New England -4

KERROIN

2.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Amerikkalaisen jalkapallon kausi huipentuu parhaillaan pelattaviin pudotuspeleihin. Ensimmäinen vaihe pelattiin viikko sitten, jolloin molempien konferenssien sijoille 3-6 päätyneet joukkueet kohtasivat toisensa. Nyt näiden parien voittajat kohtaavat konferenssien ykköset ja kakkoset. Kyseessä on siis NFL-kauden 2018 puolivälierävaihe. Jos haluat lukea edellisviikon otteluennakot, löydät ne tästä linkistä.

12.1. 23:30 Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts

Kuten viime viikon ennakossa tuli todettua, Indianapolis on ollut kauden jälkipuoliskon kuumin joukkue sen jälkeen kun pelinrakentaja Andrew Luckin peli on näyttänyt siltä kuin ennen loukkaantumisia ja joukkueen hyökkäyksen linja on pelannut liigan parhaalla tasolla.

Kansas City puolestaan oli varsinkin alkukaudesta huikean tehokas hyökkäyspelissään. Tehot ovat hieman hiipuneet sen jälkeen kun aloittava running back Kareem Hunt jäi kiinni perheväkivallasta ja sai potkut joukkueesta. Chiefsin hyökkäyspeliä johtaa täksi kaudeksi aloittajaksi noussut Patrick Mahomes, joka on suurin suosikki voittamaan runkosarjan MVP palkinnon. Uran ensimmäinen pudotuspeli on kuitenkin perinteisesti ollut vaikea parhaillekin pelinrakentajille.

Kansas Cityn puolustus on ollut playoffeihin selviytyneiden joukkueiden huonoin. Runkosarjassa pystyivät paikkaamaan tuon takomalla hyökkäyspäässä hurjia tehoja, mutta pystyvätkö enää playoffeissa?

Kansas Cityä puoltava tekijä on otteluohjelma. Colts oli pakkovoittotilanteessa jo runkosarjan päätöskierroksilla että yleensäkään selvisivät mukaan playoffeihin, joten rasitus alkaa varmaankin jossain vaiheessa näkyä. Chiefs puolestaan konferenssin ykkössijoitettuna sai huilia viime viikon.

Tämän hetken vireellä en näe suurta tasoeroa joukkueiden välillä ja Indianapolisille tarjotut kertoimet ovat mielestäni tämän kierroksen maistuvin pelikohde. Pinnaclella on tarjolla Indianapolis +5,5 kertoimella 1,93, jolle arvioni on 56% tai Coltsin suorasta voitosta kerroin 3, jolle arvioni on 37%.

13.1. 3:15 Los Angeles Rams – Dallas Cowboys

Dallasin pelissä oli viime viikolla vedon kanssa huonoa tuuria, kun vihjattu Dallas -2 tuotti vain panoksen takaisin sen vuoksi, että vastustaja Seattlen potkaisija loukkaantui pelissä ja näin ollen viime hetken touchdowninsa jälkeen Seattle pelasi kahden pisteen yrityksen sen sijaan että olisivat potkaisseet lisäpisteen kuten tuossa tilanteessa normaalisti olisi tehty. Yritys onnistui ja näin ollen voittomarginaaliksi tuli kaksi pistettä kolmen sijasta.

Ramsin tilanne on vähän samanlainen kuin Chiefsin edellä, eli joukkuen hyökkäyspeli oli varsinkin alkukaudesta lähes pysäyttämätöntä. Meno huipentui joukkueiden keskinäiseen maanantaipeliin, jossa tehtiin yli 100 pistettä. Tuon jälkeen kumpikin joukkue on ollut jonkin verran yliarvostettu. Runkosarjan lopussa Ramsin meno ei ollut enää yhtä vakuuttavaa, mutta tuo ei ole kuitenkaan juurikaan näkynyt voittosaldossa helpon otteluohjelman vuoksi.

Tässä pelissä on myös hyvä matchup-etu Dallasille, kun Ramsin juoksupuolustus on ollut koko liigan huonoin. Dallasin juoksupeli on vahvaa Ezekiel Elliotin johdolla ja myös pelinrakentaja Dak Prescott juoksi vahvasti Seattlea vastaan. Liikkuvat pelinrakentajat juoksevat tyypillisesti playoff-peleissä enemmän kuin runkosarjassa, koska voittoja haetaan riskilläkin kun taas runkosarjassa pelinrakentajat välttelevät kontaktia loukkaantumisten pelossa.

Dallasille saa peliä tälläkin viikolla. Pinnaclella on tarjolla Dallas +7,5 kertoimella 1,88, johon arvioni on 56%. Seitsemän on NFL:ssä toiseksi yleisin voittomarginaali kolmen pisteen jälkeen, joten tässä tasoituksessa tuo puolikas piste on oleellinen. Myös Dallasin suoraa voittoa voi pelata kertoimella 3,95. Tälle arvioni 27%.

13.1. 20:00 New England Patriots – Los Angeles Chargers

Chargersin kelkassa oltiin viime viikolla tuottoisasti. Tähän peliin joukkue antaa kuitenkin tasoitusta otteluohjelman vuoksi aika tavalla. Chargers pelasi runkosarjan päätöskierroksella Denverissä, viime viikolla itärannikolla Baltimoressa ja nyt joutuvat lentämään taas mantereen toiselle laidalle aikaiseen vieraspeliin. Chargers on kuitenkin ollut liigan paras vierasjoukkue saldolla 8-1, joten reissaamisesta ei tunnu heille olevan suurta haittaa.

Kotijoukkue Patriots on kestomenestyjä, joka ei tällä kaudella kuitenkaan ole ollut enää yhtä vakuuttava. Ikä alkaa ehkä vihdoinkin tulla 41-vuotiaalle pelinrakentaja Tom Bradylle vastaan? Patriots pääsee tähän peliin hyvin valmistautuneena ja levänneenä, kun pelasivat runkosarjan päätteeksi kaksi helppoa kotipeliä ja saivat huilia viime viikon. Kotijoukkueen valmentaja Bill Belichick on työssään ehkäpä kaikkien aikojen paras ja kun hänelle annetaan etuna pitkä valmistautumisaika, niin yleensä tulokset ovat olleet vieraille murheellisia. Patriots on ollut muutoinkin kotonaan dominoiva voittaen runkosarjassa kaikki kahdeksan kotipeliään.

Normaalisti näistä asetelmista pelaisin mielelläni Patriotsia, mutta tämän kauden yskähtely, mm. kaksi peräkkäistä tappiota tärkeissä peleissä runkosarjan lopulla, ovat sen verran huolestuttavia merkkejä, että entisen kaltaista luottoa dynastian jatkumiseen minulla ei tällä kertaa ole. Markkinalinja on mielestäni tässä pääosin aika hyvin kohdallaan, mutta illä on selkeästi yleisestä markkinasta poikkeava linja New England -4 kertoimella 2,10, johon voi ottaa peliä. Arvioni tuolle on 50%.

13.1. 23:30 New Orleans Saints – Philadelphia Eagles

Philadelphia jatkaa huikeaa loppukauden tarinaansa haettuaan viime viikonloppuna voiton Chicagosta. Tiukille tuo meni, sillä Chicagolla oli pelin lopussa potku, jolla olisivat sen onnistuessa voittaneet pelin, mutta Eaglesin puolustaja sai potkuun aavistuksen sormiaan väliin ja pallo osui tolppaan, josta pomppasi poikkipuuhun ja siitä ulos. Pieniä voivat marginaalit olla voittojen ja tappioiden välillä…

Philadelphialle positiivinen uutinen oli se, että kylkivammasta kärsinyt pelinrakentaja Nick Foles näytti terveeltä.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan loppupuoliskolla ja silloin Saints teki Eaglesin varamiehisestä puolustuksesta hakkelusta. Eaglesin puolustus on pitänyt runkosarjan lopulla jonkin verran paremmin, mutta iso osa tuosta on myös sen ansiota, että vastassa on ollut heikkoja heittohyökkäyksiä. Saintsin hyökkäys taas on ollut kotihallissaan murhaava, vaikka vieraspeleissä peli on välillä jonkin verran yskinytkin.

Eagles on pelannut pakkovoittotilanteessa jo runkosarjan päätöskierrokset, kun taas kotijoukkue lepuutti avainpelaajian runkosarjan merkityksettömässä päätöspelissä ja huilasi viime viikon, joten Saintsilla on melkoinen lepoetu.

Markkinalinja on tässä mielestäni koko lailla kohdallaan, joten tähän otteluun ei tällä hetkellä vetosuosituksia.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!