Ruotsi +1,5 hcp

KERROIN

1.94
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat taas maanantaina. Tarjolla on mielenkiintoisia otteluita, joista nostamme seuraavaksi esiin kaksi parasta pelikohdetta.

Bulgaria-Kosovo (klo 21:45)

Bulgaria ja Kosovo ottavat mittaa toisistaan A-lohkon kamppailussa, jossa kakkospaikka vaikuttaisi olevan useamman joukkueen tähtäimessä.

Bulgaria on perustasoltaan suurin piirtein Suomen luokkaa – sen elorating on tällä hetkellä 56 (vrt. Suomi 45). Jos joku lukija ei tiedä, niin Elorating on hyvä työkalu maajoukkueiden rankkaamiseen ja parempi mittari kuin FIFA-ranking. Bulgaria lähtee maanantain matsiin tappio niskassaan, sillä joukkue hävisi perjantaina Tshekin vieraana 2-1 vaikka johti ottelua aikaisella maalilla.

Tähän tulokseen tiivistyy myös Bulgarian nykytila. Maa oli Kansojen liigassa sekä edellisissä MM-karsinnoissa erittäin kova kotonaan, mutta surkea vieraissa. Bulgaria kaatoi em. karsinnoissa kotonaan Norjan, Ruotsin sekä Hollannin. Sen ainoa kotitappio tuli MM-kultaa juhlineelle Ranskalle.

Kosovo on mielenkiintoinen tuttavuus, sillä se on vasta aloittanut FIFA:n itsenäisenä edustajana. MM 2018 -karsinnat menivät vielä täysin vihkoon, mutta Kosovo voitti Kansojen liigan lohkonsa näytöstyyliin. On selvää, että se on merkittävästi Euroopan lilliputtimaita vahvempi.

Kosovo on pelannut myös Kansojen liigan lisäksi hyviä harjoitusotteluita, ja se oli äskettäin lähellä kaataa myös Tanskan kotonaan. Maa ei ole kärsinyt itse asiassa tappiota 13 otteluun.

Bulgaria ja Kosovo kohtasivat jo EM-karsintojen avauskierroksella. Kosovo hallitsi tuolloin Pristinassa pelattua ottelua, mutta heikko vierasjoukkue Bulgaria haki 1-1 -tasatuloksen siitä huolimatta.

Nyt tilanne on aivan toinen, sillä Bulgaria pääsee kotinurmelleen, jossa maa on ollut jo pidemmän aikaa todella hyvä. Mielestämme Bulgaria kaataa Kosovon kotonaan kerran kahdesta, joten in tarjous 2,30 kattaa riskin hienosti!

Espanja-Ruotsi (klo 21:45)

Espanja ja Ruotsi ovat F-lohkon ennakkosuosikkeja, ja molemmat ovatkin aloittaneet karsinnat tähän asti ilman tappiota.

”La Furia Roja” ei pahemmin esittelyitä kaipaa. Espanja on ollut 2000-luvulla kiistatta yksi maailman menestyneimpiä maita sekä maa- että seurajoukkuetasolla. Se on ollut erityisen tunnettu jäätävän kovasta saldosta EM- ja MM-karsinnoissa.

Espanjan arvokisamenestys on ollut kuitenkin heikkoa jo pidemmän aikaa, eikä viime kesän MM-turnaus ollut myöskään menestys. Maa hävisi yllättäen myös kaksi ottelua Kansojen liigan turnauksessa.

EM-karsinnat ovat alkaneet toistaiseksi kolmella rutiinivoitolla Norjasta, Maltasta ja Färsaarista. Espanja johtaa siis lohkoa puhtaalla pelillä.

Ruotsin venyminen viime kesän MM-turnauksessa on varmasti yhä kaikkien muistissa. Länsinaapuri on saanut perinteisesti materiaalistaan irti yksilöiden summaa enemmän. Ruotsi voitti myös Kansojen liigan lohkonsa, jossa sen lisäksi pelasivat Venäjä sekä Turkki.

EM-karsinnat ovat sujuneet yhä tappioitta, ja Ruotsi on todistanut taas kerran venymiskykyään. Se oli Norjan vieraana 2-0 tappiolla, mutta nousi aivan lopussa tasoihin ja jopa 2-3 johtoon. Lopulta Norja tasoitti pelin 3-3:een yliajan yliajalla.

Espanja ei ole ollut viime aikoina mikään ”ylikylä” edes kotiotteluissaan. Se on voittanut kotonaan kuluneen vuoden aikana vain yhden ottelun vähintään kahden maalin erolla, ja MM-turnauksessa Espanja voitti yhden ottelun – senkin hikisesti maalein 0-1.

Ruotsille tarjottu +1,5 maalin tasoitus lähes kahden kertoimilla on pahasti liikaa. Espanja ei ole nykytasollaan mikään superjoukkue, joka murskaa muita laadukkaita maajoukkueita jatkuvasti usean maalin erolla.

Poimitaan lapulle Ruotsi +1,5 maalin tasoituksella n maistuvalla 1,94 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *