FC Haka (1x2)

KERROIN

1.7
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakio 1 on tällä kertaa mielenkiintoinen kattaus, sillä mukana on ainoastaan yksi kohde Veikkausliigasta. Tarjolla on paljon hyviä peli-ideoita, joiden avulla voi metsästää 13 oikein -tulosta.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: SJK-VPS (53-30-17)

Kupongin ainoa Veikkausliigakohde on Pohjanmaan derby. Kotijoukkue SJK tulee otteluun tappio niskassaan kärkijoukkue Ilvekselle. SJK hävisi vieraissa 3-0 ilman selityksiä. Joukkueen kausi on edennyt aika tasapaksusti lupaavan alun jälkeen – sijoitus keskikastissa on ansaittu. VPS on yhä voitoitta ja päätti vaihtaa valmentajaa viime lauantain KPV-tappion jälkeen. Vepsua käskyttää nyt Christian Sund, joka kuului jo aiemmin valmennustiimiin. Luvassa tuskin on suurempia muutoksia. SJK on ylimerkitty selvästi, joten avauskohteessa on heti hyvä paikka hakea yllätystä. Ottelu on hyvin vähämaalinen ja VPS:llä on kelpo saumat venyä ainakin tasapeliin. Toivotaan valmentajavaihdon myös aiheuttavan edes pientä piristystä. X2.

2: FC Haka-Jaro (62-23-15)

FC Haka dominoi tällä kaudella ykköstä mielin määrin. Joukkue on voittanut viisi edellistä peliä putkeen ja johtaa sarjaa hurjalla saldolla 11-2-0. Viikko sitten Haka käänsi 1-0 taukotilanteen 1-5 voitoksi MuSan vieraana. Jaro on ollut myös hyvässä vireessä. Viikko sitten kaatui KTP 3-2 Pietarsaaressa, ja kyseessä oli jo neljäs ottelun peräkkäin, jossa Jaro tekee vähintään kolme maalia. Joukkue on hävinnyt Hakan jälkeen vähiten otteluita – vasta kaksi koko kaudella. Vaikka Jaron hyökkäys onkin iskussa, tasoeroa on silti reilusti Hakan suuntaan. Kotivoitto toteutuu hieman yli 60% todennäköisyydellä. Kun Vakion pelikannatus on jäänyt jopa hieman vajaaksi, poimitaan tästä kohteesta maistuva varma ykkönen!

3: TPS-AC Oulu (52-29-19)

TPS on päässyt takaisin oikeille raiteille viime viikkoina. Takana on kolme voittoa kolmesta ottelusta maalierolla 9-1. Turkulaiset ovat hoidelleet heikon trion Kajaani & TPV & EIF rutiinilla. Kärki karkaa, mutta kakkospaikka näyttää olevan TPS:n. AC Oulun kausi on katastrofi. Joukkue haki taas kerran nousua, mutta peli sakkaa myös valmentajanvaihdon jälkeen. Oulu on yhä voitoitta kotonaan saldolla 0-5-2 ja floppasi viikko sitten kotitasapelin myös TPV:n kanssa. Vieraissa kulkee paremmin, mutta kakkospaikkakin alkaa olla jo tavoittamattomissa. TPS on hieman ylipelattu, mutta ohitus ei pahemmin maistu. Hyvin vähämaalisessa ottelussa tasapeli lienee lähellä, joten haetaan kotivoiton rinnalle tasurivarmistus.

4: KTP-AC Kajaani (56-26-18)

KTP taipui viikko sitten Jaron vieraana maalein 3-2. Kovin odotuksin kauteen lähteneet kotkalaiset ovat auttamatta ulkona nousukamppailusta tällä kaudella. Joukkue on pelannut seitsemän kierrosta putkeen siten, että voittoa on seurannut aina häviö. AC Kajaani taipui TPS:lle kotona maalein 0-1. Kyseessä oli vasta toinen tappio seitsemään otteluun, mutta valitettavasti loput viisi ovat tasapelejä. Kajaani on yhä voittanut vain yhden ottelun, joka tapahtui kymmenen kierrosta sitten. KTP on odotetusti ylimerkitty selvästi. Poimitaan tässäkin ykkösen rinnalle vain 21% merkitty risti.

5: EIF-TPV (52-27-21)

EIF päätti viikko sitten karmaisevan tappioputkensa väkevästi. Joukkue ehti hävitä neljä peliä putkeen tuloksin 0-3, 3-0, 4-0 ja 1-4 ennen 0-3 vierasvoittoa MYPA:sta. Kausi on kokonaisuutena paha pettymys verrattuna vuoden takaiseen. Nousija TPV taisteli upean 3-3 -tasapelin AC Oulun vieraana. Tamperelaisilla oli myös takanaan kolmen ottelun tappioputki, joten piste tuli tarpeeseen. Kokonaisuutena TPV on kerännyt pisteitä varsin odotetusti ja pitää hallussaan 8. sijaa. Pelikansa ei jostain syystä arvosta lainkaan EIF:n perustasoa, joten ykkönen on jäänyt jopa 10% alipelatuksi. Tarjolla on siten mainio varma!

6: MuSa-MYPA (59-23-18)

MuSa romahti viikko sitten peräti 1-5 kotitappioon Hakaa vastaan johdettuaan ottelua 1-0 tauolla. Joukkue on silti pelannut viisi edellistä ottelua saldolla 3-1-1 ja kaatanut matkalla mm. TPS:n vieraissa. Musa on ehdottomasti kauden positiivisin yllättäjä. MYPA jatkoi ailahtelevia otteitaan ja hävisi EIF:lle peräti 0-3 kotona. Tätä edelsi hyvä vierastasuri Kajaanista, 0-5 tappio Jarolle ja 3-1 voitto TPS:tä. Nousijan edesottamuksia on vaikea ennakoida etukäteen. MuSa on ottelussa selvä suosikki, mutta kyse on silti kahdesta nousijajoukkueesta. Vakiossa peräti 68% kannatuksen saanutta kotivoittoa ei voi kyllä sulattaa. Haetaan riville arvoa ja ohitetaan MuSa kokonaan!

7: MP-Viikingit (54-26-20)

MP jatkaa vakuuttavaa menoaan A-lohkon piikkipaikalla. Joukkue nappasi edellisessä ottelussa 1-0 voiton Mikkelin paikallispelissä. Tätä ennen kaatuivat PEPO 0-4 ja VJS 0-1 vieraskentällä. FC Viikingit on sarjan kakkospaikalla ja selkeästi MP:n suurin uhkaaja. Viikkarit on ollut heikon alun jälkeen todella vahva ja pelannut yhdeksän matsia saldolla 6-3-0. Aivan paras meno on hyytynyt viime otteluissa, joissa Viikkarit on jäänyt heikkoon tasapeliin JIPPOa ja Kiffeniä vastaan. MP on tällä hetkellä luokkaa vahvempi joukkue ja vie matsin yli kerran kahdesta. Vakiokansa on antanut hieman liikaa painoarvoa sarjataulukolle, joten kotivoitto on saanut vain 48% pelikannatuksen. MP kelpaa hienosti varmaksi!

8: JäPS-NJS (56-23-21)

JäPS kuuluu A-lohkon keskikastin suorittajiin. Kausi alkoi surkeasti, mutta JäPS sai juonen päästä kiinni kesäkuun alussa. Takana on nyt kuusi ottelua ilman tappioitta saldolla 3-3-0. Matkalla JäPS on napannut pisteitä myös sarjan kärkijoukkueilta. NJS kuuluu perustasoltaan pari pykälää alempaan kastiin. Myös vierailla on menossa hyvä jakso, sillä NJS ei ole hävinnyt neljään otteluun. Kyseessä on hyvin vähämaalinen joukkue, joka on kärsinyt myös vieraissa pääasiassa tiukkoja tappioita. JäPS on perustasoltaan selvästi vahvempi ja nousemassa kohti sarjan kärkeä. Kotivoitolle voidaan kellottaa 56% tasoiset lukemat. Vakiokansa on pelannut aivan liikaa tasapeliä jättäen kotivoiton jopa hieman alipelatuksi. Pienillä kupongeilla varma 1, mutta suuremmilla lapuilla voi hakea 1_2 eli 18% pelatun NJS:n mukaan.

9: PEPO-Klubi-04 (36-29-35)

PEPO:n alamäki jatkui viikko sitten JäPSin vieraana. Lappeenrantalaiset menettivät 0-1 johdon lopulta 2-1 tappioksi myöhäisellä maalilla. Tätä ennen PEPO oli saanut tappioputkensa poikki 1-1 -kotitasurilla Reipasta vastaan. PEPO on A-lohkon pahin alisuorittaja juuri nyt. Klubi-04 ei ole hävinnyt sitten avauskierroksen. Viikko sitten se kaatoi Kiffenin helposti vieraissa maalein 1-3. Tätä ennen saldona oli peräti viisi tasapeliä putkeen. Ottelu on ennakkoon hyvin tasainen ja vähämaalinen – tasapelin riski on kova. Klubi-04 on rajusti ylipelattu, joten 1X maistuu mainiosti.

10: Reipas-VJS (60-22-18)

Sarjanousija Reipas jatkoi tappiotonta saldoaan NJS:n isäntänä 1-1 -tasapelillä. Reipas on hävinnyt vain kaksi ottelua koko kaudella eikä yhtään edelliseen neljään otteluun. Joukkueen puolustus on etenkin tiivistynyt selvästi alkukauden jälkeen. VJS on perustasoltaan selvästi heikompi ja kamppailee putoamista vastaan. Viikko sitten joukkue hävisi jumbojoukkue Susille peräti 4-1 vieraskentällä. Maalinteko on ollut viime aikoina tuskaisen vaikeaa. Reipas on saanut liikaa pelikannatusta, kuten odottaa sopii. Ohipeli ei oikein maistu, mutta vain 12% pelattu VJS kannattaa poimia mukaan. Vierasjoukkueen yllätys nostaisi osuessaan rivin arvoa valtavasti.

11: Sudet-MiPK (26-26-48)

Sarjajumbo Sudet nappasi avausvoittonsa VJS:n kustannuksella viikko sitten. Kyseessä oli kauden paras esitys ja ansaittu 4-1 voitto. Tätä ennen joukkue ehti pelata kymmenen ottelua ilman täyttä pistepottia. Sudet on A-lohkon heikon joukkue. MiPK kuuluu sen sijaan keskikastiin. Takana on tiukka 1-0 tappio sarjakärki MP:lle Mikkelin paikallispelissä. Tätä ennen MiPK hävisi myös epäonnisesti JIPPO:lle ja Viikingeille kotonaan. Edellisten otteluiden tapahtumiin ei kannata reagoida liikaa. Tasoeroa on joukkueiden välillä valtavasti, mutta vakiokansa on hieman hämmentynyt MiPK:n tappioista. Vierasvoitto on jäänyt reilusti alipelatuksi, joten 39% merkitty kakkonen kelpaa hienosti kupongille.

12: EPS-Gnistan (13-17-70)

Sarjanousija EPS on odotetusti B-lohkon alemmassa kastissa. Takana on kolme ottelua ilman voittoa, mutta kyseessä ovat toisaalta olleet myös ennakkoon haastavat pelit. EPS on onnistunut voittamaan lähinnä sarjan muita heikkoja joukkueita. Gnistan on ottanut B-lohkon täysin komentoonsa. Joukkue pelasi yllättävän 3-3 -kotitasurin KäPan kanssa ja hukkasi 3-1 johdon toisella jaksolla. Tätä ennen Gnistan eteni voitosta voittoon peräti seitsemän viikkoa putkeen. On epätodennäköistä, että Gnistan kompastuisi toistamiseen. EPS:llä ei ole ollut juuri sanomista sarjan kärkipään joukkueita vastaan, ja Gnistan ansaitsee Espoossa jättisuosikin aseman. Vakiossa vierasvoitto on jäänyt alimerkityksi, joten kakkosta on turha varmistella.

13: Ilves 2-GrIFK (52-24-24)

Ilveksen kakkosjoukkue on pelannut kohtalaisen kauden sarjanousijaksi. Takana on kaksi vierastappiota, mutta ne tulivat sarjan kärkiseuroja vastaan (Gnistan ja SalPa). Edellisessä kotipelissä Ilves murskasi P-Iirot jopa 8-0. Joukkueen perustaso on sarjan keskivaiheille. GrIFK on ollut B-lohkon suurimpia pettymyksiä. IFK oli vuosi sitten sarjan nousutaistelussa, mutta nyt takana on raju tappioputki, mikä on pudottanut seuran jopa sarjajumboksi. GrIFK sai sentään pisteen Honkaa vastaan edellisellä kierroksella, mikä katkaisi viiden peräkkäisen selkäsaunan putken. Vakiossa Ilves on ylimerkitty todella paljon. Joukkueiden perustasossa ei ole suurta eroa, ja GrIFK olisi erilaisella startilla kauteen jopa vierassuosikki. Takana on kelpo matsi Hongan junioreita vastaan, joten toivotaan joukkueelta pientä piristystä. Ohitetaan tylysti lähes 20% ylimerkitty kotivoitto.

Voit hyödyntää yllä olevia 1-X-2 todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi GrIFK:sta pitäisi saada yli 4,17 kerroin (=100/24), jotta pelaaminen olisi kannattavaa. Pelattavia kohteita ovat Ykkösestä ja Veikkausliigasta mm. FC Haka @ 1,70 Expekt (62%) ja SJK-VPS tasapeli @ 3,50 Pinnacle. Katso myös Veikkauksen tarjonta läpi etenkin Kakkosen kohteisiin!

Vakio 1

Parhaat varmat: 5:1 EIF, 11:2 MiPK, 12:2 Gnistan
Parhaat ohipelit: 1:X2 ohi SJK, 9:1X ohi Klubi04, 13:X2 ohi Ilves 2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *