Happee ML

KERROIN

1.89
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg-Höllvikens: alle 11,5 maalia

Salibandykentillä on kovan viikonloppurutistuksen jäljiltä hieman hiljaisempaa, mutta lokakuun muuten synkkään tiistai-iltaan saadaan pieniä valonpilkahduksia niin kotimaankentiltä kuin länsinaapurin puoleltakin.

Nokian KrP-Happee (klo 18.30)

Nokian KrP on vaisumman viime kauden jälkeen aloittanut räväkästi, ja kuten ensimmäisellä kierroksella ounastelimme on vuoden takaisesta shokki-alusta otettu opiksi. Avausottelussa Lasb kaatui puhtaasti 6-2 ja viime lauantaina näätälauma haki pisteet Oulusta maali-iloittelun päätteeksi lukemin 8-10. Nimellisen kakkosviisikon syömähampaat Joona Rantala sekä Henri Johansson ovat pisteiden valossa onnistuneet odotetun vahvasti, mutta plus-miinus-saldo kavereilla on silti pakkasen puolella. Matti Koskela on uupunut kokoonpanosta molemmissa otteluissa ja ykkösvahti Miro Tuomala loukkaantui heti avausottelussa. Torjuntavastuun on ottanut lupaava Jesse Kanerva, joka on kuitenkin selkeästi Tuomalaa heikompi. Nokialaiset ovat siis voittaneet molemmat edelliset ottelunsa, mutta seuraavat kolme ottelua tulevat kertomaan selkeästi enemmän joukkueen alkukauden vireestä.

Jyväskylän Happee lukeutuu yhdeksi varteen otettavaksi mitaliehdokkaaksi ja kyllä joukkue meidänkin arvioissamme korkealle on asetettu. Siirtomarkkinoilla joukkue teki todellisia täsmähankintoja esim. Iiro Lankinen. Petri Kaukon ja Jaska Kuneliuksen myötä lähti paljon kokemusta mutta kyllähän hirviryhmä silti on edelleen hyvinkin rutinoitunut liigatasolla. Mikko Lehdon suojattien alkukierrokset ovat kuitenkin olleet takkuisia mutta esimerkiksi Welhoja vastaan jyväskyläläiset olisivat ansainneet selkeästi enemmän. Lauantaina SPV oli odotetun kova ja nappasi vierasvoiton vauhdikkaasta Väli-Suomen väännössä lukemin 8-10. Jami Manninen ja Peter Kotilainen ovat jatkaneet kovaa pistetehtilua, mutta jälkimmäisen tilastot näyttävät silti karua -5 lukemaa. Lajilegenda Mika Kohonen on nostettu puolustajan paikalta kakkosvitjan keskelle ja konkari on esiintynyt roolissaan erittäin hyvin. Maalilla Markus Laakso on ollut heikko ja tason olisi syytä nousta, mieluiten jo tänä iltana.

Happee on joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa selkeästi niskan päällä ja on pelivoimaltaankin parempi kuin illan isäntäjoukkue. Rahola ei ole helppo paikka vierailla mutta Happee on hakenut ”teurastamolta” jo kaksi voittoa peräjälkeen. Me uskomme selkeästi tasaisemman ja varmemman Happeen jatkavan hyvää menestystä nokialaisia vastaan. Vieraiden lopullisesta voitosta (ja+rl) kotimaisen Veikkauksen tarjoama 1,90 kerroin ( 1,89, mutta ilmeisesti kohde tippunut pois heidän tarjonnasta) kelpuutetaan peleihin noin 56% arviota vastaan.

Helsingborg-Höllvikens (klo 20.15)

Helsingborg kärsi avauskierroksella tappion urhoollisesti Kalmarsundin vieraana 6-5, mutta kotiavauksessa Pixbo jyräsi erittäin heikon kotijoukkueen yli rumasti 5-11. Mitään paniikkinappulaa ei vielä kannata lyödä pohjaan, mutta seuraavasta neljästä ottelusta pisteitä on irrottava tai asetelmat häntäpäässä alkavat muodotua tukaliksi. Linus Nordgren on ollut vahvassa vedossa, mutta muilta on syytä odottaa petrausta. Joukkue on ollut avausotteluissa hyvinkin huolimaton eikä erikoistilanteet ole juurikaan toimineet: ylivoimalla kunnon paikkoja ei saada luotua ja alivoimalla vastustaja rokottaa hyvin useasti. Jonathan Edling on edelleen sarjan kärkitorjujia mutta haparoivan joukkueen edessä ei maalivahdinkaan tilanne ole järin suotuisa.

Höllvikensiä uumoiltiin niin ikään häntäpäähän, jopa aivan jumbokamppailuun. Meidän näkemys joukkueesta on kuitenkin selkeästi yleistä mielipidettä parempi. Ykkösvitja Johannes Wilhelmssonin ja Pontus Karlsson-Martelin johdolla pystyy kiusaamaan aivan kärkijoukkueitakin, muista häntäpään joukkueista puhumattakaan. Sarjanousija Warberg kaatui tiukoista loppulekmista huolimatta varsin kevyesti 6-3. Ted Nivestam ja Tsekin maajoukuepuolustaja Martin Kistuge olivat siirtomarkkinoilta hyviä kiinnityksiä jä lähestulkoon paikkasivat Christoffer Anderssonin lähdön. Maalivahtikaksikko Lennheimer-Hansson on hyvin tasvahva mutta jäävät tässä kyllä virkaveli Edlingin varjoon.

Luvassa on erittäin tiukka ja hyvin tärkeä ottelu molemmille. Voimasuhteet markkina on hinnoitellut aikalailla kohdilleen, mutta totals-vedoista löytyy selkeää valueta. Molemmat ovat totals-rankingeissa selkeästi ”under-myönteisiä” eikä keskinäissä kohtaamisissakaan olla juuri maali-iloitteluja todistettu. Maalidotus on paereissamme selkeästi markkinaa vähämaalisempi, joten poimitaan in huipputarjous alle 11,5 maalille talteen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *