H2H Nepryaeva-Lampic: Lampic

KERROIN

1.90
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maastohiihdon maailmancup sirkus jatkuu kyseenalaisissa olosuhteissa Sveitsin Davosissa. Rukan avausviikonlopun jälkeen karavaani huilasi viikon Lillehammerin osakilpailun peruuntumisen takia ja kysmysmerkit Davosinkin yllä ovat valtavat. Norja, Suomi sekä Ruotsi jättivät joukkueineen leikin Keski-Euroopan suhteen kesken, joten myös tasollisesti Davosin viikonloppu on erittäin laimea.

H2H Nepryaeva-Lampic

Venäjän Natalia Nepryaeva on pitänyt viime vuodet Venäjän naishiihdon lippua korkealla ja yllätysonnistuja Tatiana Sorinasta huolimatta pidämme tätä vielä itänaaprimme ykköstykkinä. Rukalla Nepryaeva oli totutun vahva sijoittuen sprintissä yhdeksänneksi ja perinteisen normaalimatkalla viidenneksi. Myös heikommalla hiihtotyylillä meno oli yllättävänkin vahvaa ennen lopun joukkokoloria, jossa myös venäläinen keräili itseään penkanpuolelta. Nepryaeva on loistava yleishiihtäjä ja vaikka suurimmat uroteot löytyvätkin distanssimatkoilta on naisen nopeusominaisuudet riittävän hyvät myös menestykseen sprinteissä. Viime kaudella venäläinen oli sprintticupin neljäs ja tämänpäiväisessä kilpailussa odotukset voidaan jälleen nostaa vähintään finaalitasolle.

Annamarija Lampic löi viime talvena itsensä aivan naissprintin kärkeen sijoittuen sprintin kokonaiscupissa peräti kolmanneksi ja varsin tasaisena suorittajana tunnettu slovenialainen on pohjoismaiden (etenkin Ruotsi) poisjääntien takia nousemassa melkoiseksi jokerikortiksi jopa tämän kauden sprintticupin kokonaiskilpailussa. Rukalla Lampic sijoittui sprintissä seitsemänneksi mutta yllättävän pirteä vauhti myös epämukavuusalueen ulkopuolella (normaalimatkat) lupaa hyvää tulevaisuutta silmällä pitäen. Viime talvena Lampic keräsi sprinteissä finaalipaikkoja seitsemän kappaletta kymmenestä mahdollisesta joten heikentyneessä Davosin kilpailussa tämän osakkeet ovat tänään erittäin korkealla.

Nepryaeva on nostettu pariin suosikiksi ja tätä me emme missään nimessä allekirjoita. Venäläinen on toki myös vahva sprintteri mutta tämän päiväisessä liikutaan täysin Lampicin vahvuusalueella. Davosin latuprofiili on naisillekkin jopa melko köykäinen ja puhutaan täysin puhtaasta sprinttikilpailusta. Yleensä myös Keski-Eurooppaan siirryttäessä olosuhteet kerran kerrasta ovat suosineet ”kotikentän” urheilijoita ja esimerkiksi viime talvena Lampic tykitti tällä periodilla sijat 5,1,1,2,2 (Planica, Lenzerheide, Val di Fiemme, Dresden, Oberstdorf). Me nostamme slovenialaisen jopa koko kilpailun ykkössuosikiksi ja parivoitosta Nepryaevaa vastaan in tarjoama 1,90 kerroin napataan lauantain pelitositteelle mukaan, mutta äärimmäisen varianssiherkän sprintin takia panokset on syytä pitää jälleen maltillisina.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *