Mullsjö -2,5

KERROIN

2.10
0
pv
0
t
0
min
0
s

Linköping +0,5

Länsinaapurimme salibandyn pääsarja tarjoilee perjantaina hienoa pelattavaa kun Sirius isännöi huipputärkeässä kamppailussa Linköpingiä. Illan kruunaa maukas derby-vääntö Mullsjön ja Jönköpingsin välillä.

Sirius-Linköping (klo 20.00)

Sirius sai orastavan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa viimeksi katki Dalenin kustannuksella lukemin 2-3. Uppsalan ”kakkosryhmältä” odotettiin ennen kautta melko paljon, joskin viime vuoden pudotuspelijoukkue paperilla hieman tälle kaudelle vahvistuikin. Nyt paikkaa playoffseissa ei ole tarjolla ja pääpaino onkin sarjapaikan säilyttämisessä sillä toiseksi viimeisenä majaileva Warberg on ainoastaan kahden pisteen päässä selän takana. Sirius ratsastaa edelleen vahvasti viime kaudellakin esiintyneiden Filip Erikssonin (15+15), Joakim Alvinderin (8+13) sekä Jakob Drewsin (13+7) mukana. Paluumuuttaja Billy Nilsson (14+11) on ollut joukkueelle korvaamaton apu ja muutaman vuoden takainen pistekunkku on ollut selkeästi ryhmän tasaisin suorittaja. Joukkue on erittäin tasainen mutta ykköstähtien paluu arkeen huiman viime kauden jälkeen on realisoitunut karulla tavalla nyt myös pistesarakkeessa. Mistään heittopussista ei todellakaan ole kyse ja osaltaan heikko sarjasijoitus hämää sillä kyllähän Sirius selkeästi jumbo-trioa laadukkaampi nippu on.

Sarjan kestomenestyjäksi itsensä vakiinnuttanut Linköping uhkaa niin ikään jäädä ulos kevään tosi peleistä. Matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan on kuusi pistettä eikä viime otteluiden todella karut sulamiset asiaa yhtään helpota. Tasoltaan joukkue on kuitenkin selkeästi vahvempi mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää. Todella heikon alun jälkeen joukkue on edelleen ns. pelissä mukana ja materiaali riittäisi tässä sarjassa hyvinkin pitkälle. Linköping on ollut sarjan selkeästi epäonnisin ryhmä ja pelillisesti se on esimerkiksi tällä hetkellä sijalla seitsemän majailevaa Växjöä edellä. Paljon kertoo se että varsin vaatimaton Olle Abrahamsson (20+8) johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä eikä isot pyssyt Simon Palmenin ja Matej Jendrisakin johdolla ole vielä yltänyt tasolleen. Puolustuksessa Oskar Hovlund ja hyvin nousujohteisesti esityksiään parantanut Olli Laine lukeutuvat sarjan parhaimmistoon.

Tämä ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella, voittojen nyt ollen tasan 1-1, joskin Linköping olisi ensimmäisestäkin vierailusta IFU-Areenalla ansainnut täyden pistepotin. Sirius on kotikentällään hyvinkin marginaalinen suosikki eikä varsin fyysinen Linköping tule helppoa iltapuhdetta tarjoamaan. Parhaat pelit löytyvät ehdotomasti vieraiden puolelta ja vihjeeksi nostetaan in Linköping +0,5, jossa siis jo tasapelikin riittää lunastukseen.

Mullsjö-Jönköpings (klo 20.00)

Mullsjö on ollut yksi kauden tasaisimmista joukkueista vaikka seuran sisällä pyörremyrsky onkin riehunut. Nyt palaset näyttävät olevan penkin takanakin kunnossa, joka on ehdoton plus-merkintä joukkueen perään. Sarjataulukosta MAIS löytyy ”vasta” viidenneltä sijalta vaikka se tällähetkellä onkin pelivoimaltaan selkeästi top-4 joukkue. Viimeisestä viidestä ottelusta on alla tappiot ainoastaan kärkikaksikolle Falun, Storvreta ja itseään heikommille joukkue ei ole kärsinyt pistemenetyksiä sitten viime marraskuun. Jalkeille saadaan todella laadukkaat kaksi kentällistä ja etenkin tärkeille pelipaikoille MAIS pystyy asettamaan aivan sarjan laadukkainta laatua. Erikoistilanteissa joukkue on aivan sarjan kärkeä ylivoiman nakuttaessa lähes 50% teholla (4. paras). Erittäin hyvin palloa kontrolloivasta ryhmästä on erittäin vaikea löytää tällä hetkellä heikkouksia kun maalivahti-tandemkin Larsson-Lööf on pitänyt tasonsa varsin korkealla.

Jönköpings löytyy sarjataulukosta sille hyvin tutulta yhdeksänneltä sijalta. Pudotuspeleihin tuskin tälläkään kaudella on asiaa mutta peräpää tulee turvallisen välimatkan päässä takana. JIK ei ole koskaan ollut läheskään sarjan laadukkain joukkue mutta se on käsittämättömän kovalla prosentilla jalostanut uusia nuoria lupauksia todella koviksi pääsarjatsonpelaajiksi. Keihäänkärkenä häärivät maajoukkuepaidassakin esiintyneet Otto Weidman sekä Emil Nilsen. Joukkueen ehdottomasti tärkein lenkki löytyy kuitenkin maalinsuulta, jossa isokokoinen Gustav Jansson saa venyä illasta toiseen parhaimpaansa. Alla on rökäletappio Storvretalle lukemin 1-11 ja viimeksi Falun nappasi pisteet 7-3 lopputuloksella. Jönköpings on ollut tällä kaudella todella suurissa vaikeuksissa vieraskentällä, jossa se on napannut kymmenestä ottelusta ainoastaan kaksi voittoa karulla 33-64 maalierolla. Ylivoimatilastossa joukkue on sarjan heikoin surkuhupaisalla 22% teholla.

Keskinäinen historia joukkueiden välillä on hyvin tasainen, mutta kyllä Nyhemshallin perjantai-illassa on vain ja ainoastaan yksi suosikki. Mullsjö on tällä hetkellä yksi sarjan parhaista joukkueista ja lähes joka osa-alueella selkeästi vieraitaan edellä. JIK on ollut todella heikko vierasjoukkue ja se on vieraskaukalossa sarjan laatujoukkueita vastaan heiluttanut maaliverkkoja ainoastaan kolmen maalin ottelukeskiarvolla. MAIS on todella vahva kotonaan ja nappaa derbystä selkeän voiton.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *