Manchester City -1,5 hcp

KERROIN

2.08
0
pv
0
t
0
min
0
s

Leicester-Burnley yli 2,5

Palace-Tottenham alle 2,5

Valioliigassa pelataan viikonloppuna kauden 12. kierros, eli kauden ensimmäinen kolmannes saadaan päätökseen. Tämän jälkeen edessä on maaottelutauko ja todella tiivis joulu-tammikuun ohjelma.

Manchester City otti viikko sitten kärkipaikan haltuunsa, kun Liverpool jäi vierastasuriin Arsenalin kanssa. City, Chelsea ja Liverpool erottuvat edelleen haastajista, vaikka piste-ero on vielä näennäisesti Tottenhamiin varsin pieni. Tämä trio on tasoltaan aivan omaa luokkaansa.

Viikonlopun huippuotteluna nähdään Manchesterin derby.

Burnleyn puolustus on jälleen kovilla

Leicester kohtaa lauantaina klo 17.00 Burnleyn, ja odotettavissa on runsasmaalinen ottelu. Molemmat kuuluvat Valioliigan runsasmaalisiin joukkueisiin, vaikka Leicesterin viime ottelut ovatkin jääneet mataliin maalilukuihin.

Ketut voittivat lauantaina Cardiffin 0-1 vieraissa. Tätä ennen saldoksi tuli 1-1 -kotitasuri West Hamin kanssa. Leicester loi maaliodotusta otteluissa yht. 3,5 osuman verran, joten over-tuloksen esti vain epäonninen viimeistely. Tämä syksy on edetty 3,0 maalin keskiarvolla per ottelu.

Burnley tuli viime kaudella tunnetuksi erinomaisesta puolustuksestaan. Tällä kaudella Clarets on ollut avain sekaisin, ja joukkue on päästänyt 4+4+5 maalia omiin pelkästään kolmen edellisen ottelun aikana. Vain Fulhamin verkkoon on tehty Valioliigassa enemmän maaleja, ja Burnleyn otteluiden maalikeskiarvo on jo 3,36 osumaa per ottelu.

Leicesteriltä on sivussa hyökkäävä keskikenttä James Maddison, mutta hänen teholukemansa ovat olleet viime aikoina vaisuja. Avaintoppari Harry Maguire on myös poissa pelistä samoin kuin Burnleyn tärkeä puolustaja James Tarkowski.

Yli 2,5 maalia maistuu todella hyvin kahden näin runsasmaalisen joukkueen kohtaamisessa. Poimitaan tämä kohde lapulle in 1,89 kertoimella.

Lontoon derbyssä nyhjätään underia

Lauantain iltapelinä nähdään Lontoon derby Crystal Palacen ja Tottenhamin välillä.

Crystal Palace on ollut viime viikkoina kovilla, sillä joukkue on kohdannut viidessä viimeisimmässä pelissä ainoastaan sarjan top 10 -joukkueita. Edellisessä kotimatsissa Palace pysäytti Arsenalin kuuluisan voittoputken 2-2 -tasapelillä. Viikko sitten joukkue taisteli hyvin Chelsean vieraana, mutta taipui lopulta 3-1 tappioon toisella jaksolla.

Palacen ottelut ovat olleet erittäin vähämaalisia: vain 4/11 ottelusta on yli kahden maalin tuloksia, ja maalikeskiarvo on vain 2,18 per ottelu. Tämä ei ole yllättävä saldo Roy Hodgsonin joukkueelle.

Tottenham on hienosti sarjassa viidentenä, vaikka joukkue on pelannut lähes koko alkukauden ilman Christian Eriksenin ja Dele Allin panosta. Nyt kaksikko on taas avauksessa, mutta yhteispelin löytyminen kestää varmasti aikansa.

Tottenhamin maalimäärät ovat liigan keskikastia. Viime lauantain 2-3 -tulos oli poikkeus, ja ottelu oli ensimmäinen yli kahden maalin matsi kuuteen kierrokseen.

Altavastaajan asema sopii Palacelle hyvin myös kotona. Odotettavissa on tiukka vääntö, jossa maistuvin veto on alle 2,5 maalia in kertoimella 2,08. Palace eri tasoituksilla kelpaa myös lapulle pikkurahalla.

City ottaa Manchesterin herruuden

Kierros päättyy sunnuntai-iltana Manchesterin legendaariseen derbyyn. Ottelun suosikista ei ole todellakaan epäselvyyttä.

Manchester City johtaa Valioliigaa ylivoimaisilla esityksillä. Piste-ero on seuraajiin näennäisen pieni, mutta tulosten takana olevat xG-luvut kertovat karua kieltään. City vaikuttaa lähes voittamattomalta, sillä joukkue luo niin paljon maalipaikkoja jokaisessa matsissa.

Manchester United nappasi viikolla shokkivoiton Juventuksen vieraana. Mourinhon porukka oli tässäkin pelissä vastaantulija, ja meininki oli sama myös lauantain Bournemouth-vierailulla. United käänsi molemmat matsit ansaitsemattomaan voittoon yliaikamaalilla.

Cityn rutiini on tällä hetkellä häikäisevällä tasolla. Se on kotonaan yli 60% suosikki kaikkia muita joukkueita vastaan pl. Liverpool ja yli 80% suosikki sarjan keskikastia vastaan.

Manchester United ei ole ollut koskaan näin suuri altavastaaja Valioliigaottelussa. Joukkue on pitänyt nollat vain yhden kerran koko kaudella, eikä Mourinhon miehillä ole nykyisillä esityksillä ole juurikaan mahdollisuuksia Cityn vieraana. Poimitaan vetoihin tylysti Man City -1,5 tasoitus n 2,08 kertoimella.

United joutuu todennäköisesti otteluun ilman ykköskärki Romelu Lukakua, jonka osallistuminen matsiin on tällä hetkellä 50-50.

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!