Bristol City 1X2

KERROIN

2.20
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nottingham +0 (draw-no-bet)

Boro-Wigan U2.5

Lauantain Vakiossa on tarjolla taas vahvasti Championship-painotteinen kuponki. Valioliigaotteluita on vain viisi kappaletta, ja parhaat pelikohteet löytyvätkin ’Mestaruussarjan’ puolelta.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 arvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

Newcastle-Bournemouth (29-30-41)

Newcastlen alkukausi on ollut täynnä huonoa onnea ja huonoja suorituksia, mutta nyt joukkueen tuurit ovat ainakin kääntymässä. Kaksi viikkoa sitten Harkat hakivat onnekkaan tasurin Southamptonin vieraana ja viikko sitten tasainen Watford-matsi kääntyi 1-0 -voitoksi. Bournemouth dominoi Manchester Unitedia vastaan pitkät pätkät mutta hävisi epäonnisesti 1-2 yliaikamaalilla. Cherries on voittanut kaksi edellistä vierasottelua maalierolla 0-7. Tasoero Bournemouthin suuntaan on selkeä, eikä Newcastle vakuuta pisteistä huolimatta. 35% merkitty kakkonen on mukava, alipelattu, varma.

Southampton-Watford (35-30-35)

Southamptonin seitsemän ottelun voitoton putki jatkui masentavalla 6-1 vierastappiolla Manchester Cityn kotiluolasta. Tätä ennen Saints pelasi viisi matsia tekemättä maaliakaan, joten ongelmia riittää. Watford hävisi tasaisen matsin Newcastlen vieraana 1-0. Tätä edelsi hienot voitot Huddersfieldista ja Wolvesista maalierolla 5-0. Joukkue esiintyy tasoonsa nähden hyvin tällä hetkellä. Ottelu on hyvin vähämaalinen ja paperilla täysin 50-50 -kamppailu. Vakion peliprosentit ovat kohdallaan, joten kannatta muurata tämä kohde suosiolla umpeen.

Leicester-Burnley (62-20-18)

Leicester kaatoi viikko sitten vihjeemme mukaisesti Cardiffin vieraissa. Omistaja Vichai Srivaddhanaprabhan traaginen kuolema helikopterionnettomuudessa ei haitannut ammattimiesten suorituksia. Ketut ovat rankingin mukaisella sijallaan kympin sakissa. Burnley jäi West Hamin jalkoihin maalein 4-2. Clarets hävisi myös edeltävät pelit Cityä ja Chelseaa vastaan maalierolla 0-9, joten puolustus on tällä hetkellä aivan levällään. Leicester on pari luokkaa vahvempi ja voittaa yli 60% todennäköisyydellä. Vakiossa ylipelattu kotivoitto kannattaa varmistaa vain 11% merkityllä kakkosella.

Huddersfield-West Ham (23-33-44)

Huddersfield otti maanantaina kauden avausvoittonsa. Terriers kaatoi jumbokamppailussa Fulhamin 1-0, ja nämä pisteet olivat elintärkeät joukkueen itseluottamuksen kannalta. Kokonaisuutena Huddersfield on alkanut parantaa otteitaan, mutta maalinteko ei meinaa onnistua. West Ham murskasi Burnleyn 4-2 ja otti ensimmäisen voittonsa neljään otteluun. Hammers ailahtelee liikaa, eikä taitavista yksilöistä saada tehoja irti riittävän tasaisesti. Kyseessä on pienten marginaalien peli, kuten Huddersfieldin kotimatsit yleensä ovat. Ohitetaan 52% pelattu West Ham ja uskotaan Terriers-lauman jatkavan hyviä otteitaan.

Crystal P-Tottenham (22-29-49)

Crystal Palace sai kunnian katkaista Arsenalin voittoputken pari viikkoa sitten. Eagles esiintyi sunnuntaina myös Chelsean vieraana kunniakkaasti, mutta taipui lopulta 3-1 -tappioon toisen puoliajan osumilla. Tottenhamin seitsemän edellistä ottelua on saldolla 5-0-2, jossa tappiot ovat vain kärkikaksikko Citylle & Liverpoolille. Huipputärkeät Christian Eriksen & Dele Alli ovat palanneet lasaretista, joten joukkueen iskukyky alkaa parantua. Palacelle nämä altavastaaja-kotipelit sopivat aina hyvin, joten ohitetaan rohkeasti peräti 65% merkitty vierasvoitto.

Middlesbrough-Wigan (58-29-13)

Middlesboron hyvä alkukausi on hieman hyytynyt viime kierroksilla. Joukkueen puolustus toimii edelleen erinomaisesti, mutta maalinteko on alkanut tökkiä. Tuloksena on kolme vähämaalista tasapeliä putkeen keskinkertaisilla esityksillä. Nousija Wiganin meno on alkanut hyytyä vahvan alkukauden jälkeen. Saldona on kolme peräkkäistä tappiota ja ainoastaan yksi voitto seitsemästä pelistä. Joukkuetta vastaan luodaan vaarallisen paljon maalipaikkoja, joten tilanne on huolestuttava. Kotivoitto on selvästi ylipelattu, mutta Boron tappio on niin epätodennäköinen, että risti riittää hyvin varmistukseksi. Rohkeimmat voivat harkita ohipeliä.

Norwich-Millwall (58-24-18)

Teemu Pukin edustama Norwich on hurjassa iskussa. Huuhkajien luottokärki palasi kentälle viime lauantaina ja iski kaksi maalia 0-4 vierasvoitossa Sheffield Wedsistä. Kyseessä oli neljäs peräkkäinen voitto, ja 10 edellisen ottelun saldo on huikea 8-1-1. Millwallin kausi on ollut ankea viime vuoteen verrattuna. Joukkue on yhä surkea vieraissa, mutta kotona on sentään voitettu jo kolme peliä putkeen. Norwich on selvästi vahvempi joukkue juuri nyt, mutta 77 pinnaa merkitty kotivoitto on kyllä ohitettava. X2 tässä kohteessa on koko kierroksen paras yllätyshaku.

Bristol C-Preston (53-24-23)

Bristol City on kärsinyt kahdessa viime ottelussa epäonniset tappiot. Joukkue dominoi sekä Readingia (3-2) että Stokea (0-1) vastaan xG:n valossa, mutta hävisi molemmat ottelut. Prestonin alkukausi on ollut todella murheellinen. Kurssi lähti kääntymään reilu kuukausi sitten, jolloin PNE haki Aston Villan vieraana 3-3 -tasapelin. Saldona on nyt kuusi tappiotonta ottelua peräkkäin, tosin puolustuksella on yhä suuria vaikeuksia pitää nollapelejä. Bristol City on luokkaa parempi joukkue ja pelannut hyvin tappioista huolimatta. 49% merkitty kotivoitto kelpaa alipelattuna hyvin varmaksi.

Derby-Aston Villa (54-24-23)

Chelsea-legenda Frank Lampard on onnistunut ensimmäisellä managerikaudellaan hienosti. Derby on komeasti viidentenä, eikä joukkue ole hävinnyt kuuteen liigaotteluun. Joukkueen edelliset esitykset ovat olleet erinomaisia, vaikka vastassa on ollut Championshipin kärkiseuroja. Aston Villa vaihtoi manageria kuukausi sitten. Brentfordista kaapattu Dean Smith on kerännyt saldon 2-0-3, joten tahti ei ole juuri aiemmasta parantunut. Derby on luokkaa parempi joukkue nyt, mutta varmistetaan kotivoitto vain 17% pelatulla kakkosella. Villan potentiaali on kuitenkin paperilla sarjan eliittiä.

Nottingham-Stoke (45-29-26)

Nottingham on kohdannut kahdella edellisellä kierroksella kärkiseurat Sheffield Unitedin ja Leedsin. SUFC kaatui komeasti lauantaina 1-0, ja Forest puristi myös tasapelin Leedsin vieraana. Joukkue on playoffs-paikoilla, kuten kauden alla ennustettiin. Stoken alkukausi on ollut valtava pettymys, mutta pistesaldo alkaa pikkuhiljaa karttua. Potters on hävinnyt vain yhden seitsemästä viime ottelustaan. Suurimmat ongelmat ovat hyökkäyspäässä, jossa tilanteita ei saada aikaan riittävästi. Hyvässä iskussa oleva Nottingham on pelattu Vakiossa aivan kohdalleen, joten nostetaan ykkönen tässä ottelussa varsin osuvaksi suosikkivarmaksi.

QPR-Brentford (36-29-35)

QPR on ollut yksi alkukauden kovimmista yllättäjistä. Joukkue hävisi neljä ensimmäistä otteluaan, mutta Ärrät ovat ryhdistäytyneet viime kuukausina hurjasti. Viime lauantain tappio Blackburnille oli ensimmäinen kuuteen otteluun, jonka saldona on komea 4-1-1. Brentford menetti managerinsa Aston Villaan kuukausi siten. Tästä alkoi alamäki, ja joukkue ehti pelata kahdeksan matsia ilman täyttä pistepottia ennen viime lauantain Millwall-voittoa. Bees on perustasoltaan selvästi QPR:ää vahvempi, mikä syö kotiedun pois lähes kokonaan. Ykkönen on Vakiossa rajusti ylipelattu, joten laitetaan kupongille maistuva ja osuva X2.

Bolton-Swansea (21-32-47)

Bolton on tällä hetkellä Championship-rankingin pohjalla. Trotters olisi jumbosijoilla myös sarjataulukossa ilman alkukauden komeaa pisteputkea. Edelliset 12 ottelua on pelattu saldolla 1-3-8, mikä kertoo Boltonin nykytilasta oleellisen. Swansean alkukausi on ollut odotuksiin nähden kohtalainen. Joukkue keikkuu yhä playoffs-viivan tuntumassa saldolla 6-5-5. Swans hävisi lauantaina Rotherhamin vieraana 2-1, mutta tätä edelsi kaksi kotivoittoa. Vieraissa Swansean on pelannut tulokset 2-1, 1-0, 0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-2. Luvassa lienee nytkin 0-0/1-1 -tyyppinen tulos, ja Vakion pelijakaumalla viisain ratkaisu on selkeästi X2.

West Bromwich-Leeds (38-25-37)

West Bromwich on yksi Championshipin nousijasuosikeista, mutta joukkue on hukannut hyvän syysvireensä täysin. Takana on neljä ottelua ilman voittoa, ja lauantaina WBA hävisi surkean Hullin vieraana 1-0. Joukkueen maalinteko sakkaa nyt todella pahasti. Leeds on ollut koko alkukauden erittäin vahva, ja Marcelo Bielsan projekti on sarjakärjessä täysin ansaitusti. LUFC luo jatkuvasti niin paljon maalipaikkoja, että tulosta syntyy ja pisteitä tulee viikosta toiseen. Kyseessä on aivan 50-50 -matsi, joka on pelattu myös Vakiossa aika hyvin kohdalleen. Tasapelin riski on runsasmaalisessa ottelussa varsin pieni, joten 1_2 kelpaa oikein hyvin kupongille.

Parhaat varmat: 1:2, 8:1, 10:1
Parhaat ohipelit: 5:1X, 7:X2, 11:X2

Kuva: Ian Wilson from London, England (Villa Park) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!