Tottenham

KERROIN

2.09
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sunnuntain futistarjonnasta löytyy kolme hyvää pelikohdetta; kaksi La Liga -ottelua sekä Valioliigaan odotettu huippumatsi Tottenham-Manchester United.

Atletico Madrid-Levante

Atletico Madrid ja Levante ottavat mittaa toisistaan sunnuntaina jo klo 13:00.

Kotijoukkue Atletico on yksi Espanjan liigan suurista joukkueista ja mestarikandidaateista. Ticon kausi käynnistyi hieman nihkeästi, mutta joukkue on kivunnut muiden kompuroidessa sarjan kakkospaikalle. Atleticon puolustus on tuttuun tyyliin sarjan paras, ja Diego Simeonen ryhmä on hävinnyt vähemmän otteluita kuin mikään muu La Liga -joukkue.

Atletico Madrid ei ole hävinnyt liigapeliä 15 otteluun ja tuskin häviää myöskään Levantelle. Takana on tärkeä vieraspiste Sevillan kotiluolasta ja nihkeä kotivoitto Espanyolista maalein 1-0. Atletico ei ole ollut tällä kaudella aivan niin vähämaalinen kuin on totuttu: vain 1/10 edellisestä pelistä on alle kahden maalin tuloksia. xG-luvut kertovat, että maaleja olisi voinut tulla selvästi enemmänkin.

Vierailija Levante on ollut hurja ”over-kone” kauden alusta asti. Maalikeskiarvo on 3,56 per ottelu, ja joukkue on pelannut seitsemän matsia putkeen yli 2,5 maalin tuloksia. Levanten puolustus on päästänyt vähintään kaksi maalia 6/7 edellisestä ottelusta. Perustasoltaan kyse on alemman keskikastin joukkueesta.

Totals-value on lähes aina Atleticon peleissä alle 2,5 maalin tuloksissa, mutta tämä ottelu on poikkeus Levanten runsasmaalisuuden vuoksi. Lisäksi kp-tiedot tukevat overia: Atleticolta ovat sivussa tärkeät puolustajat Saul Niguez ja Filipe Luis, Levantelta puuttuu puolestaan pelikiellossa oleva toppari Postigo.

Betsataan poikkeuksellisesti Ticon matsiin yli 2,5 maalia in 1,65 kertoimella. Myös aasialainen yli 3,0 maalia esim. ilta kertoimella 2,05 on hyvä haku.

Athletic Bilbao-Sevilla

Tämä Espanjan liigan mielenkiintoinen kamppailu alkaa klo 17:15.

Kotijoukkue Athletic Bilbao on ollut tällä kaudella valtava pettymys. Baskimaan joukkue floppasi jo vuosi sitten, ja voitot ovat olleet erittäin tiukassa koko syyskauden. Seurajohto teki ratkaisunsa joulukuussa ja antoi monoa päävalmentaja Eduardo Berizzolle, mikä on tuonut selkeän parannuksen.

Bilbao on pelannut uuden päävalmentajan alaisuudessa kuusi ottelua saldolla 3-2-1. La Liga -otteluita on neljä, saldolla 2-2-0. Joukkueen puolustus on tiivistynyt ja hyökkäyspää on saanut aikaan tärkeitä maaleja.

Sevilla pelaa myös vahvaa kautta ja taistelee yhä jopa liigamestaruudesta. Joukkue on hävinnyt europelit mukaan luettuna ainoastaan 1/16 edellistä ottelustaan. La Ligassa tappio on kärsitty lokakuun lopulla FC Barcelonan vieraana.

Sevillan rasitteena ovat turhan monet tasapelit, sillä joukkue on pelannut peräti 4/5 edellisestä ottelustaan 1-1 -tuloksia. Ero Barcelonaan on venähtänyt jo tämän vuoksi seitsemään pisteeseen.

Mielenkiintoinen fakta: täysin sama ottelu pelattiin vain pari päivää sitten Copa Del Reyn puolella. Sevilla naarasi silloin selkeän 1-3 -vierasvoiton. Joukkueet kohtaavat tulevana keskiviikkona cupin toisessa osassa kolmannen kerran viikon sisään.

Value löytyy taas Sevillan suunnalta. Athletic Bilbao on ollut yliarvostettu koko kauden vedonlyöntimarkkinoilla, ja sitä vastaan pelaaminen on ollut kannattavaa. tarjoaa Sevillalle maistuvaa DNB-betsiä kertoimella 1,94.

Tottenham-Manchester United

Viikonlopun odotetuin Valioliigamatsi nähdään sunnuntai-iltana klo 18:30.

Kotijoukkue Tottenham on ollut ehdottomasti yksi Valioliigan kovimmista joukkueista kuluneen kuukauden ajan. Spurs on pelannut joulukuun alun Arsenal-tappion jälkeen 11 ottelua saldolla 9-1-1 kaikki kilpailut mukaan luettuna. Joukkue ei ole vain voittanut otteluita vaan murskannut vastustajiaan.

Viikko sitten Spurs jyräsi Tranmeren FA Cupissa 0-7 myös B-miehistöllä. Boxing Dayn matsissa kaatui Bournemouth 5-0, ennen joulua Everton 2-6 jne. Joulukuun puolivälissä Tottenham haki myös vierastasurin Barcelonalta ja eteni jatkoon Mestarien liigassa.

Manchester Unitedin kausi on ollut tuskaa täynnä alusta asti. Joulukuussa nähtiin vihdoin käänne parempaan, kun seura monotti Jose Mourinhon ulos. Tilalle tuli norjalainen Ole Gunnar Solskjaer, joka on saanut välittömästi Unitedin aivan uuteen lentoon.

Red Devils on voittanut kaikki ottelut Solskjaerin alaisuudessa tehden aina myös vähintään kaksi maalia. Valioliigassa on kaatunut Cardiff, Huddersfield, Bournemouth ja Newcastle. Viikko sitten myös Reading taipui varamiehisenä helposti maalein 2-0.

Manchester United on nousussa, mutta joukkueen todellista tasoa ei ole mitattu. Vastustajat ovat olleet helppoja, eikä joukkueen puolustusta ole testattu kertaakaan kunnolla. Tottenham-hyökkäys on juuri nyt Valioliigan vaarallisimpia, joten luvassa on mielenkiintoinen ottelu.

Meidän vinkkimme on kotivoitto n 2,09 kertoimella, sillä Spurs on ainakin vielä kaksikosta vahvempi joukkue. Se voitti myös kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 3-0. Tämän lisäksi peliin maistuu erittäin hyvin aasialainen yli 3,0 maalia esim. Pinnaclen 2,10 kertoimella. Molempien joukkueiden hyökkäys toimii erinomaisesti juuri nyt.

Kuva Football.ua [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!