Sveitsi 1X2

KERROIN

3.50
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannin Valioliiga ja Championship ovat maaottelutauolla, joten perinteinen lauantaivakio muodostuu maaotteluista sekä Englannin aladivarikohteista.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Bosnia-Hertsegovina-Suomi (43-29-28)

Bosnian ja Suomen välinen kamppailu ratkaisee hyvin pitkälle J-lohkon toisen jatkopaikan, kuten kaikki futisfanit hyvin tietävät. Bosnian on voitettava tämä peli pitääkseen realistiset jatkosaumat vielä elossa. Kotijoukkue on paperilla Huuhkajia laadukkaampi, mutta karsinnat ovat sujuneet alavireisesti. Lisäksi konkarikärki Edin Dzeko on loukkaantuneena sivussa. Suomen tilanne on erinomainen, sillä tasapelikin vielä Huuhkajat todella lähelle jatkopaikkaa. Ottelu on pelattu Vakiossa hyvin Suomi-myönteisesti, joten Bosnia kelpaa vain 38% kannatuksella jopa varmaksi asti. Jokainen veikkaaja joutuu sitten pohtimaan, haluaako kotivoiton jättää piikiksi. Ehkä paras ratkaisu on 1_2, sillä Bosnia riskeeraa tasatilanteessa maalia ja voittoa aivan varmasti.

2: Tanska-Sveitsi (39-31-30)

Tanska on tasaisen D-lohkon kakkospaikalla ilman tappioita. Joukkue on murskannut heittopussit Georgian sekä Gibraltarin yhteismaalein 11-1, mutta toistaiseksi kaikki ottelut päävastustajia vastaan ovat päättyneet tasan. Sveitsin tilanne on täysin identtinen: Georgia ja Gibraltar kaatuivat helposti, mutta Irlantia ja Tanskaa vastaan tasattiin pisteet. Myös tämän ottelun maaliodotus on erittäin matalalla. Tanska ansaitsee pienen suosikin aseman, mutta Vakion pelikannatus on turhan korkealla. Otetaan tasapelin rinnalle vain 21% pelattu vierasvoitto.

3: Italia-Kreikka (77-16-7)

Suomen lohkoa dominoiva Italia on käytännössä jo varmistanut kisapaikkansa. Se on pelivoimaltaan aivan omaa luokkaansa muihin J-lohkon maihin nähden. Kreikka oli jo heikko viime vuoden Kansojen liigassa, eikä helleenien meno ole vakuuttanut EM-karsinnoissakaan. Kreikka on ulkona kisoista, eikä joukkueen motivaatiosta ole takeita. Italian pitäisi voittaa ottelu helposti, mutta Kreikan yllätykselle on jätettävä reilun 20 prosentin saumat. Ylipelattu kotivoitto kannattaa lähinnä varmistaa suuremmilla järjestelmillä. Pienpelurit voivat jättää Italian varmaksi.

4: Norja-Espanja (20-27-53)

Länsinaapuri Norja on nostanut maajoukkueensa tasoa parin vuoden aikana Huuhkajien vanavedessä. Norskit joutuivat valitettavasti kovaan lohkoon, jossa toisesta jatkopaikasta kisaavat sen lisäksi myös Ruotsi ja Romania. Espanja johtaa toistaiseksi F-lohkoa puhtaalla pelillä. Arvokisoissa viime vuosina flopannut joukkue on pelivoimaltaan omaa luokkaansa, mutta ei piristyneen Norjan yllätys mikään valtava pommi olisi. Espanjan tilanne on hyvä myös tasapelillä, ja ottelusta nähdään todennäköisesti hyvin varovainen kamppailu. Otetaan riski ja ohitetaan 65% pelattu vierasvoitto kokonaan!

5: Liechtenstein-Armenia (8-17-75)

Suomen lohkon lilliputti Liechtenstein nappasi edellisellä kierroksella avauspisteensä Kreikan kustannuksella. Joukkue tuskin venyy vastaaviin yllätyksiin toista kertaa. Myös lauantai-illan ottelussa on ainoastaan yksi suosikki. Vierailija Armenia on pelannut upeat karsinnat tähän asti. Joukkue yllätti vieraissa Kreikan maalein 2-3 ja kaatoi kuukausi sitten Bosnian kotona 4-2. Armenia piti myös Italiaa tiukoilla kotonaan, vaikka lopulta hävisikin 1-3. Joukkueen ykköstähti Mkhitaryan on ollut loistovireessä, mutta nyt tämä elintärkeä palanen puuttuu loukkaantumisten vuoksi. Armenia on silti jättisuosikki ja vieläpä alipelattu Vakiossa. Poimitaan siis vierasvoitosta maistuva varma!


Klikkaa ja hyödynnä huikeat EM-tarjoukset – vain ilmaisetvedot.comin lukijoille!
>> Suomen voitolle korotettu 4,50 kerroin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan
>> Teemu Pukin maalille kerroin 100!


Kohteet 6-12 ovat Englannin League 1 -otteluita ja kohde 13 on League 2 -sarjan ottelu.

6: Southend-AFC Wimbledon (36-29-35)

Viime kaudella alempaan keskikastiin sijoittunut Southend on tänä syksynä League 1:n pohjilla. Alkukausi on ollut masentava saldolla 1-1-9. Ainoa voitto tuli kolme kierrosta sitten MK Donsin vieraana 0-1. AFC Wimbledon on myös putoamistaistelussa viime kauden tavoin. Joukkue tahkosi ilman voittoa 11 ensimmäistä matsia, mutta pistetili aukesi viikko sitten Rochdalen isäntänä maalein 3-2. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä ja tasaväkinen vääntö eli ns. kaikkien merkkien ottelu. Southend on saanut Vakiossa hieman liikaa kannatusta, joten haetaan riville arvoa ohittamalla kotivoitto.

7: Bristol R-MK Dons (49-28-23)

Bristol Rovers kuuluu perustasoltaan League 1:n keskikastiin. Kausi alkoi mollivoittoisesti, mutta nyt takana on viisi tappiotonta ottelua saldolla 3-2-0. Välissä kaatui myös Chelsea U21 Englannin alasarjacupissa. MK Dons on yksi tämän kauden sarjanousijoista. Hyvä alku on hyytynyt peräti neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Vakioveikkaajat ovat reagoineet tähän saldoon todella rajusti. Perustasot ovat pahasti kateissa, sillä Bristol on saanut peräti 70% kannatuksen. Ainoa järkevä ratkaisu on ohittaa kotivoitto.

8: Portsmouth-Gillingham (56-25-19)

Portsmouth oli pitkään kiinni suorassa nousupaikassa viime kaudella, mutta hyytyi aivan kalkkiviivoilla neljänneksi. Tämä sesonki on sujunut joukkueen tasoon nähden huomattavasti heikommin. Gillingham kuuluu pelivoimaltaan League 1:n todella tasaiseen keskikastiin. Tämä syksy on edennyt ilman suurempaa draamaa ja varsin odotusten mukaisesti. Portsmouth on kaksikosta selvästi vahvempi, vaikka sarjatilanne muuta osoittaakin. Vakiossa kotivoitto on saanut hieman liikaa kannatusta, mutta jätetään Pompey varmaksi siitä huolimatta.

9: Oxford-Doncaster (46-27-27)

Oxford kuuluu myös League 1:n keskitason joukkueisiin. Perinteisen yliopistokaupungin joukkue aloitti kauden heikosti, mutta takana on useamman ottelun mittainen tappioton jakso. Sijoitus on kohentunut sen myötä lähelle playoffs-viivaa. Doncaster päätyi viime kaudella kuudenneksi, ja Rovers haarukoi jälleen nousua Championshipiin. Kausi on alkanut mukavasti saldolla 4-4-2, mutta viime viikkojen vire on hieman huolestuttava. Oxford saa noin 46 pinnan suosikkiaseman, eikä Vakiossa ole suurempaa vääristymää. Merkitään tämä kohde 1_2.

10: Blackpool-Rotherham (43-28-29)

Blackpool jäi viime kaudella 11 pinnaa playoffs-viivan alapuolelle, mutta nyt joukkue etenee pykälää paremmin. Seasiders on vain kolme pistettä kakkossijasta ja takana on neljä tappiotonta ottelua saldolla 2-2-0. Rotherham kuuluu myös sarjan laatujoukkueisin. Millers pelasi vuosi sitten Championshipissa, mutta luvassa voi hyvin olla useampi kausi League 1 -tasolla. Kohteen 10 joukkueet ovat pelivoimaltaan varsin lähellä toisiaan, joten Blackpoolille ei voi paljon yli 40 prosentin voittosaumoja luvata. Kohde on pelattu Vakiossa lähes prosentilleen oikein, eikä taustoista löydy suurempia peli-ideoita. Tyyli on vapaa!

11: Rochdale-Accrington (38-28-34)

Rochdale kuuluu League 1:n alemman kastin joukkueisiin. Viime kaudella joukkue säilyi vain 4 pinnan marginaalilla, eikä tämä syksy lupaa juuri korkeampia sijalukuja. Hyvä alkukausi on kääntynyt todella synkkään vireeseen saldolla 0-1-4 edellisestä viidestä ottelusta. Accrington Stanley oli vuosi sitten pisteen Rochdalen yläpuolella, ja tilanne on täysin sama myös tällä kaudella. Joukkueiden kurssi kulkee kuitenkin hyvin eri suuntaan: Accrington on pelannut neljä edellistä matsiaan ilman tappioitta. Kyseessä on hyvin tasainen ottelu, jossa Rochdale saa marginaalisen suosikin aseman. Vakiossa kohde on pelattu oikein. Käytetään kaikki merkit tähän lottoarvontaan.

12: Peterborough-Lincoln (48-28-24)

Peterborough jäi viime kaudella vain pisteen erolla ulos playoffs-paikoilta. Tämä syksy on edennyt pitkälti joukkueen pelivoiman mukaisesti, sillä saldona on jälleen sarjan 7. sija. United hävisi kauden kaksi ensimmäistä matsia, mutta kahdeksan edellistä on pelattu saldolla 5-2-1. Lincoln nousi League 2:sta viime kevään päätteeksi näytöstyyliin. Joukkue on menestynyt hyvin myös pykälää korkeammalla sarjatasolla, mistä kertoo sijoitus keskikastissa saldolla 5-1-6. Peterborough ei ole pelivoimaltaan juurikaan vieraita parempi, joten kotivoiton todennäköisyys jää alle 50 prosenttiin. Vakiokansa on ylireagoinut tässä kohtaa kuntopuntariin, sillä ykköstä on pelattu peräti 72 prosenttia. X2 on järkipelaajan valinta ja osuu hieman yli kerran kahdesta!

13: Swindon-Plymouth (47-27-26)

Swindon hyytyi viime kaudella ulos playoffs-paikoilta aivan loppumetreillä. Nyt joukkue hakee taas sijoituksia kuuden sakkiin. Syksy on sujunut varsin lupaavasti saldolla 6-2-4, tosin takana on kolme tappiota neljästä viime pelistä. Plymouth putosi täksi kaudeksi sarjaporrasta ylempää. Argyle ei näytä tällä hetkellä playoffs-kandidaatilta saldolla 4-4-4. Tasoerot ovat Englannin alasarjoissa niin pieniä, että kotivoiton todennäköisyys jää helposti alle 50 prosentin – vaikka Swindon aavistuksen vahvemmalta nyt näyttääkin. Vakiokansa on venyttänyt kaksikon tasoeroa aivan liikaa, joten 58% pelattu Swindon menee ohipeliksi. X ja 2 tarjoavat mainion valuen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Plymouth on pelattava, jos saat vierasvoitolle yli 3,85 kertoimen (=100/26).

Pelattavia kohteita ovat mm. Blackpool @ 2,60 Pinnacle (43%), Southend @ 3,00 (36%) sekä Sveitsi @ 3,50 Pinnacle (31%)

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Bosnia-Hertsegovina, 3:1 Italia, 5:2 Armenia,
Parhaat ohipelit: 7:X2 ohi Bristol R, 12:X2 ohi Peterborough, 13:X2 ohi Swindon

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *