H2H Tönseth-Larkov: Tönseth

KERROIN

1.69
0
pv
0
t
0
min
0
s

Rukan maailmancup tarjoili maistuvan suomalais onnistumisen kun Iivo Niskanen sauvoi 15km perinteisen osakilpailuvoitoon. Niskasen lähtökohdat myös mini-tourin päättävään takaa-ajoon ovat erinomaiset. Meidän huomio keskittyy kärkikamppailun lisäksi myös taistoon viimeisistä podium-paikoista.

H2H Didrik Tönseth (NOR) – Andrey Larkov (RUS)

Head to head -kaksintaisteluun on asetettu Norjan Tönseth sekä Venäjän Larkov. Tönseth ampaisee ladulle kuudentena, tasan minuutin kärkimies Klaebon jälkeen. Larkov starttaa seitsemäntenä, 11 sekuntia Tönsethin perään. Norjalainen on yksi maailmancup-sirkuksen tasaisimpia suorittajia ja puhdas normaalimatkojen erikoismies kipusi viime talvena maailmancupissa podiumille peräti yhdeksän kertaa. Tämän kauden Tönseth on avannut varsin mallikkaasti ja Beitostölenin avausviikonlopussa mies nappasi 15km perinteiseltä tolpan kotiin. Eilen Tönseth sijoittui samaisella matkalla neljänneksi, reilut 30 sekuntia Niskaselle taipuneena. Venäjän Andrey Larkov on niin ikään puhdas distanssi-jyrä ja miehen sprintti-ominaisuudet ovat vielä selkeästi Tönsethiäkin heikommat. Larkovin alkukausi on ollut tahmea joten eilisen 15km kuudetta (45s Niskaselle) sijaa voidaan pitää hienoisena yllätyksenä. Toki mies on olympia pronssimitalisti Pyeongchangin 50km kilpailusta, joten kyllä herralta ns. kapasiteettia todellakin löytyy.

Tönseth on asetettu pariin kevyeksi suosikiksi ja meidän papereissamme norjalaisen kuuluisi olla vielä kertoimiaankin suurempi suosikki. Larkovin alkukausi on ollut heikko ja etenkin vapaalla hiihtotyylillä mentäessä mies ei todellakaan ole parhaimmillaan. Tönseth on ollut erittäin pirteä ja kuten aiemminkin on mainittu on mies erittäin varma suorittaja. Tönseth on pari napsua kovempi menijä ja Larkovin vapari on vielä hyvinkin suuri kysymysmerkki. Larkov tulee kyllä ajamaan maanmiehensä Bolshunovin kanssa Tönsethin 11 sekunnin etumatkan kiinni mutta emme millään usko, että Tönseth tämän kelkasta tulisi tippumaan. tarjoaa norjalaiselle selkeästi markkinoiden parasta kerrointa, ja tällä on hyvä startata joulukuun betsit.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *