Jönköping -1,5

KERROIN

1.96
0
pv
0
t
0
min
0
s

Thorengruppen-Jönköping (klo 19.30)

Thorengruppenin tiukka viikko saa jatkoa kun Jönköping saapuu perjantai-iltana Umeå Energi Areenan kirkkaisiin valoihin. Thoren nappasi aiemmin viikolla elintärkeän voiton Habosta maalikimaran jälkeen lukemin 11-10. Tuossa ottelussa vihreäpaitaisella kotijoukkueella onnistui aivan kaikki ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tämän johtaessa ottelua peräti 9-3. Allekirjoittaneenkin toimesta parjattu Jonas Svahn iski hatullisen täyteen mutta tahtipuikkoa heilutti silti nuori Hampus Öhgren kovilla 2+3 tehoilla. Pelillisesti Thorengruppen ei silti vieläkään vakuuttanut ja alkurynnistyksen jälkeen uumajalaiset olivat paikka paikoin todellisessa karusellissa. Joukkue on viimeisistä viidestä ottelustaan napsinut pisteitä mukaansa peräti neljästä ja tuloksellisesti parantuneet otteet ovat nostaneet joukkueen myös pois sarjan jumbo-sijalta.

Jönköping on jälleen ollut sille tutussa väliinputoajan roolissa ja ero sekä ylös- että alaspäin on hyvinkin selvä. Viimeksi JIK katkaisi kolmen ottelun tappiopiutkensa Habon kustannuksella ja nyt edessä on tiukka kahden päivän rypistys Uumajassa. Tappiosta huolimatta Jönköping haastoi sarjan kärkiseurat (Falun, Storvreta) todella mallikkaasti ja potentiaaliaan joukkue on väläytellyt mm. murskaamalla aiemmin esimerkiksi Kalmarsundin lukemin 9-1. Hieman alakanttiin esiintynyt Otto Weidman iski Habon verkkoon täydet kolme osumaa ja loukkaantumisista kärsinyt nuori sentteri on edelleen yksi maan suurimpia lupauksia. Ikinuori Rikkard Hessmer on ollut koko kauden totutun tehokas ja tämän vierellä Joel Wadsten on nostanut tasoaan huomattavasti. Puolustuksessa hirmuminuutteja kellottava Emil Nilsen on yksi sarjan parhaimpia pelipaikallaan ja tämän vanavedessä nuori Hannes Nyström tekee vahvaa nousua kohti huippua. Tolppien välissä Gustav Jansson on jäänyt tällä kaudella otsikoiden ulkopuolelle, mutta on edelleen yksi sarjan laadukkaimpia ykköstorjujia.

Kauden ensimmäisessä välienselvittelyssä Jönköping oli vahvempi rangaistuslaukausten jälkeen 4-3, joten Thorengruppen varmasti mielii tasoittaa otteluvoitot ennen kauden viimeistä kohtaamista. JIK on melko varmasti selvillä vesillä sarjapaikkansa säilyttämisen suhteen, eikä playoffs-paikkakaan tämän ottelun voiton myötä olisi kuin neljän pisteen päässä. Thorengruppen on tuloksellisesti ollut todella hyvässä iskussa mutta pelillisesti joukkue ei edelleenkään vakuuta. Jönköping on todella tasapainoinen laatujoukkue ja meidän papereissa kertoimiaan suurempi suosikki myös tänä iltana Uumajassa. Viimeksi Haboa vastaan JIK oli vieraskaukalossa 2,5 osuman suosikki, joten on vaikea ymmärtää miksi jopa hieman heikompaa Thorengruppenia vastaan linjaa on tiputettu ainoastaan alaspäin 1,5 maaliin. Toki maaliodotus on tässä huomattavasti matalampi, mutta silti ottelun paras sijoituskohde on ehdottomasti vieraiden vähintään kahden maalin voitto, jolle tarjoaa mukavaa, miltei kahden kerrointa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *