KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio palaa tällä viikolla tuttuun formaattiinsa. Suomifutis poistuu kupongilta, joten kohteet ovat jälleen Englannin kahdelta ylimmältä sarjatasolta. Kauden alkupuolella kohteissa on eniten vääristymiä, kun joukkueiden tasoerot eivät ole vielä veikkaajille selvillä.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Huddersfield-Chelsea (16-26-58)

Viime vuoden nousijajoukkue Huddersfield lunasti ansaitusti sarjapaikkansa Valioliigassa. Joukkueen alkuranking on tällä kaudella kolmen heikoimman joukossa, joten edessä on putoamistaistelu. Chelsea lähtee kauteen uuden managerin, Maurizio Sarrin, johdolla. Napolista tullut italialainen on alkanut uudistaa joukkuetta, ja Chelsean odotetaan parantavan reilusti viime kaudesta. Luvassa lienee vähämaalinen ottelu, joten 19% pelattu tasapeli kannattaa poimia hieman ylimerkityn vierasvoiton rinnalle.

2: Fulham-Crystal P (36-28-36)

Sarjanousija Fulham on saanut kasaan varsin kilpailukykyisen joukkueen, ja lähtee kauteen noin 12-14 sijojen tuntumasta. Monet futisfanit odottavat kovasti teinisensaatio Ryan Sessegnonin panosta. Wanha kunnon Roy Hodgson sai viime kaudella Crystal Palacen ojennukseen. Kyseessä on perustasoltaan keskikastin ryhmä, joka on ollut perinteisesti keskivertoa parempi vieraissa. Fulham on hieman yliarvostettu Vakiossa, joten otetaan 48% pelatusta ykkösestä ohipeli.

3: Bournemouth-Cardiff (58-26-16)

Bournemouthista on lunastanut parin viime kauden aikana paikkansa Englannin korkeimmalla sarjatasolla. Tähän kauteen lähdetään jälleen sijojen 12-16 tuntumasta. Sarjanousija Cardiff on ennakkoon Valioliigan heikoin joukkue. Championshipissä tiivis yhteispeli toi tulosta, mutta nyt on vaikea kausi edessä. Walesilaiset ovat ottelussa selvä altavastaaja, kuten kauden muissakin vieraspeleissään. 56% pelattu Bournemouth kelpaa Vakiossa varmaksi.

4: Watford-Brighton (36-31-33)

Watfordin kaksi edellistä kautta ovat sujuneet mollivoittoisesti. Hornetit ovat rikkoneet vain vaivoin 40 pisteen rajapyykin, ja viime kauden sarjapaikka lunastettiin pitkälti Richarlisonin avulla. Nyt tähtihyökkääjä on siirtynyt Evertoniin, joten Watfordin ranking on laskussa. Brighton on rakentanut joukkuettaan todella fiksusti ja vahvistunut kaikilla osa-alueilla. Näillä näkymin Seagulls pystyy säilyttämään helposti sarjapaikkansa. Edessä on hyvin vähämaalinen ottelu, jossa Watford on vain marginaalinen suosikki. Ohitetaan tylysti 51% pelattu Watford!

5: Wolves-Everton (38-28-34)

Wolves on mielenkiintoisin nousija pitkään aikaan. Sudet ovat aivan erilainen ryhmä kuin edellisellä visiitillään Valioliigassa. Joukkueessa on todella paljon taitoa, ja kesällä on tehty hyviä hankintoja. Everton tulee myös parantamaan viime kaudesta, ja joukkuetta odotetaan sijoille 7-8. Watfordista hankittu Richarlison on loistava kaappaus. Wolves on ottelussa pieni suosikki, ja Vakion peliprosentit ovat kohdallaan. Ympäripyöreä peli on parasta raksia umpeen.

6: Norwich-WBA (32-28-40)

Norwich haki avauskierroksella arvokkaan tasapelin Birminghamin kotiluolasta. Joukkue joutui tappiolle 89. minuutin kohdalla, mutta nousi ansaitusti tasoihin yliaikamaalilla. WBA hävisi epäonnisesti Boltonille kauden avauspelinsä kotonaan. Albion matkusti tiistaina Nottinghamin vieraaksi, jossa se nousi kiinni tasapeliin hieman heikosta esityksestä huolimatta. WBA on perustasoltaan sen verran laadukkaampi, että ansaitsee vieraskentälläkin suosikkiaseman. Otetaan 27% pelatusta vierasvoitosta ideavarma!

7: Stoke-Brentford (43-30-27)

Valioliigasta pudonnut Stoke avasi kautensa heikolla esityksellä Leedsin vieraana. Potters hävisi ansaitusti 3-1, vaikka joukkueen avauksesta löytyy roppakaupalla Valioliigatason pelaajia. Brentford murskasi Rotherhamin kotonaan 5-1 ja starttasi kauden parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkueet ovat tällä hetkellä suht tasavahvat, joten Stoken suosikkiasema ei nouse paljon yli 40 prosentin. Ylipelatun kotivoiton voi hyvin ohittaa!

8: Swansea-Preston (51-27-22)

Swansean Championship-kausi alkoi erinomaisesti. Joukkue nousi toisella jaksolla maalin takaa 1-2 vierasvoittoon Sheffield Unitedin kotiluolassa. Preston avasi kauden kotiottelulla QPR:aa vastaan. Tuloksena oli täysin ansaittu ja hallittu 1-0 voitto. Perustasoltaan Swansea lienee pykälän vieraitaan edellä, joten kotivoitto toteutuu hieman yli kerran kahdesta. Vakiossa Swansea on aavistuksen ylipelattu, mutta pienillä järjestelmillä varma ykkönen ei ole huonompi idea.

9: Sheffield Weds-Hull (46-26-28)

Sheffield Weds taipui kauden avausottelussa sarjanousija Wiganin vieraana maalein 3-2. Owls oli selvästi heikompi, ja joukkueen puolustus oli suurissa vaikeuksissa. Hull hävisi puolestaan avausottelunsa Aston Villaa vastaan. Tiikerit siirtyivät ottelussa nopeasti johtoon, mutta hukkasivat 1-0 tilanteen lopulta 1-3 tappioksi. Alkurankingissa joukkueet ovat varsin lähellä toisiaan, joten Sheffield Weds jää alle 50 prosentin suosikiksi.

10: Nottingham-Reading (54-26-20)

Nottinghamista on veikattu yhtä kauden mustista hevosista. Forest onkin aloittanut vahvasti, mutta saldona on toistaiseksi kaksi tasapeliä: avauskierroksella Bristolia vastaan ja tiistaina WBA:ta vastaan. Reading hävisi avausottelunsa viime perjantaina kitkerällä tavalla, sillä Derby iski tv-kameroiden edessä voittomaalin yliajalla. Viikkopeli rassaa hieman Forestia, mutta kotivoitto on silti hyvin todennäköinen. Vakiossa 62% merkityn ykkösen tekee mieli varmistaa vähintään tasurilla.

11: QPR-Sheffield United (42-28-30)

QPR oli yksi viime kauden yllättäjistä, mutta nyt odotuksena on sijoituksen heikkeneminen ja paluu putoamiskamppailuun. Ärrät hävisivät avauspelin Prestonin vieraana 0-1 varsin heikolla esityksellä. Sheffield United taipui avausottelussaan Swansealle 1-2. Tämän jälkeen Blades jäi Boron jalkoihin tiistain vieraspelissä 0-3. Unitedin kausi näyttää vaikealta, ja QPR ansaitsee pelissä selkeän suosikkiaseman. Vakiossa haastava kohde on pelattu täysin oikein. Vaikeasti veikattava matsi on parasta raksia umpeen.

12: Aston Villa-Wigan (58-26-16)

Aston Villa on yksi alkaneen kauden mestarisuosikeista. Viime kevät päättyi isoon pettymykseen, kun Villa taipui playoffs-finaalissa Fulhamille. Tätä kausi starttasi ainakin lupaavasti, sillä Villa kaatoi ansaitusti Hullin vieraskentällä maalein 1-3. Wigan on sarjanousija, jolta odotetaan keskikastin sijoituksia. Avauspelissä Latics oli vahva ja kaatoi Sheffield Wedsin maalein 3-2. Villa on tämän hetken rankingissa selvästi vahvempi ja lähes 60 prosentin suosikki. Vakiossa 69% pelattu kotivoitto on kuitenkin ohipelin paikka. Jos tämä tuntuu liian kovalta, niin raksi kohde vähintään umpeen. X ja 2 maksavat osuessaan todella hyvin.

13: Derby-Leeds (52-27-21)

Frank Lampardin manageroima Derby lähtee kauteen yhtenä nousijasuosikeista. Se kaatoi avausottelussaan Readingin vieraskentällä 1-2, kiitos 90 minuutin voittomaalin. Leeds on ehdottomasti yksi kauden mustista hevosista. Mestarivalmentaja Marcelo Bielsa johdatti LUFC:n komeaan avausvoittoon Stokesta maalein 3-1, joten projekti lähti hyvin käyntiin. Derby on perustasoltaan luokkaa vahvempi, joten Pässit voittavat ottelun hieman yli kerran kahdesta. Vain 49% pelattu kotivoitto kelpaa tässä tv-matsissa varmaksi.

Parhaat varmat: 3:1, 6:2, 13:1
Parhaat ohipelit: 2:X2, 4:X2, 12:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!