Sheffield Weds

KERROIN

6.15
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaivakio palaa normaaliin päiväjärjestykseen joulunajan sekä FA Cupin jälkeen. Tarjolla on taas tuttu kuponki Valioliigan sekä Championshipin otteluita.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Tottenham-Liverpool (20-22-58)

Jose Mourinhon tuoma noste avitti Tottenhamin nousuun vuoden 2019 lopulla, mutta nyt meno on jälleen tahmeaa. Joukkue on voittanut FA Cup mukaan luettuna vain yhden ottelun viidestä ja esiintynyt keskinkertaisesti. Kaiken lisäksi ykköstykki Harry Kane on nyt sivussa. Liverpool jatkoi mahtavaa kauttaan myös FA Cupissa ja kaatoi vahvan Evertonin viikko sitten jopa B-miehistöllä. Valioliigassa on takana viisi voittoa ilman yhtään päästettyä maalia, eikä Liverpoolin tahti näytä kerta kaikkiaan hyytyvän. Vakiokansa on hieman alimerkinnyt Liverpoolia, joten aloitetaan rivi maistuvalla vierasvarmalla! Vaikea uskoa joukkueen kompuroivan alavireisen Tottenhamin vieraana.

2: Manchester United-Norwich (72-18-10)

Manchester Unitedin vuosi on alkanut heikosti. Valioliigassa tuli turpiin Arsenalilta 2-0, FA Cupissa joukkue jäi 0-0 -tasuriin Wolvesia vastaan (tarkoittaa uusintapeliä) ja Liigacupin välierässä joukkue jäi täysin Man Cityn jalkoihin viikolla. Norwichin meno on ollut jo nihkeää pidemmän aikaa, mutta FA Cup toi sentään pientä buustia. Teemu Pukkia paikannut Adam Idah iski hattutempun ja johdatti joukkueensa 2-4 voittoon Prestonista. Suomalaishyökkääjän pelikunto on yhä arvoitus, mikä olisi valtava takaisku Norwichille. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, joten napataan United varmaksi. Solskjaerin porukka oli loppuvuoden 2019 hyvässä iskussa, joten ei reagoida pariin matsiin liikaa. Norwich jäi myös täysin Unitedin jalkoihin joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa.

3: Leicester-Southampton (63-22-15)

Leicester jäi monien yllätykseksi 1-1 -tasapeliin Aston Villaa vastaan Liigacupin välierässä keskiviikkona. Positiivista oli ykköskärki Jamie Vardyn paluu, tosin mies sai aikaan vain syöttöpisteen. Viikko sitten joukkue eteni rutiinivoitolla jatkoon FA Cupissa. Southampton kaatoi Huddersfieldin 2-0 FA Cupissa ja jatkoi erinomaista menoaan. Viiden matsin saldona on 4-1-0, ja ainoa tasapelikin oli Southamptonin hallintaa (1-1 vs Palace). Saints on kauden parhaassa iskussaan ja voisi jopa yllättää Leicesterin vieraissa, kun kotijoukkueella on myös ylimääräistä rasitusta. Haetaan kohteeseen 1_2 ja poimitaan mukaan myös 14% pelattu Southampton.

4: Chelsea-Burnley (68-22-10)

Chelsean loppuvuosi oli suorastaan järkyttävää menoa. Joukkue kompuroi marraskuun lopulta alkaneessa putkessa viisi tappiota seitsemään otteluun. Tahti alkoi parantua joulun aikoihin, jolloin Blues nappasi tärkeät derbyvoitot Tottenhamin ja Arsenalin vieraana. Burnley sai katkaistua tappioputkensa FA Cupissa Peterboroughin isäntänä maalein 4-2. Tätä ennen Clarets hävisi Valioliigassa kolme matsia putkeen heikoilla esityksillä. Kokonaisuutena Burnleyn sijoitus on taulukon loppupäässä hyvin odotettu. Chelsean on hieman ylipelattu, mutta ohituksiin ei ole tarvetta. Jos kukkaro kestää, ota ykkösen rinnalle mukaan vain 15% merkitty tasapeli.

5: Wolves-Newcastle (58-26-16)

Vuosi 2020 on alkanut kotijoukkueen osalta nihkeästi. Wolves hävisi ennen vuoden vaihdetta Liverpoolin vieraana 1-0 ja uudenvuoden päivänä Watfordin kotiluolassa 2-1. FA Cupissa joukkue nyhjäsi puolestaan 0-0 -tasapelin Manchester Unitedin kanssa. Newcastlen tahti ei ole juuri parempaa. Magpies ei saanut FA Cupissa nurin edes alasarjajoukkue Rochdalea, joten luvassa on uusinta. Valioliigassa on tullut turpiin kolmelta kärkijoukkueelta (Leicester, Everton, Man Utd) peräkkäin. Kahden alavireisen joukkueen kohtaamisessa voidaan hyvinkin nähdä vähämaalinen tasapeli. Otetaan risti mukaan ylipelatun kotivoiton rinnalle.

6: Everton-Brighton (50-27-23)

Everton on päässyt erinomaiseen vireeseen manageri Marco Silvan potkujen jälkeen. Toffees aiheutti toisin pienimuotoisen skandaalin häviämällä FA Cupissa Poolin B-miehistölle viime sunnuntaina. Tätä edelsi myös tappio Manchester Cityn vieraana, joten onko paras nosta nyt häviämässä? Brighton kompuroi myös FA Cupissa kotitappion Sheffield Wedsiä vastaan. Seagulls pelasi tätä ennen Valioliigassa hyvät ottelut Chelseaa (1-1 tasapeli) ja Bournemouthia (2-0 voitto) vastaan. Everton on parempi joukkue, mutta ei paljon. Haetaan riville arvoa ohittamalla ykkönen, joka on 10 pinnaa ylipelattu. Muuten kupongista tulee aivan liian suosikkipainotteinen.

7: Leeds-Sheffield Weds (55-25-20)

Championshipia johtava Leeds on kompuroinut pahemman kerran viime viikkoina. Joukkue on voittanut vain yhden kuudesta ottelustaan ja hukannut mm. kolmen maalin johdon Cardiffia vastaan ja päästänyt neljä maalia Birminghamin vieraana. Ainoa voittokin tuli Birmingham-ottelussa vastustajan 90+ minuutin omalla maalilla. Sheffield Weds katkaisi kolmen ottelun tappioputken hakemalla FA Cup voiton Brightonin kotiluolasta. Loppuvuosi meni sarjasta penkin alle, mutta cup-voitto voi tuoda mukavaa buustia. Tehdään rohkea ohitus 63% pelatusta Leedsistä ja haetaan riville arvoa tässäkin kohteessa.

8: Hull-Fulham (41-26-33)

Kotijoukkue Hull on tällä hetkellä mukavassa vireessä. Championshipissa takana on kolme voittoa neljästä edellisestä ottelusta, eikä putki katkennut myöskään FA Cupissa. Hull kaatoi Rotherhamin vieraissa 2-3 jatkaen hyviä otteitaan. Fulham voitti puolestaan Aston Villan cupissa 2-1. Championshipissa on takana kotitappio Readingille, ja joulukuu oli muutenkin masentava: 2-1-4 saldo seitsemästä edellisestä ottelusta ei ole kelvollinen kärkijoukkueelle. Hull ansaitsee pienen suosikkiaseman ja kelpaa Vakion 39% kannatuksella jopa varmaksi. Fulham on ollut koko kauden vaikeuksissa vierasotteluissaan.

9: Stoke-Millwall (42-29-29)

Järkyttävän kauden pelannut Stoke aloitti vuoden 2020 komeasti kaatamalla Huddersfieldin vieraissa maalein 2-5. Potters nousi samalla myös putoamisviivan yläpuolelle. FA Cupissa tuli noutaja kovan Brentfordin vieraana 1-0, mutta cup on juuri nyt prioriteeteissa matalalla. Millwall pelaa taas huikeaa kautta, aivan kuin kaksi vuotta sitten, jolloin joukkue jäi vain pari pistettä playoffs-paikasta. Edellisen 11 liigaottelun saldona on vain yksi tappio ja Millwall nappasi 3-0 voiton Newportista myös FA Cupissa. Stoke on silti paperilla laadukkaampi nippu ja ansaitsee reilun 40 prosentin suosikkiaseman. Uskotaan alisuorittajan uuteen nousuun vuoden 2020 puolella, sillä kotivoitto on jäänyt edellisen kohteen tavoin hieman alimerkityksi. Stoke jää siis varmaksi.

10: Blackburn-Preston (42-28-30)

Blackburnin kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Heikkoa alkua seurasi vahva meno loppuvuodesta, mutta nyt on taas hyydytty heikkoihin tuloksiin. Rovers pelasi marras-joulukuun taitteessa kahdeksan ottelua saldolla 6-1-1, mutta nyt joukkue on voitoitta viisi peliä FA Cup -tappio mukaan luettuna. Preston hävisi FA Cupissa yllättäen Norwichille kotonaan 2-4, mitä edelsi kaksi kotitappiota myös Championshipissa. Hienon kauden pelannut joukkue on hyytynyt viime viikkoina Blackburnin tavoin. Vastakkain on kaksi alavireistä ja suht saman tasoista joukkuetta. Vakion peliprosentit ovat linjassa, eikä tähän kohteeseen löydy suurempia peli-ideoita. 1_2 tai umpeen.

11: Barnsley-Huddersfield (43-26-31)

Barnsleyn kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Järkyttävän huonosti alkanut syksy kääntyi vihdoin parempaan marraskuun lopulta, jonka jälkeen saldo on ollut kahdeksasta ottelusta 3-3-2. Tykes on mm. ainoana joukkueena kaatanut Millwallin. Huddersfieldin sesonki on edennyt hieman saman kaavan mukaan. Alussa kaikki meni vihkoon, mutta managerinvaihto alkoi pikkuhiljaa tuottaa tulosta. Vuoden 2019 lopulla otteet ovat alkaneet ailahdella taas kovasti, mistä on osoituksena 2-5 kotitappio Stokelle. Turpiin tuli myös FA Cupissa. Ottelun maaliodotus on erittäin korkealla, ja paras merkki Vakiossa on vain 25% pelattu Huddersfield. Tällaiseen matsiin kelpaa pelivalinnaksi parhaiten 1_2.

12: Reading-Nottingham (37-30-33)

Reading kuuluu myös niihin Championshipin joukkueisiin, joiden kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Heikosti sesongin startannut Royals on tällä hetkellä loistovireessä – takana on peräti neljä voittoa putkeen ja ainoastaan yksi päästetty maali viiteen matsiin. Nottingham on keikkunut koko kauden playoffs-viivan tuntumassa. Forest on myös vahvassa iskussa, sillä takana on kolme tärkeää voittoa peräkkäin. FA Cupissa joukkue sentään taipui Chelsealle vieraissa, mutta nyt voidaan keskittyä sitten täysillä sarjapeleihin. Ottelun maaliodotus on erittäin matala, kun vastakkain on kaksi vahvaa puolustusta. Ohitetaan hieman ylipelattu kotivoitto ja panostetaan pelimerkit siis vaihtoehdolle X2.

13: Charlton-West Bromwich (19-23-58)

Upeasti kauden aloittanut sarjanousija Charlton on ollut käytännössä syöksyssä pian neljä kuukautta. Addicks on voittanut vain yhden neljästätoista edellisestä Championshipin ottelusta, mikä kertoo kaiken. Ilman huikean hyviä alkukierroksia, joukkue olisi pakan pohjilla. WBA on ollut myös vaikeuksissa viime viikkojen otteluissaan. Albion on kompuroinut samaa tahtia liigakärki Leedsin kanssa, joten Championshipin kärkikaksikko on yhä tasapisteissä. Vuosi alkoi 1-1 -kotitasurilla nimenomaan Leedsiä vastaan. Charlton on ollut niin heikossa hapessa niin kauan, että West Bromwichin pitäisi napata kolme pistettä ilman suurempia ongelmia. Vierasvoitto on Vakiossa pelattu aivan kohdalleen. Luotetaan siis Charltonin alamäen jatkuvan ja merkitään kupongille varma 2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi WBA on pelattava, jos saat sille yli 1,72 (=100/58) kertoimen.

Championshipistä pelikohteiksi nousevat mm. Blackburn @ 2,60 (42%), Nottingham @ 3,30 (33%) ja Sheffield Weds @ 6,15 (20%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Liverpool, 2:1 Man Utd, 9:1 Stoke

Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi Everton, 7:X2 ohi Leeds, 12:X2 ohi Reading

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *