Strømsgodset (1X2)

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

AFC Eskilstuna (1X2)

Godset-Mjøndalen O2.5

Perjantain ottelutarjonnasta löytyy pelikohde Ruotsista ja toinen Norjan pääsarjasta. Molemmissa otteluissa kiinnostaa kotijoukkueiden menestys.

Allsvenskan: AFC Eskilstuna-Örebro (klo 20:00)

Ruotsin pääsarjan kolmas kierros käynnistyy perjantaina häntäpään joukkueiden kohtaamisella.

Kotijoukkue AFC Eskilstuna palasi kaikkien yllätykseksi Allsvenskanin kirkkaisiin valoihin vain yhden välivuoden jälkeen. Kyseessä on joukkue, jota suuri yleisö ei todellakaan rakasta. Sen putoamista pidettiin kauden 2017 päätteeksi vain hyvänä asiana.

AFC nousi takaisin todella tiiviin puolustuspelinsä ansiosta ja kaatoi Brommapojkarnan nousukarsinnoissa. Joukkue on ollut myös erittäin vahva talven cup-otteluissa ja kaatoi äskettäin mestari AIK:n välierissä. Eskilstuna nähdään siis cupin finaalissa toukokuun lopulla.

Allsvenskan-kausi alkoi myös mukavasti komealla 3-1 voitolla IFK Göteborgista. Toisella kierroksella AFC hävisi sarjaa johtavan Siriuksen vieraana 3-2.

Vierasjoukkue Örebro on ennakoitu myös sarjan alempaan keskikastiin. Viime kausi oli hurjaa vuoristorataa muutosten keskellä. Tänä keväänä ÖSK:n piti olla huomattavasti vahvempi, sillä valmentaja Axel Kjäll sai haluamansa pelaajat talven siirtoikkunassa.

Kausi on alkanut kuitenkin katastrofaalisen huonosti. Örebro hävisi avausottelun ennakkoon selvästi heikoimmalle Falkenbergille 1-0 ja toisella kierroksella Djurgårdenille kotona 0-3. ÖSK on saanut luotua xG:tä eli maaliodottamaa vain 0,76 maalin edestä yhteensä näissä otteluissa, mikä on todella vähän.

Nousijajoukkueet ovat usein parhaimmillaan kauden alussa, ja AFC Eskilstuna näyttää tällä hetkellä varsin pirteältä. Örebro on tällä hetkellä aivan sekaisin hyökkäyspäässä, eikä viitteitä paremmasta ole näkyvissä.

Peleihin lähtee AFC Eskilstunan voitto n 2,32 kertoimella. Value ei ole suuri, joten pidetään panostaso pienenä.

Eliteserien: Strømsgodset-Mjondalen (klo 20:00)

Norjan pääsarja pyörii myös täyttä vauhtia, ja kolmas kierros käynnistyi parilla Eurocup-joukkueiden rästipelillä jo keskiviikkona. Perjantaina pelataan mielenkiintoinen paikallispeli, josta löytyy myös mukavasti valueta.

Kotijoukkue Strømsgodset on Norjan mestari vuosimallia 2013. Tämän jälkeen joukkue on jäänyt sarjaa dominoivan Rosenborgin ja Molden varjoon. Pari edellistä kautta ovat olleet suuria pettymyksiä, ja etenkin viime kauden 13. sija oli luokkaa katastrofi.

Godsetilta odotetaan joka vuosi sijoitusta Eurocup-paikoille, mutta joukkueen pahasti vuotava puolustus on ollut suurin este kärkisjoille. Esimerkiksi viime kaudella SIF teki sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, vaikka joukkue ajautui putoamiskamppailuun.

Tämä sesonki on alkanut myös runsasmaalisissa merkeissä. Godset kaatoi avauskierroksella Haugesundin 3-2, ja joukkueen tehokkaat kärkimiehet Marcus Pedersen & Mos Abdellaoue pääsivät heti maalien makuun. Toisella kierroksella SIF haki arvokkaan tasapelin Brannin kotiluolasta.

Mjøndalen nähtiin edellisen kerran Eliteserien-tasolla vuonna 2015. MIF putosi ansaitusti 1. divisioonaan voittaen koko kaudella vain neljä ottelua. Saldoksi tuli myös eniten päästettyjä maaleja.

MIF nousi viime kauden päätteeksi varsin ansaitusti pääsarjaan. Joukkue hävisi 1. divarissa vähiten otteluita ja päästi myös selvästi vähiten maaleja. Odotukset ovat varmasti korkeammalla menestyksen suhteen kuin vuoden 2015 visiitillä.

Mjøndalenin kausi on alkanut todella vauhdikkaasti: avauspelissä tuli kuonoon 2-0 Djurgårdenin vieraana ja toisella kierroksella MIF hävisi Glimtille kotonaan maalein 4-5. Toistaiseksi puolustus on siis vuotanut kauden 2015 tyyliin.

Strømsgodset on saanut voittotilinsæ auki, ja joukkueen hyökkäyspää näyttää tällä hetkellä terävältä. Tasoeroa on kaksikon välillä melkoisesti, eikä paikallispelin status sitä ihmeemmin kavenna. Godsetin voitto in kertoimella 1,72 maistuu todella hyvin.

Tämän lisäksi ottelun maalimäärän ennuste on yksi kauden korkeimmista, sillä ennakoimme molempien olevan sarjan runsasmaalisimpia. Maalimäärät ovat alkukaudesta perinteisesti hieman matalammat, mutta ottelu pelataan monen muun Eliteserien-matsin tavoin tekonurmella. in 1,70 kerroin yli 2,5 maalille on myös ehdoton betsi. Mjøndalenin verkkoon on tehty jo kahdessa ottelussa seitsemän liigamaalia.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!