H2H Andersson-Pärmäkoski: Andersson

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Falk-Carl: Carl

Lillehammerin mini-tour jatkuu lauantaina vapaan normaalimatkoilla. Therese Johaug lähtee kilpailuun luonnollisesti jättisuosikkina, eikä norjalaiselle taida löytyä vieläkään kunnon haastajaa.

Naisten kisaan pelattavaa löytyy jälleen ilta kun suomen Pärmäkoski on asetettu matchuppiin ruotsalaista Ebba Andersonia vastaan. Kristan meno on ollut alkukaudesta tukkoista eikä Krista esimerkiksi viime viikonloppuna Rukalla ollut lähelläkään mitalikolmikkoa. Sprintissä meno tyssäsi tänään jo puolivälieriin joten melko tuoreeltaan sinivalkoisten ainoa toivo tähän starttiin pääsee. Andersson löi itseään viime talvena läpi ja tahti on näköjään vain kiihtymään päin. Hyvin paljon Therese Johaugia muistuttava ruumiinrakenne ja hiihtotyyli toivat palkintopallipaikan heti Rukan kympillä Anderssonin ollen kolmas. Ruotsalainen jäi odotetusti sprintin karsintaan joten nainen iskee ladulle myöskin täysin tuoreena.

Andersson on papereissamme suhkot selvä suosikki vielä kuntoaan etsivää Pärmäkoskea vastaan. Viikko sitten ruotsalainen rökitti kympin pertsalla Kristaa 22 sekunnilla eikä Pärmäkosken meno sprintissä juurikaan viitteitä huippukunnosta antanut. Lillehammerin todella raskas rata ja huomiseksi uumoiltu työläs keli satavat tässä täysin Andersonin pussiin. Krista on yleensä ollut piirun verran parempi perinteisellä ja etenkin jyrkät nousut vaparilla ovat olleet tälle akilleen kantapää ja nyt luvassa on todella pitkää nousua. Me uskomme ettei Andersonin kone hyydy tässäkään kilpailussa, joten napataan kansallisuudesta huolimatta ruotsalaista kupongille mukaan. (Panossuositus 3/5)

Toiseksi kohteeksi nostetaan Hanna Falkin sekä Victoria Carlin mittelö. Falk on täysin puhdas sprintteri joskin hiihtänyt myös normaalimatkoja melko ahkerasti. Rukalla ruotsalainen oli kympillä 24 eikä nainen huomennakaan tule kärkikamppailuun yltämään. Saksan Carl on selkeästi normaalimatkojen hiihtäjä eikä naisen rahkeet todellakaan riitä sprintteihin. Rukalla Carl sijoittui 18. melko fiksulla hiihdolla. Kärkeen ei saksalaisellakaan ole asiaa, mutta kyllä tämän lähtökohtaisesti Falkille pitäisi lyödä kampoihin. Sprinttitykki on lyöty jostain kumman syystä pariin suosikiksi joten vedot lyödään ehdottomasti saksalaisen puolesta. Falk on osoittanut todellisia hyytymisen merkkejä jo sprinteissä eikä jalka ole enää liikkunut finaali-vaiheissakaan. Huominen raskas rata höystettynä täydellä sprinttikilpailulla rasitteena on ruotsalaiselle täyttä myrkkyä eikä suurempi sippaaminenkaan allekirjoittanutta yllättäisi. Carl hiihtänee jälleen nousujohteisen kilpailun ja ansaitsee meidän mielestä jopa suosikin viitan Falkkia vastaan. (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!