HPK

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa eletään ratkaisuhetkiä, sillä sarjaa on enää jäljellä kaksi täyttä kierrosta. Poimimme torstain pelikohteiksi kaksi motivoitunutta joukkuetta.

HIFK-JYP (klo 18:30)

Kotijoukkue HIFK lähtee torstain huipputärkeään otteluun hieman huterassa pelivireessä. Joukkue on nimittäin hävinnyt kolme edellistä liigapeliään, mikä on asettanut sen top 6 -paikan vaaraan. Eroa on 7. sijalla olevaan HPK:hon vain kolme pistettä, kun molemmilla on kaksi peliä jäljellä.

Helsinkiläisten huono putki alkoi kotitappiosta nimenomaan HPK:lle. Sen jälkeen IFK hävisi Ilvekselle 3-2 ja taipui tiistaina myös KooKoolle viimeisen erän romahduksen myötä. On kuitenkin huomioitavaa, että HIFK on ollut xG:n valossa paras joukkue kaikissa näistä otteluista.

Tärkeä puolustaja Lyytinen lähentelee pelikuntoa, mutta muita tärkeitä miehiä puuttuu: sivussa ovat todennäköisesti Keränen, Saarinen ja Tuohimaa.

JYP pelasi tiistaina hyvän ottelun Tapparaa vastaan, vaikka hävisikin matsin vl:n jälkeen maalein 3-4. Jyväskyläläiset ovat Kärppien ohella ainoa top 10 -joukkue, jonka sijaluku ei tule enää kahden kierroksen aikana muuttumaan.

Kokonaisuutena JYP päätyy hyvin ansaitulle 8. sijalle. Joukkueelle osui hurja voittoputki loppusyksyllä, mutta pitkän kauden mittaan se on jäänyt selkeästi top 6 -joukkueita heikommaksi. Koska panoksia ei ole, JYP voi hyvinkin antaa konkariosastolle pientä lepoa ennen ratkaisupelejä.

HIFK on pelivoimaltaan selvästi vierasjoukkuetta edellä. Viimeisiin tappioihin ei tosiaan kannata liikaa reagoida, sillä joukkue olisi toisena päivänä voittanut kaikki matsit. IFK saa kovan motivaatioedun, minkä lisäksi JYPissä meitä huolestuttaa heikosti toimiva maalivahtipeli.

Jukurit-HPK (klo 18:30)

Mikkelin Jukurit aloittaa pian kesäloman joko 13. tai 14. sijalta. Kausi on ollut ohi jo pidemmän aikaa, mutta joukkue on silti esiintynyt pirteästi. Jukurit on hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden varsinaisella peliajalla – sekin tuli Kärppiä vastaan hyvän esityksen jälkeen.

Tiistaina Jukurit kaatoi odotetusti SaiPan vieraissa, mutta ottelu venyi jatkoajalle kotijoukkueen 55. minuutin tasoitusmaalin myötä. Jukureiden puhti alkoi selvästi hiipua ottelun edetessä. Näyttää hieman siltä, kun paras terä olisi nyt mennyt.

Vierailija HPK on voittanut kolme viimeisintä otteluaan ja kaatoi tiistaina KalPan kotona väkevällä esityksellä. Hallitseva mestari on päätymässä 7. sijalle, eli täsmälleen siihen, mihin HPK:n rahkeiden odotettiin ennen kauden alkua riittävän.

Voitti HIFK:sta viikko sitten yhdistettynä stadilaisten kompurointiin on avannut Kerholle tien jopa kuuden sakkiin. Eroa on vain kolme pistettä. HPK:lla on viimeinen matsi kovakuntoista Lukkoa vastaan, joten Jukurit-ottelu on sille ehdottomasti pakkovoitto.

Luotamme tässä kohteessa nälkäiseen vierasjoukkueeseen, jonka peli näyttää hyvältä kauden ratkaisuotteluiden lähestyessä. Mitään turhia paineita HPK:lla ei myöskään ole, kun paikka säälipleijareihin ja vähintään 6. sija on joka tapauksessa taskussa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *