Tappara

KERROIN

1.57
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan perjantaina viiden ottelun kierros. Ässät yrittää katkaista Tapparan putken ja TPS hakee kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Tappara-Ässät

Kotijoukkue Tappara on ollut tämän kauden Liigassa omaa luokkaansa. Kymmenen matsin saldona on kymmenen voittoa, joista peräti yhdeksän on tullut varsinaisella peliajalla. Vain kaksi joukkuetta on aloittanut aiemmin näin hyvin koko Liigan historiassa.

Tapparan peliesitykset eivät ole olleet mitenkään murskaavia. Jos katsotaan otteluiden xG-lukemia, niin tamperelaiset ovat olleet monesti jopa heikompi osapuoli. Tähän vaikuttaa toki osaltaan se, että joukkue on ollut niin monesti usean maalin johtoasemassa.

Tamperelaisten voittoja selittävät mm. erinomainen valmennus, korkea rutiinitaso sekä laadukas viimeistely. Maalinteko on ollut erityisesti Tapparan vahvuus, sillä saldona on vähintään neljä maalia peräti 7/10 otteluista.

Vierasjoukkue Ässät on todistanut ainakin sen, että joukkue ei ole viime kauden kaltainen floppi. Patapaidat ovat 10 matsin jälkeen sijalla 7 ja tiukasti playoffs-paikkojen kynnyksellä.

Ässien ottelut ovat olleet varsinaista lottoa, jos verrataan ottelutapahtumia ja lopputuloksia. Hyvä esimerkki saatiin edellisessä kotipelissä KalPaa vastaan: Ässät hävisi 0-1, vaikka dominoi ottelua mielin määrin. Pari viikkoa aiemmin porilaiset hävisivät myös kotona maalein 0-1 TPS:lle hieman vastaavan ottelun.

Ässien ylivoimapeli on ollut suorastaan karmivaa katseltavaa tähän saakka. Onnistumisprosentti on vain 2,56%. Tekopaikkoja on riittänyt, mutta kiekkoa ei saada vastustajan maaliin.

Tappara kaatoi Ässät vieraissa aiemmin tällä kaudella maalein 0-5. Tamperelaiset ovat kaataneet Ässät itse asiassa viidessä edellisessä kohtaamisessa maalein 0-5, 4-3, 0-5, 2-0 ja 2-3. Odotamme tälle trendille jatkoa.

Kotivoitto kelpaa hyvin kupongille, eli pelataan Tappara Bethardin 1,57 kertoimella. Tämä on mainio apukohde myös tupliin.

TPS-HPK

Viime keväänä pahasti pettänyt TPS ei ole saanut aikaan uutta nostetta tälläkään kaudella. Näyttää myös siltä, että lupaavasti aloittanut konkari Lauri Korpikoski on hyytymään päin. Turkulaisilla on takana kaksi ottelua Lukkoa vastaan, joista tuli turpiin maalein 1-3 ja 1-5.

TPS:n otteet eivät ole xG:n valossa mitenkään katastrofaalisia. Joukkue loi esim. Lukkoa vastaan maaliodotusta vähintään yhtä paljon kuin vastustaja, mutta taso loppui kentän molemmissa päissä. TPS on napsinut toistaiseksi kaikki voittonsa vieraspeleistä – kotona saldona on vain kolme tappiota.

HPK oli viime kevään komeetta, jonka odotettiin palaavan täksi kaudeksi takaisin omalle tasolleen. Ritaripaidat ovat toistaiseksi varsin odotetuilla sijoilla eli säälipleijaripaikoilla. Kerhon kausi alkoi hieman epäonnisilla tappioilla, ja viime viikolla joukkue hävisi myös vieraspelit Ilvekselle ja Ässille.

Ritaripaitojen peleissä on ollut myös paljon sattumaa puoleen ja toiseen. HPK:n saldo voisi olla pelitilanteisiin nähden huomattavasti nykyistä parempi. Marginaalit ovat olleet kokonaisuutena varsin pienet.

Emme tällä hetkellä arvosta turkulaisia kovinkaan korkealle. Joukkueen esityksissä ei ole mitään erikoista, joka viittaisi trendin kääntyvän. Pidämme hallitsevaa mestaria tällä hetkellä pelivoimaltaan vahvempana.

HPK verrytteli Turun otteluun kaatamalla tanskalaisen Rungstedin kotona maalein 2-0. Odotamme, että ritaripaidat jatkavat TPS:n rumaa kotisaldoa ja nappaavat vähintään pisteen mukaansa. Pinnaclen HPK +0,5 kertoimella 1,68 kattaa hyvin riskin!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *