IFK Göteborg (1X2)

KERROIN

1.97
0
pv
0
t
0
min
0
s

Falkenberg-IFK O2.5

Viking +1 ah

Lauantain pelivalinnat poimitaan tuttuun kesäiseen tyyliin pohjolan futissarjoista. Tällä kertaa value löytyy norjalaisjätti Rosenborgin kohteesta sekä Allsvenskan-ottelusta.

Eliteserien: Rosenborg-Viking (klo 16:30)

Kotijoukkue Rosenborg on tuttu nimi kaikille futiksen ystäville. Trondheimin suurseura on hallinnut Norjan pääsarjaa viime vuodet, mutta tänä kesänä tilanne on toinen.

Rosenborg lähti kauteen uuden päävalmentajan johdolla, ja keväästä tuli täysi katastrofi. Haugesundin ex-valmentaja Eirik Horneland sai pahimman mahdollisen startin suurseuran ruorissa ja RBK kompuroi pitkään jopa putoamisviivalla.

Kurssi on alkanut vihdoin oikenemaan, sillä Rosenborg on pelannut kuusi Eliteserien-kierrosta saldolla 5-0-1. Hieman yllättäen Horneland on saanut myös pitää työpaikkansa!

Rosenborg pelaa tällä hetkellä kauden tärkeimpiä otteluita, sillä käynnissä ovat Mestarien liigan karsinnat. Joukkue haki Linfieldin vieraana 0-2 voiton tiistaina, mikä takaa hyvät asemat ensi viikon otteluun.

Viking on puolestaan sarjanousija, joka on pelannut odotuksiin nähden hyvän kauden. Öljykaupunki Stavangerin joukkue palasi vuoden mittaiselta divarivisiitiltä väkevästi ja aloitti kevään peräti kolmella voitolla.

Kauden edetessä tahti on hieman hyytynyt, mutta Viking pelaa kelvollista futista ja ansaitsee keskikastin statuksensa.

Tämä peli on kahden CL-karsintamatsin välissä, mikä on aina vaarallinen yhtälö suurseuralle. Etenkin nyt, kun tämä Eliteserien-kausi on jo Rosenborgin osalta menetetty, joten luvassa on ”välikausi”. Joukkue voi lepuuttaa avainmiehiään, sillä Mestarien liigan karsinnoissa ei haluta varmasti ottaa mitään riskejä.

Vikingillä on tavallista parempi yllätysmahdollisuus. tarjoaa aasialaisen tasoituksen kertoimella 1,92, mikä maistuu todella hyvin. Saat rahasi siis takaisin myös maalin tappiolla. Rohkeimmat poimivat Viking +0,5 tasoituksen kertoimella 2,55.

Allsvenskan: Falkenberg-IFK Göteborg (klo 17:00)

Ruotsin pääsarjasta löytyy mielenkiintoinen ottelu, jossa kohtaavat kaksi hyvin erilaista kautta pelaavaa joukkuetta.

Falkenberg rankattiin ennakkoon sarjan jumboksi yhdessä AFC Eskilstunan kanssa. FFF on lunastanut odotukset varsin hyvin, sillä joukkue on päästänyt sarjassa eniten maaleja ja pysynyt putoamisviivan alla lähes koko kesän.

Kotijoukkueella on takana todella ruma 6-2 tappio Hammarbyn vieraana, joka alleviivasi hyvin Falkenbergin suurimpia ongelmia. Tätä ennen Falkenberg peräsi kolme ottelua saldolla 1-2-0 ja onnistui jopa kaatamaan Elfsborgin kotonaan 2-1.

IFK Göteborgin kausi on ollut suuri menestys parin vuoden alisuorittamisen jälkeen. Perinteinen suurseura on jälleen sarjataulukon oikeassa päässä taistelemassa europaikoista. GBG on myös esiintynyt kentällä kelvollisesti ja ansainnut pisteensä.

Vierailijoilla on takanaan hallittu 2-1 kotivoitto heikosta GIF Sundsvallista. Göteborg no hävinnyt itse asiassa vain yhden edellisestä yhdestätoista liigaottelusta, joka oli kompurointi Örebrota vastaan ennen kesätaukoa. Vieraissa GBG on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla 3-2-0 ja maalierolla 9-5.

Falkenberg on materiaaliltaan auttamatta sarjan heikoimpia. Se on esiintynyt ajoittain pirteästi, mutta taso ei vain riitä otteluissa sarjan laatujoukkueita vastaan. On vaikea uskoa hyvävireisen Göteborgin kompuroivan, jolle on tarjolla lisäksi maistuva kerroin 1,97 ilta.

Ottelusta voidaan odottaa hyvällä syyllä myös maalirikasta. Falkenberg on sarjan toiseksi runsasmaalisin joukkue, ja Göteborg on onnistunut myös venyttämään verkkoja vierasotteluissan. Yli 2,5 maalia toteutuu noin 55% todennäköisyydellä, ja maksaa vedolle mukavan 2,10 kertoimen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *