Bologna-Parma O2.5

KERROIN

1.98
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantain futistarjonnasta nousee esiin yksi Ykkösen ja yksi Serie A:n ottelu. Pelionnea!

Ykkönen: KTP-EIF (klo 18:30)

Ykkösen kolmas ottelukierros päättyy maanantaina Kotkan legendaarisella Arto Tolsa -areenalla.

Kotijoukkue KTP lähti tähän kauteen suurin odotuksin. Kotkalaiset olivat vuosi sitten nousseet Ykköseen, ja viime kausi meni lähinnä putoamistaistelussa. Joukkue sai talven aikana riveihinsä mm. hyökkääjä Kalle Multasen ja se rankattiin Veikkauksenkin voittajakertoimissa sarjan ylempään kastiin.

Kevät 2019 on ollut tähän asti selkeä pettymys. KTP on kohdannut kaksi sarjan laatujoukkuetta ja hävinnyt ottelut yhteismaalein 3-7. Avauskierroksella AC Oulu oli parempi Kotkassa, ja toisella kierroksella KTP romahti 6-3 tappioon Hakan vieraana.

Tammisaaren EIF oli viime kaudella Ykkösen ehdoton yllättäjä. Joukkue pelasi todella pitkän tappiottoman putken ja keikkui jopa nousutaistelussa. Vihjasimme myös EIF:n tasoitusvetoja usein ilmaisetvedot.comissa, ja kyseessä olikin erittäin tuottoisa joukkue.

EIF on uusiutunut rajusti talven aikana, eikä joukkueen uskota pystyvän vastaaviin urotekoihin. EIF on kohdannut tähän asti kaksi laatujoukkuetta, Jaron ja TPS:n. Saldona on kotitappio Jarolle ja tasapeli turkulaisia vastaan.

EIF ja KTP ovat kohdanneet kausilla 2018 ja 2016 yhteensä kuusi kertaa, ja saldo on 5 voittoa EIF:n hyväksi. Tammisaaren ylpeys oli myös parempi kevään cup-kohtaamisessa, joten KTP:lla on odotettavissa vaikea ottelu.

Mielestämme markkina yliarvioi tällä kaudella KTP:n tasoa, ja alkukauden esitykset ovat olleet myös heikkoja. Olemme tässäkin ottelussa kotkalaisia vastaan, eli peleihin lähtee Bethardilta EIF +0,5 tasoitus kertoimella 2,02. Oikea kerroin olisi 1,75-1,80 maastossa.

Serie A: Bologna-Parma (klo 21:45)

Italian pääsarjassa pelataan kauden 36. kierrosta, eli maanantain jälkeen kaikilla joukkueille on jäljellä vielä kaksi ottelua.

Kotijoukkue Bologna on ollut koko kauden tukevasti sarjan putoamiskamppailussa. Tilanne näytti erittäin huolestuttavalta vielä muutama kuukausi sitten, kunnes futislegenda Sinisa Mihajlovic sai joukkueen rivit järjestykseen. Mihajlovic korvasi tammikuun lopulla päävalmentajan tontilta potkut saaneen Filippo Inzaghin.

Bologna kaatoi Mihajlovicin avauspelissä Interin vieraskentällä 0-1, ja joukkueen saldo on nykyisen päävalmentajan alaisuudessa komea 7-2-5. Bologna on voittanut peräti viisi kotimatsia putkeen tehden aina vähintään kaksi maalia.

Parma on tämän kauden nousijajoukkue, jonka hyvä alkukauden tuloskunto on kevään mittaan hyytynyt. Parma napsi syksyn mittaan useita yllätysvoittoja tiiviisti puolustamalla ja xG-lukujen vastaisesti.

Roberto D’Aversan valmentama ryhmä on pelannut viisi tasapeliä putkeen, mutta saldona on vain yksi voitto viidestätoista edellisestä ottelusta. Samalla Parman takalinjat ovat alkaneet vuotaa: 9/15 näistä otteluista on päättynyt siten, että palloa on kaivettu Parman verkosta 2,3 tai 4 kertaa.

Molemmat joukkueet ovat motivoituneita putoamisviivan päällä. Bolognan vire on etenkin kotikentällä erittäin vahva, ja Parman puolustus joutuu jälleen koville. Molempien joukkueiden maalimäärät ovat olleet kevään mittaan varsin korkeita, ja kaupan päälle kauden päätöskierroksilla nähdään aina merkittävästi keskimääräistä enemmän maaleja.

Lapulle päätyy in yli 2,5 maalia kertoimella 1,98. Myös BTTS (kyllä) sekä Bolognan team totals yli 1,5 maalia ovat pelikelpoisia valintoja.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!