Southampton (1X2)

KERROIN

2.65
0
pv
0
t
0
min
0
s

Rotherham +0.5

Sheffield Weds +0.5

Vakiossa on tarjolla tällä kertaa bonuskierros! Täysosumien kesken jaetaan 500.000 euroa, eli ylimmässä voittoluokassa on 200.000 euroa lisärahaa. Vakio 1 on lauantaina varsin haastava, sillä kuponki sisältää todella monia hieman ylipelattuja suosikkeja. Kaikkia on mahdoton ohittaa tai varmistaa, joten osa on poimittava varmoiksi myös hieman ylipelattuna.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosenttehin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester United-West Ham (69-20-11)

Ole Gunnar Solskjaerin kuherruskuukausi näyttäisi olevan ohi Manchesterissa. United on hävinnyt neljä viidestä ottelustaan, pudonnut FA Cupista ja näyttää putoavan myös Mestarien liigan jatkopeleistä. Viikolla tuli kotitappio Barcelonalle 0-1, minkä vuoksi jatkopaikka on kiven takana. West Ham on pelannut niin ikään heikosti viime viikot ja esiintynyt paikoin luokattomasti. Hammersin kausi on ohi sarjan keskikastissa, ja motivaatiota voi olla vaikea kaivaa kevään päätöskierroksille. United on Vakiossa totutusti ylipelattu. Pienillä järjestelmillä varma 1 riittää, mutta 14% pelattu risti on kukkaron salliessa hyvin maksava merkki.

2: Southampton-Wolves (40-29-31)

Southamptonin hyvät otteet jatkuivat viikko sitten, mutta joukkue taipui silti kotitappioon Liverpoolia vastaan. Saints on ollut joulukuusta lähtien kuin eri joukkue, mutta umpisurkea alkukausi pitää sen yhä putoamistaistelussa. Wolves pelasi viikko sitten FA Cupissa ja taipui Watfordille jatkoajalla. Tätä ennen joukkue kaatoi Manchester Unitedin kotonaan toistamiseen lyhyen ajan sisään (edellinen voitto cupissa). Wolvesin kausi on ollut kokonaisuutena erinomainen suoritus. Vakiossa kohde on pelattu aivan oikein, joten poimitaan kotisuosikista varma. Tällä kupongilla ovat hyvät varmaehdokkaat nimittäin tiukassa.

3: Fulham-Everton (20-27-53)

Fulhamin tappioputki jatkui edellisellä kierroksella Watfordin vieraana, jossa tuli turpiin maalein 4-1. Samalla varmistui joukkueen putoaminen Championshipiin, mikä on ollut selvää jo jonkin aikaa. Evertonin tilanne on päinvastainen, sillä Toffees on löytänyt vahvan pelivireen edeltävillä kierroksilla. Viikko sitten Everton kaatoi Arsenalin 1-0 todella vakuuttavan esityksen jälkeen. Tätä ennen joukkue nujersi West Hamin vieraissa 0-2 ja Chelsean kotona 2-0. Kolme voittoa ja kolme nollapeliä. Everton on vieraissakin selvä suosikki, mutta Vakion peliprosentit ovat päättömät. Fulham tulee taistelemaan etenkin kotonaan kauden loppuun, aivan kuten tähänkin asti. Ohitetaan tylysti Everton, sillä 1X osuu lähes kerran kahdesta (47%) ja tarjoaa mahtavan valuen.

4: Brighton-Bournemouth (45-28-27)

Brighton oli reilu viikko sitten täysin aseeton Chelsean vieraana ja hävisi maalein 3-0. Tätä ottelua edelsi 0-1 kotitappio Southamptonille, mikä oli kova takaisku joukkueen taistelulla sarjapaikan puolesta. Brightonin pelivire ei ole paras mahdollinen ja putoamispeikko uhkaa edelleen. Bournemouth on ollut myös heikko viime otteluissaan ja hävinnyt Burnleylle 1-3 kotona ja Leicesterille 2-0 vieraissa. Cherries on kuitenkin jo 38 pisteessä, eli sarjapaikka on käytännössä jo saletissa. Joukkue on ollut alkukauden jälkeen todella heikko reissupeleissään. Brighton ansaitsee noin 45 pinnan suosikkiaseman ja kelpaa näistä asetelmista Vakiossa varmaksi, vaikka onkin pari prosenttia ylipelattu.

5: Burnley-Cardiff (58-24-18)

Burnley on kääntänyt kurssinsa kriittisellä hetkellä ja ottanut kaksi todella tärkeää voittoa peräkkäin. Viikko sitten kaatui Bournemouth vieraissa 1-3, ja tätä edelsi komea kotivoitto Wolvesista maalein 2-0. Clarets voi käytännössä sinetöidä sarjapaikkansa kaatamalla Cardiffin tässä ottelussa. Asetelma tietää myös sitä, että Cardiffille matsi lähes pakkovoiton paikka. Kierrokset käyvät vähiin, ja vastassa on nyt yksi päävastustajista. Walesilaiset ovat hävinneet viisi kuudesta edellisestä ottelusta, mutta vastassa ovat olleet top 10 joukkueet. Taso riittää paljon paremmin alempaa keskikastia vastaan. Vakion peliprosentit eivät ole pahasti pielessä. Otetaan Burnleyn rinnalle Cardiffin vierasvoitto.

6: Leeds-Sheffield Weds (52-28-20)

Leeds palasi voittojen tielle kaatamalla viikolla Prestonin todella vakuuttavan esityksen jälkeen. LUFC ei ole ollut viime viikkoina parhaimmillaan, mutta joukkue on yhä kiinni suorassa nousupaikassa. Sheffield Wedsin kevät on ollut erittäin vahva. Saldona on vain yksi tappio 14 ottelusta, mikä tuli viikko sitten kovakuntoisten Aston Villan isäntänä. Weds on noussut hurjan vireensä myötä taisteluun jopa playoffs-paikasta ja murskasi Nottinghamin viikolla maalein 3-0. LUFC on reilu 50 prosentin suosikki, mutta Vakiossa pelattu peräti 66%. Ohitetaan siis ykkönen – kovassa iskussa oleva Sheffield Weds ei taivu tappioon helposti.

7: Sheffield Utd-Millwall (62-22-13)

Sheffieldin tämän hetken ykkösseura jäi viikolla harmittavasti tasapeliin Birminghamin vieraana. Pistemenetys pudotti joukkueen kolmossijalle Leedsin taakse. Blades on ollut koko kevään yksi liigan kovimmista joukkueista, mutta viime otteluissa ote on alkanut aavistuksen lipsua. Millwall on kerännyt viikon aikana arvokkaat neljä pistettä: lauantaina kaatui kova WBA kotona 2-0 ja viikkokierroksella joukkue pelasi QPR:n kanssa tasapelin. Ero viivan alle on silti vain kaksi pistettä, joten Lions lienee kauden loppuun asti mukana putoamistaistelussa. Vakiossa SUFC on ylimerkitty, kuten odottaa saattaa. Vain 14% pelattu risti on fiksu valinta ykkösen rinnalle.

8: West Bromwich-Preston (52-28-20)

West Bromwich hävisi viikolla pelivihjeemme mukaisesti Bristol Cityn vieraana. Lauantaina tuli tukkaan Millwallia vastaan, joten WBA:n hyvä voittoputki on katkennut tylysti. Suora nousupaikka alkaa olla mennyttä. Prestonin mahtava talvikauden vire on myös hyytynyt kolmeen peräkkäiseen tappioon. PNE:n puhti loppui kesken juuri silloin, kun playoffs-paikka alkoi olla käsien ulottuvilla. Loppukausi menee lähinnä pelaillessa – motivaatio-ongelmat eivät yllättäisi. Ylipelattuja suosikkeja on kupongilla niin paljon, ettei kaikkien varmistaminen ei vain onnistu. Jätetään WBA varmaksi myös ylipelattunakin, kun asetelma tukee kotivoittoa niin vahvasti.

9: Nottingham-Blackburn (49-28-23)

Nottinghamin playoff-haaveet on käytännössä muserrettu kuluneen viikon aikana. Forest sai turpiin sekä Rotherhamin (2-1) että Sheffield Wedsin (3-0) vieraana, joten joukkue tulee jäämään käytännössä taas kerran kuuden parhaan ulkopuolelle. Blackburn kaato hieman yllättäen viikkokierroksella Derbyn 2-0. Rovers palasi voittojen tielle kolmen tappion jälkeen ja varmisti samalla käytännössä sarjapaikkansa. Vakiokansa on pelannut ykköstä aivan liikaa, joten ohitetaan peräti 59% merkitty Forest. Joukkueen motivaatio voi olla alamaissa tappioiden jälkeen, kun taas sarjanousija Blackburn voi pelata nyt vapautuneesti ja nauttia loppukaudesta.

10: Aston Villa-Bristol C (46-28-26)

Aston Villa on tällä hetkellä sarjan kovakuntoisin joukkue. Birminghamilaisten voittoputki sai jatkoa viikolla Rotherhamin vieraana, vaikka Villa joutui avausjaksolla 1-0 tappiolle sekä alivoimalle. Suoraan nousuun ei ole enää asiaa, mutta kova kevätvire on nostanut Villan kuuden sakkiin. Bristol City kaatoi vihjeemme mukaisesti WBA:n tiistaina 3-2. Joukkue on päässyt myös oivaan iskuun ja ottanut todella kovia päänahkoja playoffs-kandidaateista. Aston Villa on merkitty Vakiossa peräti 57 prosenttia, mutta suosikkiasema ei ole missään nimessä näin suuri. Bristol City on lisäksi menestynyt koko kauden paremmin vieraissa kuin kotona. Ohitetaan tylysti kotivoitto ja haetaan lapulle arvoa X2:n kautta.

11: Stoke-Rotherham (47-32-21)

Stoken yhdeksän ottelun mittainen tappioton putki ja kuuden ottelun nollapeliputki katkesi viikolla tylysti Swansean vieraana maalein 3-1. Pottersin kausi on valtava pettymys, mutta sarjapaikka on ainakin varmistettu viime kierrosten hyvillä otteilla. Rotherham nappasi viime lauantaina tärkeän kotivoiton Nottinghamista, mutta Millers jäi keskiviikona Villan jalkoihin ylivoimasta huolimatta. Motivaatioetua on varmasti vieraiden suuntaan, ja ottelusta on odotettavissa hyvin vähämaalinen ja tiukka vääntö. Stoken peliprosentit ovat lähteneet laukalle, joten tässäkin kohteessa maistuu ohitus kotivoitosta.

12: Reading-Brentford (34-29-37)

Reading nappasi viikolla yllätyspisteen Norwichin kotiluolasta, vaikka joukkue oli jyrän alla koko ottelun. Royals on parantanut tasoaan kevään aikana ja napsinut itseluottamusta nostattavia pisteitä, mutta seura on yhä tiiviisti putoamistaistelussa. Brentford otti hallitun kotivoiton Ipswichistä viikkopelissä. Kausi on ollut jo jonkin aikaa pelailua ilman panosta, sillä Bees on ulkona playoffs-taistelusta ja turvassa putoamiselta. Joukkue kuuluisi laadun puolesta huomattavasti ylemmäs ja ansaitsee pienen suosikkiaseman. Readingin mahdollista motivaatioetua on liioiteltu rajusti, ja nostammekin Brentfordin tylysti varmaksi vain 27% pelikannatuksella!

13: Middlesbrough-Hull (43-29-28)

Middlesbrough on sulanut käsittämättömällä tavalla viime viikkoina ja pudonnut jopa playoffs-paikkojen ulkopuolelle. Boro sai tappioputkensa vihdoin poikki tiistaina Boltonin vieraana ja piti eron 6. sijaan vain neljässä pisteessä. Hull on aivan Boron kannoilla ja hakee myös paikkaa kuuden joukossa. Tiikerit kaatoivat vihjeemme mukaisesti Wiganin kotona viikkokierroksella. Joukkueilla ei ole tällä hetkellä juurikaan tasoeroa, joten kotiedun myötä Borolle voidaan tarjota noin 43 pinnan suosikkiasema. Hyvät suosikkivarmat ovat tiukassa, joten Borosta voi sellaisen ottaa hieman ylipelattunakin. Uskotaan joukkueen itseluottamuksen palanneen, ja Hull on ollut läpi kauden varsin keskinkertainen vierailija.

Voit hyödyntää ylläolevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Middlesbroughin voitosta pitäisi saada yli 2,32 (=100/43) kerroin, jotta kohde olisi pelattava.

Hyviä pelikohteita ovat mm. Southampton @ 2,65 (41%), Rotherham +0,5 @ 2,15 (53%), Sheffield Weds +0,5 @ 2,66 (48%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1, 4:1, 12:2
Parhaat ohipelit: 3:1X, 6:X2, 11:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!