Helsingborg

KERROIN

2.30
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sunnuntai tarjoilee tuhdin määrän salibandya, kun Ruotsin ja Suomen pääsarjoissa mitellään yhteensä peräti kahdeksan ottelua. Länsinaapurin matseista mukaan tarttuu kaksi vetopoimintaa.

Warberg-Helsingborg (klo 17.00)

Sarjanousija Warberg nappasi torstaina tipsimme mukaisesti elintärkeän voiton Visbysta rumin 4-11 loppulukemin. Kahden jumbkamppailuun uumoillun joukkueen kohtaamisessa taivaansiniset olivat pelin jokaisella osa-alueella selkeästi edellä ja täysi pistepotti oli kenttätapahtumienkin valossa täysin ansaittu. Mattias Kongstad venytti maaliverkkoja peräti neljästi ja koko ykkösviisikko oli varsin pirteällä pelipäällä. Maalilla Tobias Jernsand oli totutun vahva ja hyvin todennäköisesti jatkaa torjuntavastuussa.

Helsingborg on aloittanut kautensa takkuillen, joskaan joukkueelta ei tälläkään sesongilla ole lupa ihmetekoja odottaa. FCH on tunnetusti hyvin peleissä aina mukana mutta tietynlaista kutosvaihdetta sillä ei tunnu olevan. Joukkue kokee paljon sympaattisia maalin/kahden tappioita mutta sisupuukkojen lisäksi myös pistepussin olisi syytä alkaa karttua. Linus Nordgren, Jonathan Nilsson sekä Andreas Lindholm muodostavat erittäin kilpailukykyisen ykkösvitjan ja esimerkiksi Växjöstä tullut Oliver Johansson sekä Joel von Reis ovat erinomaisia runkopelaajia. Jonathan Edling on yksi sarjan parhaimpia maalivahteja eikä peli häneen missään nimessä tule kaatumaan.

Kaksi häntäpäähän rankattua ja erinomaisesti valmennettua ryhmää tuskin tulevat mitään iltotulitusta tarjoilemaan. Warbergilla on kaikki saumat kotonaan haastaa pelivoimaltaan pykälää vahvempi Helsingborg mutta kyllä vieraat tähän silti suosikkina lähtee. Totalsien kertoimet ovat aikalailla kohdillaan ja houkuttelevimmat pelit löytyvät vieraiden puolelta. Helsingborg matkaa kotiin täyden pistepotin kanssa noin 50% arviota vastaan, rajakertoimen majaillessa tasan 2,00 tietämillä. poikkeaa muusta markkinasta selkeästi ja 2,30 mahtikerroin poimitaan vetokuponille välittömästi talteen.

Mullsjö-Dalen (klo 18.00)

Mullsjön räväkkä stratti on kuin muisto entisestään ja takkiin on tullut jo neljästi peräkkäin. Toki otteluohjelmakin on ollut erittäin haastava mutta pelillisesti MAIS ei ole pystynyt kunnolla haastamaan sarjan laadukkaita joukkueita. Jan Zaugg takoi kahteen ensimmäiseen otteluun tehoja kuin liukuhihnalta, mutta niin vain tahti on varsin oletettavastikkin hyytynyt. Rajusti viime kaudesta muuttunut kokoonpano sakkaa pahasti ja etenkin 5 vs 5 -pelissä Mullsjö on todella kaukana valmiista. Joukkue on kärsinyt myös pahoista loukkaantumisista ja maalivahtiosasto on osoittautunut juuri niin haavoittuvaiseksi kuin ennen kautta osattiin aavistaa.

Dalen on rankigissamme sarjan top-3 joukkue ja alku on ollut hyvä. Linköping sekä Jönköping kaatuivat vaivatta mutta mahtiseurat Falun ja Storvreta jättivät uumajalaiset nuolemaan näppejään. Storvreta ottelusta joukkue olisi kenttätapahtumien valossa ansainnut enemmän ja vain heikko viimeistely koitui kohtaloksi. Joukkue ei juuri viime kaudesta muuttunut ja ainoat kysmysmerkit lienevätkin juuri hyökkäysosaston yllä. Keitil Kronberg vetelee auttamatta viimeisiään, mutta taustalta on nousemassa hyvää vauhtia nuoria vastuunkantajia. Viktor Nystedt on sarjan parhaimmistoa puolustuksessa ja Jonas Svahn on erinomainen ykkössentteri. Maalilla Mans Pärsjö-Tegner on papereissamme sarjan paras pelipaikallaan, joten kyllä Dalen pitkälle tälläkin kaudella tulee menemään.

Olemme pelanneet alkukierroksilla jo useasti Mullsjöa vastaan eikä toistaiseksi ole mitään syytä vaihtaa näkökulmaa. Joukkue ei ole vielä läheskään parhaimmillaan ja tasakentällisin jälki on ollut erittäin vaisua. Dalen on erittäin tasainen suorittaja ja tuskin huomennakaan mitään sirkustemppuja tullaan näkemään. MAIS on papreissamme edelleen suuri kysymysmerkki eikä Dalen vieraskaukalossakaan ansaitse nykyformista Mullsjöa vastaan juuri minkäänlaista altavastaajan roolia. Vieraiden suoravoitto in kärkikertoimella on erittäin hyvä haku sunnuntain peleihin mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *