Bournemouth 1X2

KERROIN

2.08
0
pv
0
t
0
min
0
s

Kuukausien mittainen odotus on vihdoin ohi – brittifutis palaa Vakioon! Lauantaina on taas tarjolla tuttuja pelikohteita Valioliigasta sekä Championshipista. Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Crystal P-Everton (33-30-37)

Crystal Palace lähtee kauteen ilman suurempia muutoksia Roy Hodgsonin alaisuudessa. Jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, Eagles kamppailee keskikastin tuntumassa ilman putoamisuhkaa. Everton yrittää parantaa viime kauden 8. sijaa. Toffees on pitänyt kiinni avainpelaajistaan ja hankki yllätyssiirrolla Moise Keanin Juventuksesta. Laatua löytyy selvästi Palacea enemmän, joka ei perinteisesti menesty kotiyleisönsä edessä. Varsin tasainen ja vähämaalinen kohde on parasta merkitä umpeen, sillä Vakion peliprosentit eivät tarjoa suuria peli-ideoita.

2: Burnley-Southampton (39-27-34)

Burnley vältti viime kaudella jälleen putoamisen vastoin odotuksia. Clarets taistelee vuodesta toiseen rajallisella materiaalilla ja ylittää asiantuntijoiden ennustukset. Tämän kauden ennusmerkit ovat jälleen samanlaiset. Southampton on alisuorittanut pari viime vuotta, mutta pelasi hyvän loppukauden Ralph Hasenhuttlin alaisuudessa. Saints jatkaa käytännössä edelliskauden joukkueella, joka on hieman Burnleyn vastaavaa laadukkaampi. Vakiokansa on merkinnyt myös tämän matsin kohdalleen, eikä tasaisesta pelistä löydy suurempia ideoita. Merkitään 1_2.

3: Bournemouth-Sheffield United (58-26-16)

Bournemouthin viime kausi oli yhtä vuoristorataa. Upea alku kääntyi pitkään alamäkeen, ja keväällä tahtia hidastivat myös loukkaantumiset. Cherries on sementoinut viime vuosina asemansa Valioliigassa, eikä putoaminen pitäisi olla uhka. Sheffield United nousi monien yllätykseksi Championshipista. Joukkueen vahvuutena oli tiivis puolustus, ja Blades on pyrkinyt myös vahvistamaan rivejään kesän hankinnoilla. Bournemouth on pari luokkaa vahvempi ja yleensä erinomainen kotonaan sarjan alemman kastin joukkueita vastaan. Poimitaan selvästi alimerkitty ykkönen varmaksi!

4: Watford-Brighton (56-27-17)

Watford saavutti viime kaudella seurahistoriansa parhaan sijoituksen Valioliigassa (11) ja esiintyi myös FA Cupin finaalissa. Ei siis ihme, että seurajohto jatkaa samalla managerilla ja käytännössä muuttumattomalla avauskokoonpanolla. Brightonin kausi oli sen sijaan suuri pettymys, sillä vuosi sitten tehdyt kesähankinnat epäonnistuivat. Nyt ruorissa on Swanseasta tullut Graham Potter, jonka pitäisi hilata Seagulls kohti keskikastia. Watford on kauden alla reilun luokan vahvepi joukkue, minkä lisäksi Brighton ollut suorastaan surkea vierailija Valioliigauransa ajan. Ykkönen on hieman ylimerkitty, mutta jätetään Watford silti varmaksi.

5: Tottenham-Aston Villa (70-21-9)

Tottenhamin viime kausi oli tapahtumia täynnä, kun seura eteni sensaatiomaisesti aina Mestarien liigan finaaliin saakka. Spurs sijoittui myös neljän joukkoon Valioliigassa, vaikka loppukausi menikin kompuroidessa ja Harry Kane oli pitkään sivussa. Aston Villa teki paluun Valioliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Joukkuetta on vahvistettu fiksusti kesällä, ja managerina häärii Brentfordissa hienoa duunia aiemmin tehnyt Dean Smith. Villa on sarjan viiden heikoimman joukossa, mutta pienet yllätyssaumat ovat avauskierroksella olemassa. Etenkin, kun Tottenhamilla on loukkaantumishuolia (mm. tärkeä Son). Varmistetaan hieman ylimerkitty kotivoitto tasapelillä.

6: Middlesbro-Brentford (38-31-31)

Boron kausi alkoi vauhdikkaissa merkeissä viime perjantaina. Joukkue oli kiinni arvokkaassa vierasvoitossa Lutonista, mutta 2-3 tilanteessa hukattu rangaistuspotku kävi kalliiksi. Puolustus on myös saatava tiiviimmäksi. Brentford hävisi Birminghamille 0-1 todella epäonnisesti, sillä Bees sai pallon maalikehikkoon peräti kolmesti jo ottelun avausjaksolla. Perustasoltaan Brentford on aavistuksen Boroa vahvempi, minkä lisäksi ottelusta voidaan odottaa hyvin vähämaalista. Vakiokansa on revitellyt kotivoiton aivan päättömiin lukemiin, joten X2 maistuu tässä kohteessa erinomaisesti.

7: Sheffield Wed-Barnsley (55-26-19)

Vedonlyöntimarkkinan aliarvostama Sheffield Weds yllätti asiantuntijat ja nappasi komean 1-3 voiton Readingista avauskierroksella. Joukkue pelaa ilman vakituista manageria, koska Steve Bruce loikkasi heinäkuun puolivälissä Newcastleen. Se ei kuitenkaan menoa tuntunut haittaavan. Sarjanousija Barnsley aloitti kauden yllättävästi kaatamalla kovan Fulhamin 1-0. Tästä huolimatta, Tykes on yksi suurimmista putoajakandidaateista. Vakiokansa arvostaa teräskaupungin seuran täsmälleen oikealle tasolle. Toivotaan Sheffield Wedsin alkukauden saavan jatkoa ja napataan oikein pelatusta kotivoitosta varma.

8: West Bromwich-Millwall (57-26-17)

West Bromwich ei kuulu tällä kaudella suurimpiin nousijasuosikkeihin joukkueen menetettyä valtavasti tulivoimaa keväällä. Kausi lähti silti hyvin käyntiin, sillä WBA haki 1-2 vierasvoiton Nottinghamista tasaisessa ottelussa. Millwall kaatoi Prestonin kotona 1-0 tutulla tyylillä. PNE ei saanut ottelussa juuri mitään aikaan, joten Millwallin puolustus näyttää olevan tiivis heti kauden alkumetreistä lähtien. WBA on selvästi vieraita laadukkaampi nippu, mutta jättisuosikista ei ole missään nimessä kyse. Vakiokansa on eri mieltä, mutta tällä kertaa väärässä. Ohitetaan tylysti peräti 72% merkitty WBA – X2 tarjoaa hienon valuen tälle kupongille.

9: Charlton-Stoke (33-31-36)

Charlton teki paluun Championship-tasolle muutaman vuoden tauon jälkeen. Addicks kuuluu tasoltaan sarjan alempaan kastiin, mutta avasi kauden hienosti kaatamalla laatujengi Blackburnin vieraissa 1-2. Stokelta odotetaan valtavaa tasonnostoa katastrofaalisen kauden jälkeen. Avauskierros ei kuitenkaan lupaa hyvää, sillä Potters hävisi QPR:n isäntänä heikolla esityksellä maalein 1-2. Ottelusta on lupa odottaa hyvin tasaista ja vähämaalista. Vakiokansa on pelannut kohteen aivan oikein, eikä asetelmista voi repiä suurempia ideoita. Merkitään kohde umpeen.

10: Fulham-Blackburn (60-22-18)

Fulham palasi odotetusti takaisin Championshipiin vain vuoden mittaisen Valioliigavisiitin jälkeen. Kyseessä on yksi sarjan parhaista joukkueista, jonka pitäisi taistella suorasta noususta. Avausmatsi meni kuitenkin Barnsleyn vieraana pieleen. Blackburn avasi myös sarjakauden heikosti häviämällä Charltonille kotonaan maalein 1-2. Rovers on varsin laadukas nippu ja voi hyvinkin yltää kympin sakkiin. Tasoeroa on kuitenkin Fulhamin eduksi sen verran paljon, että valkopaidat saavat suuren suosikin aseman. Vakiossa Fulham on jäänyt pari pinnaa alipelatuksi, joten napataan valkopaidoista maistuva varma!

11: Cardiff-Luton (64-21-15)

Valioliigasta pudonnut Cardiff ei saanut toivomaansa starttia uuteen kauteen. Walesilaisjoukkue hävisi tasaisen ja vauhdikkaan pelin Wiganin vieraana, joten nyt avausvoittoa on haettava kotona. Luton pelasi hurlumhei-matsin Boroa vastaan ja nousi lopussa 3-3 -tasapeliin. Sarjanousijalla on edessä todennäköisesti vaikea kausi, ja Hatters joutuu Cardiffin vieraana suureen altavastaajan asemaan. Kotivoitto toteutuu lähes kaksi kertaa kolmesta ja näyttää olevan aavistuksen alimerkitty. Cardiffista otetaan näin ollen usein osuva suosikkivarma.

12: QPR-Huddersfield (33-28-39)

QPR yllätti kaikki hakemalla 1-2 voiton avauskierroksella Stoken kotiluolasta. Ärrät kuuluu perustasoltaan sarjan alempaan keskikastiin, eikä joukkueelta odoteta ihmeitä. Vierailija Huddersfield putosi Championshipiin kahden Valioliigakauden jälkeen. Terriers rakentaa nyt uutta joukkuetta, eikä esiintynyt avauskierroksella vahvasti. Huddersfield hävisi Derbylle kotona 1-2, ja peliesityksen perusteella tekemistä riittää harjoituskentällä. Vierasjoukkue on perustasoltaan sen verran paljon QPR:n edellä, että Hudds ansaitsee pienen suosikkiaseman. Vakiossa peliprosentit ovat ilmeisesti avauskierroksen myötä väärin päin, joten kupongille merkitään joko 2 tai X2, riippuen budjetista.

13: Derby-Swansea (50-27-23)

Derby aloitti sarjakauden komeasti kaatamalla Huddersfieldin vieraskentällä. Rams menetti kesällä hyvää työtä tehneen Frank Lampardin, ja markkina tuntuu aliarvostavan sinänsä hyvän joukkueen perustasoa. Swansea putosi vuosi sitten Valioliigasta ja rakentaa nyt uutta joukkuetta. Walesilaisten viime kausi oli kelvollinen, mutta nyt hyvä manageri Graham Potter on poissa, minkä lisäksi yli 20 maalia iskenyt Oliver McBurnie myytiin Sheffield Unitediin. Luvassa voi olla nihkeä kausi keskikastissa. Derby on vahvempi joukkue ja voittaa matsin kerran kahdesta. Vakion peliprosentit ovat hyvin linjassa, ja ykkönen maistuu ihan hyvin. Toivotaan Derbyn nappaavan toisen voiton tällä viikolla!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyysarvioita myös vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Derby on pelattava, jos saat yli 2,00 kertoimen (= 100/50). Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Bournemouth @ 2,08 (58%), Watford @ 2,00 Bethard (57%) sekä Cardiff @ 1,92 (61%)

Tsekkaa myös Pelivihjeet-sivulta lauantain parhaat futiskohteet.

Vakio 1

Parhaat varmat: 3:1 Bournemouth, 10:1 Fulham, 11:1 Cardiff
Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi Boro, 8:X2 ohi WBA, 12:X2 ohi QPR

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *