Wolves +1 ah

KERROIN

1.96
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nostamme sunnuntain brittifutiskohteista esiin kaksi vahvaa peli-ideaa; yksi Championshipista ja yksi Valioliigasta.

Championship: Birmingham-Aston Villa (klo 14:00)

Sunnuntain ainoa Championshipin ottelu on kuuma paikallispeli Birminghamin ja Aston Villan välillä. Kyseinen matsi tunnetaan nimellä Second City derby, ja joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo vuodesta 1879 lähtien. Birminghamin herruudesta on pelattu yhteensä 125 kertaa, ja Villa on toistaiseksi niskan päällä 55 voitolla.

Kaupungin ykkönen on kuitenkin Championshipin perusteella Birmingham. Kyseessä on ollut viime vuosien yksi pahimmista alisuorittajista, mutta Brummies on vihdoin löytänyt oman tasonsa. Joukkueella on hyvät saumat myös pudotuspeleihin.

Takana on 2-0 tappio kovan Hullin vieraana, mutta xG-lukujen valossa Birmingham olisi ansainnut ottelusta tasurin. Joukkue kaatoi tätä ennen kovassa iskussa olevan Bristol Cityn vieläpä vieraskentällä.

Aston Villa on yksi tämän kauden suurimmista pettymyksistä. Villan pitäisi olla materiaalin perusteella top kolmosessa, mutta joukkue uhkaa jäädä ulos playoffs-paikoilta. Viime lauantain murskavoitto Derbystä paransi seuran osakkeita hieman liigan keskikastissa.

Kyseessä oli kuitenkin harvinainen hyvä suoritus ja ensimmäinen voitto kuuteen otteluun. Reissupeleissä Villa ei ole voittanut viiteen matsiin.

Birminghamin ja Villan tasoero on tällä hetkellä hyvin pieni. Joukkueet ovat lähes tasapisteissä 35 kierroksen jälkeen, joten Birminghamia ei voi enää tässä vaiheessa rankata oleellisesti heikommaksi. Vedonlyöntimarkkina on kuitenkin tätä mieltä, sillä Birminghamille on tarjolla esim. illa DNB kerroin 1,92. Tämä on selvästi liikaa joukkueiden nykytasoon nähden.

Valioliiga: Chelsea-Wolves (klo 16:05)

Sunnuntain paras Valioliigabetsi löytyy Chelsean ja Wolvesin välisestä matsista.

Kotijoukkue Chelsean kausi uhkaa päättyä pettymykseen, vaikka kaikki eteni niin hienosti pari ensimmäistä kuukautta. Maurizio Sarrin juna on suistunut kiskoilta enemmän tai vähemmän talven edetessä.

Chelsean heikko vire on johtanut joukkueen putoamiseen Mestarien liigan paikoilta. Tämä olisi seuralle katastrofi, sillä Blues jäi myös vuosi sitten viidenneksi. Pari viikkoa sitten joukkue hävisi myös Liigacupin finaalin ja putosi jatkosta myös FA Cupista.

Valioliigassa on sentään takana kaksi voittoa Fulhamista ja Tottenhamista Lontoon paikallisissa. Tämä ei pahemmin lohduta, kun takaa ovat tulleet viime viikkoina ohi sekä Manchester United että Arsenal.

Vierailija Wolves on sen sijaan pitänyt hyvin tasonsa kauden läpi. Kyseessä on poikkeuksellisen vahva sarjanousija, jota myös ennakoitiin kesällä peräti kympin sakkiin. Wolves on komeasti seitsemäntenä, eli heti Chelsean perässä Valioliigan sarjataulukossa.

Wolvesin kunto on myös varsin hyvä. Joukkue pelasi lepsun matsin pari kierrosta sitten Huddersfieldin vieraana, mutta tämä on ainoa tappio seitsemään otteluun. Wolves on myös pelannut tiukkoja pelejä kärkiseuroja vastaan kauden mittaan.

Syksyn aiempi kohtaaminen päättyi Wolvesin voittoon 2-1. Kyseessä oli yksi Chelsean yllätystappioista, jotka vauhdittivat joukkueen alamäkeä. Chelsea ei ole nykykunnossaan mikään jättisuosikki, ja kotijoukkuetta hidastaa myös UEL-matsi torstailta.

Aasialainen Wolves +1 tasoitus kelpaa n 1,96 kertoimella hienosti peleihin. Saat siis panoksesi vielä takaisin, jos Wolves häviää maalilla.

Image credit: Flickr / Mark Harkin

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!