Eibar 1X2

KERROIN

12.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen Vakio 1 sisältää tällä viikolla Bundesliigaa sekä Espanjan pääsarjan otteluita, joka palaa myös koronaviruksen aiheuttamalta tauolta. Viikon päästä myös Valioliigan ottelut ovat jälleen mukana. Tarjolla on myös 50.000 euron kesäbonus 13 oikein -tuloksille.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Paderborn-Werder Bremen (35-30-35)

Paderborn vastasi viime viikon suurimmasta pommista. Sarjajumbo nousi RB Leipzigin vieraana 1-1 -tasapeliin 90. minuutin maalilla, vieläpä täysin ansaitusti. Toki Paderborn sai etua Leipzigin punakortista. Tämä oli jo neljäs tasapeli viiteen otteluun. Bremen hävisi puolestaan ansaitusti Wolfsburgille 0-1. Kyseessä oli orastavan nousukiidon jälkeen jo toinen peräkkäinen kotitappio ilman tehtyä maalia. Vakion ykköskohde on klassinen kuuden pisteen kamppailu, josta Paderbornin on saatava voitto, tai seuran putoaminen voi varmistua jo lauantaina. Ottelu on äärimmäisen tasainen vääntö kahden heikon joukkueen kesken, eikä Vakion prosenteissakaan ole suurta heittoa. Aloitetaan merkitsemällä tämä vaativa kohde umpeen (myös 1_2 käy).

2: Dusseldorf-Dortmund (10-16-74)

Karsijan paikalla oleva Dusseldorf jatkoi kelvollisia otteitaan viime lauantaina. Se dominoi Hoffenheimia vastaan selvästi kiitos vastustajan punaisen kortin, mutta jäi epäonnisesti vain tasapeliin. Saldo 1-3-1 on varsin hyvä koronabreikin jälkeen. Dortmund otti hallitun ja kontrolloidun 1-0 -voiton kovakuntoisesta Herthasta. BVB jätti vastustajansa täysin aseettomaksi, ja voitto oli jatkoa edellisen kierroksen 1-6 murskajaisille Paderbornia vastaan. Dortmund on pelannut yhdeksän matsia saldolla 8-0-1 ja hävinnyt vain epäonnisesti Bayern Munchenille. Voitto Dusseldorfista toteutuu noin kolme kertaa neljästä ja kelpaa hyvin varmaksi, sillä Dortmundin pelikannatus on jäänyt hieman liian matalaksi.

3: Hertha-E. Frankfurt (51-24-25)

Hertha on ollut yksi sarjan suurimmista puheenaiheista koronabreikin jälkeen. Joukkue pelasi neljä matsia saldolla 3-1-0 ennen niukkaa vierastappiota Dortmundille. Berliinliäiset ovat olleet erinomaisessa iskussa. Frankfurt kaatoi komeasti vieraissa Bremenin ja Wolfsburgin, mutta taipui kotona viikko sitten Mainzille, kuten vakiovihjeessä myös ennakoimme. Frankfurt pelasi viikolla myös Saksan cupia ja hävisi niukasti Bayern Munchenille maalein 2-1. Hertha on kaksikosta kiistatta laadukkaampi, mutta kovasti kaventunut kotietu ei nosta kotivoittoa juuri yli 50 prosentin. Ottelun maaliodotus on poikkeuksellisen korkealla, joten poimitaan lapulle 1_2 eli mukaan vain 18% pelattu Frankfurt. Tasapeli ei tässä kohteessa juuri pelota.

4: Wolfsburg-Freiburg (52-26-22)

Wolfsburg nappasi viikko sitten hallitun voiton Bremenistä maalein 0-1. Joukkue on edennyt viime viikot hieman ailahdellen voiton ja tappion välillä. Edelliset 11 ottelua on pelattu saldolla 6-3-2, mikä on nostanut ”Wolkkarit” täysin ansaitusti sarjan 6. sijalle. Hurjan alkukauden pelannut Freiburg on palannut koronatauolta varsin keskinkertaisena. Viime viikolla se nappasi kesän avausvoittonsa 1-0 Gladbachista, mutta sekin oli pelitapahtumien vastainen. Freiburg on ollut koko kauden todella vähämaalinen ja tulee myös Wolfsburgiin puolustus edellä. Kotijoukkue kelpaa tässä kohteessa hyvin varmaksi suht oikein pelattuna. Freiburg ei esitä tällä hetkellä ihmeitä.

5: FC Köln-Union Berlin (53-23-24)

FC Kölnin kummalliset ottelut jatkuivat myös viime sunnuntaina. Joukkue oli lähellä ottaa onnekkaan voiton Augsburgista, kun vastustaja missasi rangaistuspotkun 0-0:ssa ja tukun muitakin paikkoja. Lopulta Köln päästi 88. minuutin maalin ja pelin tasoihin. Hienon kevään pelannut joukkue on yhä voitoitta koronabreikin jälkeen. Union Berlinin voitoton putki venyi Schalkea vastaan jo seitsemään otteluun saldolla 0-3-4. Berliiniläiset olivat selvästi parempia, mutta eivät saaneet kaivattua voittoa. Joukkue valuu hyvästä alkukaudesta huolimatta uhkaavasti kohti putoamisviivaa. Luotetaan tässä oikein pelattuun FC Kölniin. Epäonnesta kärsineen joukkueen on aika napata voitto heikon Union Berlinin kustannuksella.

6: Bayern Munchen-Mönchengladbach (74-16-10)

Bayern Munchen ei kompastunut viime viikolla edes Leverkusenin vieraana, vaikka se joutuikin nopeasti takaa-ajajaksi. Peli käännettiin jo ennen taukoa 1-3 -johdoksi. Viikolla Bayern otti nihkeän 2-1 voiton Frankfurtista ja eteni cupin finaaliin. Gladbach hävisi puolestaan Freiburgille epäonnisesti vieraissa 0-1. Joukkue ei ole ollut parhaimmillaan koronabreikin jälkeen ja uhkaa jäädä nyt Mestarien liigan paikkojen ulkopuolelle. Pieni yllätyssauma on kuitenkin olemassa, jos Bayernin jaloissa painaisi hieman viikon cup-ottelu. Otetaan siten ykkösen rinnalle vain 13% pelattu tasapeli tuomaan riville arvoa.

7: Mainz-Augsburg (43-27-30)

Mainz nappasi viikko sitten elintärkeän vierasvoiton Frankfurtista maalein 0-2. Kyseessä oli ensimmäinen täysi pistepotti koronabreikin jälkeen. Joukkue sai tämän myötä kolmen pisteen kaulan karsijan paikalle. Augsburg kärsi puolestaan epäonnesta missattuaan rankkarin ja monta muutakin tonttia Kölniä vastaan. Kyseessä oli jo toinen peli koronabreikin jälkeen, jossa Augsburg hukkasi pilkun tasatilanteessa eikä voittanut ottelua. Mainz on kaksikosta hieman laadukkaampi, joten kotivoitto toteutuu hieman yli 40% todennäköisyydellä. Vakiossa paras merkki on 25% pelattu Mainz, sillä jostain syystä pelikansa on rajusti ylipelannut ristiä. Ehkä pelikansa spekuloi sopuisan tasapelin riittävän molemmille? Mene ja tiedä. Me valitsemme kupongille kuitenkin 1_2.

8: Schalke-Leverkusen (12-24-64)

Schalken karmea kevät sai jatkoa Union Berlin -ottelussa. Joukkue oli selvästi huonompi joukkue, mutta onnistui sentään raapimaan 1-1 -tasapelin. Schalke on pelannut nyt 12 ottelua ilman voittoa saldolla 0-5-7. Ennen putken alkamista joukkue oli sarjan kärkisijoilla, mutta nyt Schalken riveissä ollaan lähinnä tyytyväisiä siitä, että kausi on pian ohi. Leverkusen taipui Bayernille tylysti 2-4, vaikka johti ottelua nopealla maalilla. Bayernille ovat hävinneet Dortmundia myöten kaikki muutkin joukkueet, joten tähän ei kannata liikaa reagoida. Kusen on supermotivoitunut taistelussa CL-paikoista, kun taas Schalken kausi on ollut ohi jo pitkään. Oikein pelattu Leverkusen kelpaa hyvin varmaksi, sillä mikään ei viittaa Schalken venymiseen tässä ottelussa.

9: Celta-Villarreal (33-30-37)

Kotijoukkue Celta on toista kautta putkeen yksi La Ligan suurimmista alisuorittajista. Päävalmentajaakin vaihdettiin jo marraskuussa ilman suurempaa tulosta. Celta lähti kuitenkin koronatauolle kelvollisessa vireessä saldolla 2-3-0. Villarreal on palannut tällä kaudella takaisin sarjan oikeaan päähän, tosin se menetti pahasti asemiaan juuri ennen koronataukoa kolmella peräkkäisellä tappiolla. Laatueroa kotijoukkueeseen on silti selvästi, ja meidän mielestämme ”Keltainen Sukellusvene” ansaitsee pienen suosikkiaseman. Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, joten 0-0/1-1 -tasapeli ei yllättäisi. Ohitetaan tässä 37% pelattu Celta, jonka pelikannatus voi nousta ennestään. Lapulle siis X2.

10: Leganes-Valladolid (37-33-30)

Leganes lähti koronabreikille todellinen yllätysvoitto taskussaan, sillä joukkue kaatoi Villarrealin vieraissa 1-2. Tilanne on silti todella vaikea, sillä valmiiksi heikko ryhmä menetti tammikuussa vielä avainmiehensä muihin seuroihin. Valladolid on kuusi pistettä Leganesin yläpuolella ja kerännyt tälläkin kaudella pisteitä tiukalla puolustuspelillä. Ottelun maaliodotus on poikkeuksellisen matala, ja yksikin maali voi hyvin riittää voittoon. Ohitetaan vain marginaalinen kotisuosikki Leganes Vakiossa, sillä peliprosentit ovat karanneet turhan korkealle. X2 tarjoaa mukavan valuen.

11: Mallorca-Barcelona (12-16-72)

Mallorca nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa juuri ennen koronabreikkiä kaatamalle Eibarin 1-2. Nousija on ollut odotetun riippuvainen kotikentästään, joten kärsiikö Mallorca muita pahemmin tyhjistä katsomoista? FC Barcelona nappasi sarjan piikkipaikan ennen taukoa kiitos Real Madridin yllätystappion. Barca on ollut vasta toiseksi paras joukkue tällä kaudella mutta kompuroinut vähemmän. Blaugrana saa myös tärkeän Luis Suarezin takaisin pitkän poissaolon jälkeen. Barcelona on saanut Vakiossa 74% kannatuksen ja kelpaa usein osuvana varmaksi. Mallorcan yllätysmahdollisuudet ovat tyhjien katsomoiden edessä kyllä vähäiset.

12: Athletic Bilbao-Atletico Madrid (26-35-39)

Athletic Bilbao lähti koronabreikille 10. sijalta, mikä vastaa suurin piirtein joukkueen tasoa. Joukkue kaatoi Valladolidin vieraissa 1-4 ja Villarrealin kotona 1-0 juuri ennen breikkiä. Seura on tunnetusti kivikova kotonaan ja päästänyt vähiten maaleja kotiotteluissaan koko sarjassa. Atletico Madridin kausi on ollut selkeä pettymys. Tico on vasta 6. sijalla ja saldo 11-12-4 vain 31 tehdyllä maalilla kertoo ongelmista hyökkäyspäässä. Ennen taukoa Atletico pelasi viisi tappiotonta ottelua saldolla 2-3-0. Kausi voidaan pelastaa vielä Mestarien liigan sijoilla, mutta se vaatii loppukaudesta uutta ryhtiä. Tämän ottelun maaliodotus on myös äärettömän matala – kyseessä lienee ennakkoon yksi koko kauden vähämaalisimmista otteluista. Ohitetaan 44% pelattu Atletico, jotta kupongille saadaan myös pienempiä prosentteja – tämä ohipeli osuu kuitenkin yli kuusi kertaa kymmenestä.

13: Real Madrid-Eibar (72-18-11)

Real Madrid on ollut sarjan paras joukkue tähän asti, mutta epäonni ja kompurointi heikkoja joukkueita vastaan on lahjoittanut piikkipaikan Barcelonalle. Madrid hävisi juuri ennen koronataukoa Real Betisin vieraana 1-2 loppuhetkien osumalla. Eibar hävisi puolestaan Mallorcalle 1-2 kotonaan ennen koronabreikkiä. Tappio oli jatkoa seuran heikolle kevätvireelle, sillä Eibar on pelannut seitsemän edellistä liigaottelua saldolla 1-2-4. Heikko vire on suistanut seuran myös putoamistaisteluun. Madrid on pelattu päätöskohteessa 80% mikä vastaa myös betsimarkkinan näkemystä. Meidän mielestämme kotivoitto jää lähemmäs 70 prosenttia ilman normaalia kotietua. Vain 11% pelattu risti on otettava mukaan lapulle kotivoiton rinnalle.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Esimerkiksi Eibar on pelattava, jos saat sille yli 9,09 kertoimen (=100/11).

Pelein kelpaavat mm. Eibar @ 12,50 (11%), Villarreal @ 2,80 (37%) ja FC Köln @ 2,08 (53%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:2 Dortmund, 8:2 Leverkusen, 11:2 Barcelona

Parhaat ohipelit: 9:X2 ohi Celta, 10:X2 ohi Leganes, 12:1X ohi Atletico

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *