Liverpool-City U3.0

KERROIN

1.90
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigan 12. ottelukierros paketoidaan sunnuntaina kolmella ottelulla. Tämän jälkeen brittifutis siirtyy viikon maaottelutauolle muiden pääsarjojen tapaan. Otamme kantaa tällä kertaa Manchesterin ja Liverpoolin kamppailuihin.

Man Utd-Brighton (klo 16:00)

Kotijoukkue Manchester United sai piristysruiskeen torstai-iltana, kun joukkue kaatoi Partizanin Eurooppa-liigassa 3-0. Solskjaerin joukot palasivat voittojen tielle viime viikonlopun ikävän Bournemouth-tappion jälkeen.

Unitedin alkukausi on ollut valtava pettymys, mutta moni fani ennakoi kurssin käännettä mahtavan Norwich-voiton jälkeen. Viimeistään perjantain Norwich-Watford -matsin jälkeen voidaan todeta, että kyse oli vain Norwichin huonoudesta.

Unitedin voittoputki stoppasi ennen alkujaan heti, kun vastaan asettui hieman laadukkaampi nippu (Bournemouth). Joukkueen riesana ovat myös uudet loukkaantumiset. Artikkelin kirjoitushetkellä peräti kolme neljästä avauksen puolustajasta on epävarmoja. Lisäksi mm. Pogba on edelleen sivussa.

Vierasjoukkue Brighton oli pelivihjeemme kohteena viikko sitten. Seagulls kaatoi myös Norwichin ongelmitta maalein 2-0. Kyseessä oli toinen peräkkäinen kotivoitto, sillä viikkoa aiemmin Brighton selätti Evertonin 3-2.

Seagulls on parantanut selvästi peliään viime kauteen verrattuna – kiitos kesällä päävalmentajaksi tulleen Graham Potterin. Brighton vaikuttaa nyt kaikkea muuta kuin putoajakandidaatilta. Joukkue on ollut myös alkukaudella epäonninen useampaan kertaan, joten pistepotti voisi olla paljon suurempikin.

Manchester United ei kuulu nykytasollaan Valioliigaan terävimpään kärkeen. Materiaali on optimikokoonpanolla hyvä, mutta Pogban puuttuminen näkyy edelleen. Solskjaer ei ole saanut parasta irti Unitedista kuin yksittäisissä otteluissa.

Kotijoukkue ansaitsee juuri ja juuri yli 50% suosikkiaseman. Huomioitavaa on se, että United joutui käyttämään torstaina poissaolojen vuoksi lähes ykkösavaustaan. Tämä lisää rasitusetua entisestään vieraiden hyväksi.Brighton +0,5 in 2,28 kertoimella on mukava value!

Liverpool-Man City (klo 18:30)

Sunnuntai huipentuu Valioliigan jättiläisten kohtaamiseen. Kamppailu tulee varmasti olemaan yksi kauden tärkeimmistä mestaruustaistelun kannalta.

Kotijoukkue Liverpool tulee otteluun helpottunein mielin. Takana on kaksi yllättävän vaikeaa kamppailua ennakkoon helpoissa otteluissa, jotka Pool selvitti rimaa hipoen. Viikolla joukkue kaatoi Genkin kotonaan vain 2-1, mutta todellista draamaa nähtiin viime lauantaina.

Liverpool oli 1-0 -tappiolla Aston Villan vieraana vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Joukkue väänsi ottelun tasoihin ja iski vielä voittomaalin yliajan yliajalla. Tämä oli henkisesti todella tärkeä pistepotti ennen City-ottelua.

Jurgen Klopp saa myös valittua haluamansa miehistön sunnuntain huippumatsiin. Avauksen pelaajista ainoastaan pidempään sivussa ollut Matip on yhä poissa.

Vierasjoukkue City oli myös vaikeuksissa viikko sitten. Joukkue oli tappiolla Southamptonia vastaan pitkät pätkät, mutta lopulta Kyle Walkerin 85. minuutin maali käänsi pelin kotivoitoksi. Näin myös City sai tärkeän onnistumisen ennen Pool-kamppailua.

Viikolla joukkue kompuroi hieman yllättäen Atalantan vieraana 1-1 -tasapeliin. Tämä ei kuitenkaan helpossa CL-lohkossa haittaa, vaan City on lähes varmuudella silti jatkossa.

Pep Guardiolan joukkue on ollut väkevässä vireessä viime viikkoina. Alkukauden haparoinnit ovat pääosin takana päin, mistä kertoo saldo 8-1-1 edellisestä kymmenestä ottelusta. Ainoa kauneusvirhe on lokakuun alussa koettu kotitappio Wolvesille.

Liverpoolin ja Cityn kohtaamiset ovat olleet erittäin vaikeita vierailijoille. Joukkueet ovat pelanneet Valioliigassa edellisen kymmenen vuoden aikana (2009/2010 -> 2019/2020) 22 kertaa, ja otteluiden saldona on ainoastaan kaksi vierasvoittoa – molemmat punapaitojen suorittamina.

Liverpool on hävinnyt kotonaan Citylle varsinaisella peliajalla edellisen kerran toukokuussa 2003 kaikki kilpailut mukaan luettuna – putki on 20 ottelun mittainen. Jos haluat veikata matsiin voittajaksi jotain, niin betsaa tämän putken jatkumista eli Liverpool DNB in 1,90 kertoimella.

Parempi value löytyy kuitenkin totalseista. Aasialainen alle 3,0 maalia in 1,90 kertoimella on huikean hyvä betsi. Vastakkain on kaksi sarjan parasta puolustusta elintärkeässä kamppailussa. Turhia riskejä ei taatusti oteta, ja yli kolmen maalin todennäköisyys on erittäin pieni.

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *