49ers konf. voitto

KERROIN

2
0
pv
0
t
0
min
0
s

NFL:n playoffit jatkuvat divisioonakierroksella, jossa kummankin konferenssin kaksi kärkisijoitettua kohtaavat viime viikon wild card-kierrokselta edenneet joukkueet. Sijoitetuilla joukkueilla on tällä kierroksella iso etu, koska kotiedun lisäksi heillä on myös lepoetu, kun pääsivät suoraan toiselle kierrokselle.

San Francisco 49ers – Minnesota Vikings la 11.1 klo 23:30

Vikings järjesti viime viikonlopun suurimman yllätyksen hakemalla voiton New Orleansista jatkoajalla. Vikings pelasi erinomaisesti varsinkin puolustuksen osalta ja voitto oli lopulta ansaittu, vaikka lopussa päästivätkin Saintsin takaisin mukaan peliin.

Pelin jälkeen viikolla Vikingsille on tullut terveystilanteen suhteen vähän jobinpostia, kun molemmat tähtilaitahyökkääjät Diggs ja Thielen ovat olleet treeneistä sivussa. Molemmat kuitenkin todennäköisesti pelaavat. Thielen pelasi viime viikolla kauden parhaan pelinsä ja Ninersiä vastaan olisi tärkeää että molemmat ovat kunnossa.

San Franciscon alkukausi oli huikea ja joukkue voitti kahdeksan ensimmäistä peliään. Loppukausi ei ollut yhtä lennokasta. Osittain tämä johtui kovemmasta ohjelmasta ja osittain loukkaantumisista. Lopulta joukkue onnistui kuitenkin varmistamaan NFC:n ykkösseedin päätöskierroksen voitolla Seattlessa. Ninersin terveystilanne on nyt parempi kuin pitkään aikaan. Hyökkäys on ollut terveenä jo jonkin aikaa ja nyt myös puolustuksessa tärkeät Kwon Alexander ja Dee Ford palaavat, joten jos miehet ovat lähelläkään täyttä kuntoa, pitäisi myös puolustuksen palata lähemmäs alkukauden virettä.

Vedonlyönnillisesti markkina on pelistä tällä hetkellä pelistä aika lailla samaa mieltä kuin minä. Kotijoukkueen kertoimet ovat pelattavan rajalla, mutta joukkueen kohdalla on muutamia epävarmuustekijöitä. Kyseessä on pelinrakentaja Garoppolon ja päävalmentaja Shanahanin ensimmäinen playoffpeli (Shanahanille päävalmentajana ensimmäinen, koordinaattorina toki kokemusta on) ja edellämainittujen puolustuksen avainmiesten todellisesta pelikunnosta ei ole takeita. Näin ollen vedonlyöntimielessä passataan tämä ottelu.

Baltimore Ravens – Tennessee Titans la-su yö klo 3:15

Titans lähetti viime viikolla hallitsevan mestarin Patriotsin laulukuoroon. Valtava yllätys tuo ei ollut sen jälkeen kun Patriotsin loppukausi oli melkoista tervanjuontia. Joukkueen sankari oli keskushyökkääjä Derrick Henry, joka kantoi palloa peräti 34 kertaa ja liki 200 jaardia.

Tällä viikolla Titansin tehtävä kovenee, kun vastassa on suurin mestarisuosikki Ravens. Kotijoukkue hävisi runkosarjassa vain kaksi peliä ja viimeksi syyskuun lopussa. Joukkueen hyökkäys on NFL:ään poikkeuksellinen kun pelinrakentaja Lamar Jackson juoksee paljon myös itse heittojen lisäksi. Tällä kaudella Jackson on kehittynyt huomattavasti myös heittäjänä, joten tuo hyökkäys on nyt todella hankala pysäytettävä.

Titans pelaa nyt ensimmäistä kertaa Ravensia vastaan sinä aikana kun Jackson on pelinrakentajana ja varsinkin ensimmäisellä kerralla tuon hyökkäyksen pysäyttäminen on usein todella hankalaa.

Tässäkin pelissä olen koko lailla samoilla linjoilla markkinan kanssa. Pienenä jännitysvetona voi ottaa yli 46,5 pistettä, jolle Pinnacle tarjoaa kertoimen 1,90. Arvioni tuolle on 54%. Tennesseen peleissä tehtiin huomattavasti enemmän pisteitä sen jälkeen kun Ryan Tannehill tuli joukkueen pelinrakentajaksi. Tässä tosin todennäköisesti kummankin joukkueen hyökkäyspeli tulee perustumaan juoksuun ainakin pelin alkuvaiheessa, mikä ei ole overille hyväksi. Todennäköisesti Tennesseen on kuitenkin jossain vaiheessa avattava peliään että pysyvät Ravensin tahdissa.

Kansas City Chiefs – Houston Texans su klo 22:00

Houstonin kanssa saatiin viime viikolla osin onnekas osuma, kun joukkue voitti Buffalon jatkoajalla. Texans oli pahimmillaan 16 pistettä perässä kolmannella neljänneksellä, joten melkoinen nousu oli kyseessä. Erityisen vakuuttavaa joukkueen peli ei ollut, vaan nousun ansioista iso osa menee vastustajan piikkiin.

Kansas Cityn kausi oli ailahteleva. Tuo selittyy suurimmaksi osaksi sillä, että joukkueen pelinrakentaja, viime kaudella liigan MVP:ksi valittu Patrick Mahomes, missasi osan peleistä ja pelasi osan peleistä selvästi puolikuntoisena. Nyt Mahomes on terveenä, kuten on Chiefsin hyökkäys muutenkin, joten potentiaalia tuolla osastolla on valtavasti.

Chiefs selvisi viime kaudella konferenssifinaaliin, jossa taipui tulevalle mestarille Patriotsille jatkoajalla. Viime kaudella joukkueen murheenkryyninä oli vuotava puolustus. Alkukaudesta näytti että sama meno jatkuu, mutta kauden jälkipuolella puolustus on ottanut selvän harppauksen eteenpäin. Pidän tervehtynyttä ja puolustukseltaan parantunutta Chiefsiä tämän hetken kovimpana joukkueena yhdessä Ravensin kanssa.

Tästä pelistä löytyy viikon maistuvin pelikohde. Texans on ollut onnekas niin runkosarjassa kuin playoffien ensimmäisellä kierroksella, kun taas Chiefs on jonkin verran aliarvostettu loukkaantumisten heikentämän runkosarjarekordin vuoksi. Nyt kun Chiefs on terveenä, maistuu kotijoukkue peliin isosta tasoituksesta huolimatta. Peliksi siis Kansas City -9,5, jolle Pinnaclella on tarjolla kerroin 1,97. Arvioni tuolle 55%.

Green Bay Packers – Seattle Seahawks su-ma yö klo 01:30

Green Bayssa pelataan rapsakassa talvikelissä, kun matsin ajaksi on ennustettu n. 7 astetta pakkasta. Tuollainen keli ei tähän aikaan vuodesta tuolla ole mitenkään poikkeuksellista. Erityisen isoa etua kotijoukkue ei tuosta saa, kun Seattlen pelaajat ovat myös tottuneita pelaamaan kaikenlaisissa keleissä.

Tässä kohtaavat kaksi joukkuetta, joita kumpaakin vastaan tekisi mieli lyödä, koska joukkueiden tulokset ovat olleet parempia kuin peliesitykset. Seattle käänsi runkosarjassa tehokkaasti tiukat pelit voitokseen ja viime viikolla Philadelphian pelinrakentaja Carson Wentz loukkaantui heti pelin alussa.

Kotijoukkueen tilastot viittaisivat myös lähinnä keskikastin tai vähän parempaan joukkueeseen, joten tulosta on tullut vähän liiankin hyvin. Tähän peliin joukkue pääsee kuitenkin terveenä, mitä Seattlesta ei varsinkaan hyökkäyksen osalta voi sanoa, joten ansaitsee siksi suosikkiasemansa.

Vedonlyöntimielessä pelin kiinnostavin kohde löytyy kokonaispistemäärästä. Seattlen hyökkäysfilosofia perustuu juoksuun ja joukkue on pitänyt tuosta kiinni vaikka terveystilanne on heikko niin keskushyökkääjien kuin hyökkäyksen linjan kohdalla. Myös Green Bayn peli on tällä kaudella valmentajaksi tulleen Matt LaFleurin johdolla ollut juoksupainotteisempaa. Kummallakin joukkueella on kuitenkin pelinrakentajana supertähti, jonka nimivaikutuksen ansiosta linja on ehkä hieman korkeammalla kuin tulisi olla. Arvelen että kumpikin joukkue tulee aloittamaan pelin konservatiivisesti ja juoksupainotteisesti, mutta kumpikin pelinrakentaja on kyvykäs taikomaan isoja heittopelejä siinä tapauksessa, että niihin on tarve pelin loppupuolella. Siksi pelivalinnaksi otetaan ensimmäisen puoliajan under. Pinnaclella on tähän tarjolla raja 23 pistettä ja kerroin 1,98. Arvioni tuolle on 54%

Lisäksi otetaan jo tässä vaiheessa veto San Franciscon konferenssivoitosta. Kuten mainittua pidän sekä Seattlea että Green Bayta yliarvostettuna joukkueena, kun taas San Francisco on menossa parempaan suuntaan parantuvan terveystilanteen myötä. Arvioni 49ersin konferenssivoitolle on 54% ja ComeOn tarjoaa tälle kertoimen 2.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *