TPS -2,5

KERROIN

1.91
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Salibandyliigasta tarkasteluun nostetaan Lasbin ja Turun Palloseuran kamppailu Lahden Suurhallilla.

LASB-TPS (klo 17.00)

Kotijoukkue Lasbin kausi on noudattanut varsin tuttua kaavaa: sarjapaikka säilyy reilulla marginaalilla mutta puodtuspeleihin tuskin on asiaa tälläkään kaudella. Varma ylemmän keskikastin ”kyläjoukkue” oli joulun jälkeen varsin mukavassa liidossa ja hyvän jakson ansiosta oranssipaidat kipusivat sarjataulukossakin kiusaamaan kahdeksantena majailevaa Happeeta. Ennen illan ottelua ero playoffs-paikkaan on neljä pisteettä, joten ainakin teoreettiset saumat ovat varsin hyvät. Nyt alla on kaksi tappiota kun ensin Tiikerit iski todella kovan kolauksen pudotuspelihaaveille hakien pisteet Lahdesta lukemin 3-8 ja viimeksi Classic oli totutun vahva samoin loppulukemin. Lasbin selkeä heikkous on todella heikko hyökkäyspelaaminen ja joukkue on selvästi koko sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue 59:llä osumalla. Sen sijaan omissa on kolissut miltei tuplat enemmän, joten se että Lasb yhä taistelee playoffs-paikasta on jopa pieni muotoinen ihme. Joukkue saa kasaan varsin tasaiset kolme ketjua mutta mitään tähtiloistoa sieltä ei löydy Miska Mäkistä lukuunottamatta. Santtu Pohjonen on hyvä ykköstorjuja mutta näin tehottoman hyökkäyksen edessä jää tämänkin hyvät otteet melko tavalla piiloon.

TPS oli alkukaudesta hyvinkin sekaisin, mutta uuden pääluotsin pelillisistä uudistuksista johtuneet kasvukivut ovat nyt takanapäin. Viimeisen 15 ottelun otannalla Tepsi on koko sarjan toiseksi paras joukkue joten viime vuoden hopeamitalisti on jälleen kevään tullen pääsemässä pelottavan hyvään iskuun. Turkulaiset ovat todella haastavasta otteluohjelmasta huolimatta raapinut viimeisistä viidestä kamppailusta neljä voittoa ja musta-valkoiset olisivat kenttätapahtumien perusteella ansainnut voiton myös 8-6 tappioon päättyneestä Oilers-ottelusta. Miko Kailialan ja Eero Jalon johtama ykkösviisikko on edellämainitun pelikentille paluun myötä näyttänyt todella hyvältä ja taustalla Mikko Hautaniemi takoo kovia pisteitä yhdessä loistokautta pelaavan Joonas Koskisen kanssa. Puolustus on jälleen ollut todella rautaista ja ainoastaan Indians on päästänyt vähemmän maaleja omaan nuottaansa. Lauri Stenforssin johtaman pakiston edessä myös nuoret maalivahdit Fälden-Kuisma ovat päässeet ajamaan itsensä liigakentille varsin sopuisasti.

Lasb on vielä teoreettisesti hyvin tasitelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta mutta vielä kotietukamppailussa mukana oleva TPS on tällä hetkellä erittäin hyvässä iskussa. Kotijoukkueen todella tehoton hyökkäys joutuu nyt sarjan parhaan puolustuksen käsittelyyn eikä allekirjoittanut povaa oranssipaidoille kovinkaan montaa täysosumaa. Lasbin mahdollisuudet lepäävät pitkälti Pohjosen unelmaillassa mutta kyllä reippaasti vahvempi TPS tästä aivan perussuorituksellakin voiton kairaa. Tasoitus-line on piirretty 2,5 maaliin vaikka se meidän papereissa voisi olla pykälää korkeammallakin. in kärkikerroin nostetaan lauantain pelitositteelle mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *