Sport +0.5

KERROIN

1.85
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan tällä viikolla kaksi ottelukierrosta. Poimimme pelikohteen keskiviikon matsista, jossa toinen joukkueista kärsii Venäjän EHT-turnauksen aiheuttamista poissaoloista.

JYP-Jukurit

Kotijoukkue JYP on ollut mukana pelivihjeissämme usein viime aikoina. Kyseessä oli loka-marraskuussa Liigan kuumin joukkue, mutta tällä hetkellä jyväskyläläisten kurssi ei etene samaan suuntaan. Torstaina alkava Venäjän EHT-turnaus tuo mukaan vielä omat mausteensa.

JYP lähtee Jukurit-matsiin varsin heikoista asetelmista. Takana on 2-3 -kotitappio Liigan jumbojoukkue Sportille, mikä oli kaiken lisäksi täysin ansaittu. Sport loi vaarallisen paljon maaliodottamaa JYP-puolustusta vastaan ja olisi hyvin voinut iskeä myös useamman maalin.

Viime viikon torstaina JYP kaatoi Pelicansin vieraissa 2-6, mutta tämäkin voitto tuli lähinnä vastustajan umpisurkean maalivahtipelin myötä.

Kotijoukkueelta ovat Jukurit-matsissa sivussa Laurikainen, Nättinen, Siikonen ja Palmu, sekä nuoret A.Honka ja Siikanen. Tehoja puuttuu valtavasti, ja yksi Liigan parhaista hyökkäystrioista on poissa kokonaan.

Vierailija Jukurit on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Viime lauantaina joukkue hävisi tylysti KalPalle 0-6 kotona, mutta tuo ottelu oli huomattavasti numeroita tasaisempi. KalPan hurja viimeistely vääristää.

Valmennusjohto on varmasti kiinnittänyt puolustukseen huomioita, kun joukkue matkustaa Jyväskylään. Jukureiden kokoonpanotilanne on myös helpottanut, joten käytettävissä on teoriassa paras miehistö.

JYP-ottelu voi olla hyvä paikka kääntää Jukureiden kurssi johtuen kotijoukkueen hurjista poissaoloista. Jos Jukureiden puolustus toimii vihdoin paremmin, luvassa lienee yllättävän tiukka ja vähämaalinen matsi.

Betsaamme alle 5,5 maalia in 1,75 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 63%.

Sport-Ilves

Vaasassa ovat vastakkain kaksi päävalmentajaa vaihtanutta joukkuetta. Kyseinen toimenpide on myös nostanut molempien suoritustasoa selkeästi.

Kotijoukkue Sport vaihtoi valmentajaa marraskuun lopulla, kun seura oli valahtanut koko sarjan jumboksi. Ohjat otti kokenut Risto Dufva, joka sai heti Sportin pelissä aikaan uuden ilmeen. Pienten haparointien jälkeen joukkue on ottanut pari todella kovaa päänahkaa.

Vaasalaiset tulevat tiistain matsiin kahden voiton putkessa. Lauantaina Sport haki todella arvokkaan 2-3 -vierasvoiton JYPin kotiluolasta. Kyseessä oli myös xG:n valossa täysin ansaittu voitto ja kokonaisuutena yksi kauden parhaista suorituksista. Tätä ennen Sport kaatoi myös Tapparan kotona 2-1.

Vierailija Ilves vaihtoi päävalmentajaa Liigassa ensimmäisenä, kuten sarjaa seuraavat hyvin tietävät. Joukkue on noussut jumbosijalta jo Liigan kolmanneksi. Ilves on ollut viime kuukausina Kärppien ohella sarjan vahvin joukkue. Tupsukorvat tulevat myös Vaasaan viiden voiton putkessa.

Tamperelaiset kuitenkin heikentyvät tiistain matsiin maajoukkuekomennusten ja muiden poissaolojen myötä. Tärkeä Ruotsalainen on yhä sivussa ja niin ikään erittäin tärkeä Suomi on maajoukkueen matkassa Venäjällä. Kaksikon lisäksi ilmeisesti Maccelli ja Thomson ovat U20:n mukana ja Mieho on pelikiellossa.

Ilves on kieltämättä vakuuttava joukkue ja osaa kääntää myös tiukkoja pelejä voitoiksi. Sport on kuitenkin nousussa, ja kokoonpano-ongelmat tasoittavat asetelmia entisestään. Pelaamme lle Sport +0,5 kertoimella 1,85. Todennäköisyysarvio 61%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *