Newcastle 1X2

KERROIN

2.28
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa palataan taas normaaliin päiväjärjestykseen FA Cup -viikonlopun jäljiltä. Tarjolla on siis Valioliigaa ja Championshipia sisältävä rivi. Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Southampton (76-17-7)

Liverpoolin huikea kausi jatkui viikolla West Hamin vieraana. Pool hoiteli matsin rutiinilla maalein 0-2. Joukkue etenee kohti liigamestaruutta aivan uskomattomilla tilastoilla. Southampton palasi voittojen tielle Valioliigassa kaatamalla Crystal Palacen ansaitusti 0-2. FA Cupissa joukkue pelasi 1-1 -tasapelin Tottenhamin kanssa. Saints on ollut viimeisen kuukauden erinomaisessa vireessä: saldo 6-2-1 cupit mukaan luettuna yhdeksästä ottelusta. Vaikka Southamptonilla on saumat yllätykseen, ei Liverpoolia kannata nykyvireessä lähteä oikein varmistelemaan. Kotivoitto on pelattu lähes prosentilleen oikein, joten napataan punapaidoista heti osuva varma.

2: Newcastle-Norwich (50-27-23)

Newcastlen vaikea ohjelma jatkui edellisellä kierroksella Evertonin vieraana. Magpies teki hurjan tempun ja kiipesi 2-0 tilanteesta tasoihin kahdella 90+ minuutin maalilla. Edellisellä kierroksella Harakat kaatoivat Chelsean niin ikään 90+ minuutin osumalla. FA Cupissa joukkue kompuroi kotitasapeliin Oxfordin kanssa. Norwich jatkoi hyviä cup-otteluitaan ja voitti Burnleyn vieraissa.1-2. Valioliigassa joukkue on voittanut edellisen 11 kierroksen aikana vain umpisurkean Bournemouthin kotona. Newcastle on ehdottomasti laadukkaampi nippu ja voittaa kerran kahdesta. Vakiossa kotivoitto on jäänyt jopa pari pinnaa alipelatuksi, joten ykkösvarmalla jatketaan.

3: Crystal P-Sheffield United (35-32-33)

Crystal Palacen pitkä tappioton putki katkesi edellisellä kierroksella ansaittuun kotitappioon Southamptonille. Kyseessä oli ensimmäinen selkäsauna kuuteen otteluun ja vasta toinen tappio 11 otteluun. Sheffield United taisteli, mutta hävisi niukasti Manchester Citylle 0-1. Blades on hävinnyt koko kaudella vain 7 ottelua, joista 4 on Liverpoolia ja Man Cityä vastaan. Lopuista 20 otteluista muita seuroja vastaan on siis saldona ainoastaan kolme tappiota. Tämä ottelu on paperilla äärimmäisen vähämaalinen ja tasainen vääntö. Palacelle voi antaa pienen suosikkiaseman, josta Vakion pelaajat ovat samaa mieltä. Merkitään tämä kohde tukkoon – oikein merkin arpominen ei tässä kohtaa kiinnosta.

4: Watford-Everton (35-30-35)

Watfordin kuuden ottelun tappioton putki katkesi edellisellä kierroksella 2-1 tappioon Aston Villaa vastaan. Kyseessä oli heikon suoritus aikoihin ja ansaittu tappio. Saldo 4-2-1 seitsemästä liigapelistä on silti erinomainen. Everton hukkasi lähes varman voiton Newcastlea vastaan kahteen yliaikamaaliin. Toffees on pelannut yhdeksän ottelua manageri Silvan potkujen jälkeen saldolla 4-4-1, jossa ainoa tappio on Manchester Citylle vieraissa. Vastakkain on siis kaksi nousuvireistä joukkuetta. Tämäkin ottelu on paperilla erittäin tasainen, eivätkä Vakion peliprosentit tarjoa myöskään peli-ideoita. Laitetaan myös kohde neljä kokonaan umpeen.

5: Bournemouth-Aston Villa (38-28-34)

Bournemouth katkaisi karmivan putkensa voittamalla Brightonin 3-1 edellisellä kierroksella. Cherries oli tässäkin pelissä xG:n valossa heikompi nippu ja palasi takaisin arkeen häviämällä Arsenalille FA Cupissa. Aston Villa eteni taidolla ja tuurilla Liigacupin finaaliin kaatamalla Leicesterin 90+ minuutin maalilla. Viikkoa aiemmin joukkue nappasi myös tärkeät pisteet Watfordilta vahvalla esityksellä. Bournemouth on tällä hetkellä näistä kahdesta heikompi joukkue, eikä ansaitse kuin marginaalisen suosikkiaseman. Ohitetaan selkeästi ylipelattu kotivoitto. X2.

6: West Ham-Brighton (38-30-32)

David Moyes aloitti uransa West Hamin managerina komealla voitolla Bournemouthista, mutta kurssi on kääntynyt sen jälkeen takaisin laskuun. Hammers hävisi viikolla Liverpoolille 0-2, ja joukkue on pelannut neljä edellistä liigamatsia saldolla 0-1-3. Brighton hävisi pelitapahtumien vastaisesti Bournemouthille 3-1. Seagulls ei ole voittanut neljään matsiin, mutta marginaalit eivät ole olleet joukkueen puolella. Koko kausi on ollut varsin tasapaksua suorittamista. Heikolta näyttävät West Ham on ottelussa vain pieni suosikki, sillä riesana on myös ylimääräinen peli viikolta. Vakiokansa on jostain syystä innoissaan kotivoitosta ja pelannut ykköstä yli 50 prosenttia. Kyseessä on selvä ohipelin paikka, eli toinen X2 putkeen.

7: Manchester Utd-Wolves (46-27-27)

Manchester Unitedilla on takanaan kiireinen cup-viikko, josta on myös saldona kaksi voittoa. Keskiviikkona kaatui Man City 0-1 – tosin tulos ei riittänyt Liigacupin finaaliin. Sunnuntaina United murskasi puolestaan Tranmeren 0-6. Wolves on saanut levätä koko ajan, mikä on lauantaina ehdoton etu. Joukkue ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, joten uusia kuvioita on saatu hioa ajan kanssa. Wolves on ehdottomasti top 10 -tason laatujengi, eikä paperilla pahemmin Unitedia perässä. Etenkin, kun lasketaan kotijoukkueen pahat puutteet (Pogba, Rashford, McTominay) ja 2x cup-ottelua lähes parhailla kokoonpanoilla. Otetaan rohkeasti kolmas ohipeli peräkkäin eli X2:lla jatketaan.

8: Birmingham-Nottingham (34-28-38)

Birminghamilla on takanaan lähes 1,5 viikon tauko, sillä joukkue ei pelannut tiistaina eikä myöskään FA Cupissa. Takana on kolme tappiotonta ottelua, ja näyttäisi siltä, että Birmingham on hieman nousussa heikomman jakson jälkeen. Nottingham kaatoi todella kovan Brentfordin tiistaina 0-1. Forest nousi jo sarjan kolmospaikalle, eikä tappiota ole kertynyt seitsemään otteluun saldolla 5-2-0. Kaikki viittaa vierasvoittoon, mikä näkyy myös peliprosenteissa. Paras merkki on ehdottomasti 27% Birmingham. Tähän voi ottaa rinnalle muita merkkejä oman maun mukaan, esim. 1_2 on turvallisin ja osuvin vaihtoehto.

9: QPR-Bristol City (44-26-30)

QPR taipui viikolla Blackburnin vieraana maalein 2-1. Kyseessä oli ansaittu tappio, joita Ärrät on kerännyt reissupeleissä aiemminkin. Kotona kulkee kovempaa. QPR kaatoi edellisessä kotimatsissa kärkijoukkue Leedsin 1-0 ja tätä ennen Cardiffin peräti 6-1. Bristol City voitti tiistaina yllättäen Readingin 0-1 tasaisessa ottelussa. Tätä ennen kaatui Barnsley 1-0 ja Wigan 0-2 niin ikään hyvin tasaväkisissä peleissä. Cityllä on ollut marginaalit puolellaan, eikä tähän voittoputkeen kannata reagoida liikaa. Vastakkain on kaksi perustasoltaan keskikastin joukkuetta. Kotonaan hyvin pärjäävä QPR kelpaa 42% kannatuksella varmaksi.

10: Charlton-Barnsley (38-25-37)

Charlton on pudonnut sarjataulukossa kuin kivi jo kuukausien ajan. Kausi alkoi huikealla 4-2-0 saldolla, mikä on pitänyt nousijan poissa kolmen heikoimman porukasta tähän asti. Addicks on voittanut vain yhden 17 edellisestä liigapelistään ja putoaa tällä tahdilla vielä sarjasta. Barnsley on herännyt surkean alkukauden jälkeen pelaamaan. Kymmenen edellistä liigamatsia on kulkenut saldolla 4-3-4 eli keskikastin tahtiin. Tykes on pelannut myös hyviä vierasmatseja, joista tarjolla olisi ollut paljon enemmänkin pisteitä hieman paremmalla onnella. Charlton on niin surkea nippu, että siitä on vaikea tehdä edes kotisuosikkia. Ottelun maaliodotus on todella korkealla, eli tasapelin riski on pieni. Tehdäänpä temppu ja valitaan vain 22% merkitty Barnsley rohkeasti varmaksi!


Osallistu huikeaan Valioliigan fantasyfutis-turnaukseen! Potissa jopa 500 000 euroa. Lue lisätietoja tästä.


11: Middlesbrough-Blackburn (41-31-28)

Todella tuskaisen alkukauden pelannut Middlesbrough on ollut joulukuun alusta lähtien kelpo vireessä. Saldona on 5-3-2 kymmenestä edellisestä liigapelistä ja tappiot ainoastaan vieraissa kärkijoukkueille Leeds & Fulham. Blackburnin vuoden vaihde on ollut myös erittäin hyvä. Rovers jatkoi virettään kaatamalla QPR:n viikolla 2-1 kotikentällä. Edelliset 13 ottelua on pelattu komealla saldolla 7-4-2. Vastakkain on siis kaksi nousukuntoista joukkuetta. Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, eli tasapelin prosentti nousee yli 30 pinnan. Rististä on hyvä lähteä liikkeelle: sekä X2 että 1X kelpaavat. Boro on hieman ylimerkitty, mutta 1X tarjoaa huomattavasti osuvamman vaihtoehdon.

12: Sheffield Weds-Millwall (43-30-27)

Vuoden vaihtuminen on sujunut Sheffield Wedsin kannalta hyvin mollivoittoisesti. Joukkueen alamäki jatkui tiistaina yllättävällä 2-1 tappiolla Wiganille. Owls on hävinnyt peräti neljä viidestä edellisestä liigapelistään ja uhkaa pudota playoffs-taistelusta. Millwall kärsi harvinaisen tappion Leedsin vieraana. Lions johti ottelua jo 0-2, mutta joutui taipumaan lopulta 3-2 tappioon. Kyseessä oli ensimmäinen selkäsauna kuuteen otteluun ja vasta toinen tappio 15 liigamatsiin. Millwall on erittäin vaikea voitettava juuri nyt, joten luvassa on vaikea matsi kotijoukkueen kannalta. Sheffield Weds on ylimerkitty tässä vähämaalisessa matsissa, joten hypätään Millwallin kelkkaan. X2.

13: Preston-Swansea (50-27-23)

Kotijoukkue Preston on päässyt takaisin hyvään iskuun hieman heikomman jakson jälkeen. Joukkue pääsee myös matsiin hyvin levänneenä, sillä PNE ei pelannut tiistaina eikä FA Cupissa viime viikonloppuna. Kyseessä on sarjan paras kotijoukkue kovalla 10-2-3 saldolla. Swansea pelasi viime lauantaina ja hävisi Stokelle ansaitusti vieraissa 2-1. Viime aikojen pelivire on kokonaisuutena aivan ok, tosin ohjelmakin on ollut varsin helppo. Vastakkain on kaksi top 10 -rankingin joukkuetta. Vaakakuppi kääntyy hieman lisää Prestonille kovan kotiedun myötä. Vakiossa ykkönen on selvästi ylipelattu, mutta otetaan se silti varmaksi. Kupongista tulee muuten liian kallis. Lisäksi aiemmin on ohitettu jo niin monta suosikkia, että tässä kohtaa on hyvin vara valita hieman ylipelattu ykkönen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Preston olisi pelattava, jos saat sille yli kahden kertoimen (=100/50).

Pelikohteita ovat mm. Preston @ 2,20 (50%), Newcastle @ 2,28 (50%), Crystal Palace @ 3,22 Expekt (35%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Liverpool, 2:1 Newcastle, 10:2 Barnsley

Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi Bournemouth, 6:X2 ohi West Ham, 7:X2 ohi Man Utd

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *