KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannin Valioliiga käynnistyy perjantaina Old Traffordilla, jossa pahasti siipirikkoinen Manchester United saa vastaansa keskikastiin veikatun Leicesterin.

Kotijoukkue Manchester United sijoittui viime kaudella hieman yllättäen jopa kakkoseksi – kiitos maalivahti David De Gean huipputorjuntojen. Pelillisesti Jose Mourinhon joukot eivät esittäneet ihmeitä loistavan alkukauden jälkeen, ja joukkue oli kaukana paikallisvastustaja Cityn tasosta.

Unitedin avauskokoonpanoon on viime kauteen verrattuna tyrkyllä ainoastaan yksi uusi mies – Shaktarista isolla rahalla hankittu brassitaituri Fred.

Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä ongelmallinen. MM-kisoista toipuvat Paul Pogba, Jesse Lingard, Ashley Young ja Romelu Lukaku eivät pelanneet minuuttiakaan pre-seasonilla. Tämän lisäksi tärkeä Antonio Valencia on loukkaantuneena, kuten myös toppari Eric Bailly sekä keskikentän Nemanja Matic. Unitedin optimiavauksesta on sivussa yli puolet pelaajista.

Vierailija Leicester on vakiintunut mestaruuskautensa jälkeen Valioliigan keskikastiin. Kettujen menestys on ollut pitkälti Riyad Mahrez & Jamie Vardy -kaksikon varassa, jotka olivat avainroolissa myös mestaruuskaudella. Englannin maajoukkueeseen noussut Vardy teki viime kaudella komeat 20 maalia.

Leicester lähtee tähän kauteen ilman tähtilaituri Riyad Mahrezia, joka siirtyi Manchester Cityyn. Unitedin tavoin joukkueesta ovat todennäköisesti sivussa MM-skaboissa esiintyneet pelaajat. Avaintoppari Harry Maguire sekä ykköstykki Jamie Vardy eivät ole vielä pelanneet pre-seasonilla.

Manchester United on avausottelussa selvä suosikki, vaikka se kärsiikin enemmän avainpelaajien poissaoloista. Paras peli-idea on ehdottomasti alle 2,5 maalia in 1,85 kertoimella (todennäköisyysarvio 61%). Molempien riveistä on poissa valtavasti tulivoimaa, kun ykköskärjet Lukaku ja Vardy eivät ole täydessä iskussa. Leicesterin Mahrez ja Unitedin Pogba ovat myös isoja menetyksiä keskikentällä. Vähämaalisuudesta on tarjolla maistuvia kertoimia.

Kuva: Football.ua [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!