Lukko DNB

KERROIN

2.38
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liiga palaa tällä viikolla maaottelutauolta. Keskiviikkona pelataan neljä ottelua, joista poimimme kaksi pelikohdetta.

Pelicans-KooKoo

Kotijoukkue Pelicans lähti maaottelutauolle positiivissa tunnelmissa. Pussinokat nousivat 1-3 vierasvoittoon Vaasassa kolmannen erän maaleilla. Kyseessä oli harvinainen pistepotti, sillä hyvän alkukauden pelannut joukkue on ollut viimeiset neljä viikkoa rajussa alamäessä.

Pelicans on voittanut varsinaisella peliajalla ainoastaan 3/13 edellisestä ottelustaan. Kaksi voitoista tuli lisäksi sarjan jumbojoukkueita vastaan (TPS ja Sport). Myös Vaasan vierasvoitto jätti joukkueen pelistä paljon kysymysmerkkejä. Hyökkäyspeli tuntuu olevan pahasti tukossa.

Vierailija KooKoon kausi on edennyt täysin päin vastaiseen suuntaan. Kouvolalaiset aloittivat heikosti, mutta joukkue on ollut edeltävän kuukauden ehdottomasti Liigan parhaimmistoa. KooKoo lähti tosin maaottelutauolle hävittyään JYP:lle kotona 0-4, mutta kyseessä oli vasta kolmas tappio varsinaisella peliajalla 12 otteluun.

Olemme kirjoittaneet KooKoon vahvoista otteista aiemminkin ja vihjanneet myös ”under”-betsejä kouvolalaisten peleihin. KooKoon paketti on erittäin hyvin kasassa, eikä JYP-tappioon kannata turhaan reagoida.

Odotamme molempien joukkueiden yleisilmeen jatkuvan myös tauon jälkeen. Pelicansin maalinteko-ongelmat tuskin helpottavat KooKoon puolustusta vastaan, joka on päästetyissä maaleissa sarjan neljänneksi paras.

Kyseessä on myös back-to-back -peli vierasjoukkueelle, joka pelaa tiistaina HPK:n isäntänä. Ylimääräinen rasitus voi myös tehdä KooKoosta hieman normaalia puolustavamman.

Betsaamme alle 5,0 maalia n 2,03 kertoimella. Arviomme tapahtumalle on 56%. Vain 2/12 KooKoon edellisestä pelistä on mennyt varsinaisella peliajalla yli viiteen maaliin.

JYP-Lukko

Viime kaudella pahasti flopannut JYP sai heikon startin myös tähän syksyyn. Joukkue näytti vajoavan taas sarjan heikoimpien joukkoon, mutta nyt JYP on yksi Liigan kovakuntoisimmista.

Jyväskyläläiset lähtivät maaottelutauolle mukavassa voittoputkessa. KooKoo kaatui ennen breikkiä 0-4, mikä oli kolmas peräkkäinen täysi pistepotti huikealla maalierolla 17-3. JYP on voittanut viisi kuudesta edellisestä ottelustaan häviten vain vahvalle IFK:lle.

JYPin kohdalla on puhuttu jo vuosia vanhasta ja hitaasta joukkueesta. Tämä kovin pinttynyt näkökulma ei pidä enää nykyisin paikkaansa. Joukkueen konkariosasto liikkuu selvästi aiempaa paremmin.

Vierailija Lukko on sarjassa heti JYP:n perässä neljännellä sijalla. Raumalaisten hyvä meno hiipui juuri ennen taukoa, mihin vaikutti osaltaan myös otteluohjelma. Lukko hävisi Tapparalle 3-2 ja Kärpille 4-2 maaotteluita edeltäneellä viikolla.

Raumalaiset eivät voittaneet myöskään Jukureita tai Turun Palloseuraa ennen kuin jatkoajan jälkeen. Näistä tuloksista ei kannata masentua liikaa, sillä joukkueen xG:t ovat olleet varsin kelvollisia. Kiekko ei ole pomppinut suotuisasti pienten marginaalien otteluissa.

JYP on kiistämättä yksi Liigan kovakuntoisimmista joukkueista. Nyt takana on kuitenkin maaottelutauko, mikä sekoittaa usein joukkueiden pelivirettä. Breikin jälkeen palataan usein kohti materiaalin perustasoa.

Lukko ja JYP ovat pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan. Lukko on puolustuksen osalta vahvempi, mutta uusien pelaajien potentiaalin täysimittainen hyödyntäminen ottaa toki aikansa.

Kerroinasetelma on vääristynyt liikaa JYPin suuntaan. Betsaamme ilta Lukko DNB kertoimella 2,38. Arviomme tapahtumalle on 45%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *