarjatasolla ja joukkueen neljässä ottelussa verkkoja on heilutettu yhteensä peräti 73 kertaa. Habo matkaa Växjöön kaksi peräkkäistä voittoa tilillään ja etenkin viimeksi Helsingborgin kaataminen vieraskaukalossa oli erittäin hyvä työnäyte joukkueen iskukyvystä. Jesper Ekström ja Tobias Zälle ovat tahkonneet kumpainenkin jo yli kymmenen pistettä ja kaksikon takana ainakin Tim Andersson sekä Simon Hedin pystyvät antamaan tulitukea. Tolppien välissä starttaa Helsingborgiakin vastaan erinomaisesti torjunut Cyril Haldemann.

Växjö ansaitsee kotonaan melko selvänkin suosikinaseman, muttei tästä Vipersille mitään läpihuuto-ottelua ole todellakaan tiedossa. Habon todella aktiivinen pelitapa on aiheuttanut päänvaivaa jokaiselle vastustajalle, eikä Växjön alakerta ole todellakaan sarjan parhaimmistoa. Habo piti viimeksi Helsingborgia ajoittain jopa pilkkanaan ja pelityyliltään Växjö on hyvin samanlainen, joskin pykälää heikompi puolustussuuntaan. Toki vieraiden prässipelissä on kolikon kääntöpuolikin muttei Habon voittokaan tässä mitenkään mahdottomalta kuulosta. Kaksi peräkkäistä voittoa on varmasti nostanut nousijaoukkueen itseluottamusta ja näistä lähtökodista vieraiden 2,5 maalin tasoitus tasabookilla kelpuutetaan sunnuntain pelitositteelle mukaan, in laajasta salibandytarjonnasta.

Jönköping-Dalen (klo 18.00)

Jönköping nappasi avausottelussa tärkeät pisteet Habolta mutta sittemmin kyyti on ollut kylmää. Alla on kolme peräkkäistä tappiota, joskin joukkue on tällä periodilla kohdannut sarjan mahtiseurat Storvretan sekä Falunin, joista jälkimmäinen upotti voittomaalin vasta jatkoajalla. Siirtomarkkinoilla JIK oli jälleen ottavana osapuolena mutta joukkue on jo pitkään profiloitunut niin sanotuksi ”mustaksi hevoseksi”. Emil Nilssenin, Otto Weidmanin sekä Rikkard Hesmerin johdolla kärki on timanttisen kova eikä taso tipu näiden takanakaan hälyyttävän paljoa. Joel Wadsten on osunut tolppien väliin jo neljästi ja Siriuksesta tullut Filip Björk on kelpoluokan pelimies. Maalilla Gustav Jansson on elinehto joukkueelle ja todella suurikokoinen veräjänvartija luonnollisesti aloittaa tänäänkin tolppien välissä.

Dalen nostettiin esille vihjeessämme myös toissapäivänä kun se varsin odotetusti laittoi kapuloita rattaisiin Pixbon vieraana. Uumajalaiset olivat kahden erän jälkeen jo neljän maalin karkumatkalla mutta kolmannen erän tumma viisi minuuttinen sysäsi täyden pistepotin tuonnemmaksi. Todella agressivisella prässipelillä avausotteluissa hämmästyttänyt joukkue on selkeästi palannut enemmän takaisin tuttuun ja turvalliseen kontrolloituun 2-2-1 karvaukseen. Hyökkäyspäässä joukkue on maalipaikkoihin nähden ollut jopa liiankin tehokas ja joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä keikkuu edelleen yllätysnimi Daniel Sonidsson. Måns Parsjö-Tegner on luottohevonen tolppien välissä ja selvä valinta startteriksi myös illan kamppailussa.

Ottelu on lopputuloksen kannalta hyvin ympäripyöreä mutta kyllä Dalen perustasoltaan on hieman kotijoukkuetta edellä, ja näin ollen ansaittu suosikki myös bookkereiden toimesta. Mielenkiinto nousee esiin totals-vetoja katsottaessa, sillä raja on vedetty alkukauden todellisten ilotulitusten takia hämmästyttävän korkealle. JIK lukeutuu sarjan parhaimpiin pallollisiin ryhmiin ja Dalen on viime vuodet ollut selkeästi sarjan under-automaatti. Joukkueiden viimeisissä kymmenessä kohtaamisessa ei kertaakaan olla mätetty yli 12 maalia ja Dalenin orastava luopuminen alkukauden päättömästä juoksemisesta tottakai sataa tässä täysin underin laariin. Me emme mitenkään saa ottelusta niin runsasmaalista kuin markkina, joten in tarjoama kakkosen kerroin alle 12,5 maalille ruksitaan välittömästi pelikupongille talteen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *