Leeds-Cardiff X

KERROIN

5.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiossa on tarjolla poikkeuksellisen monta kotisuosikkia, jotka kelpaavat myös varmoiksi! Kupongista saa hyvin osuvan myös pienellä budjetilla. Odotusarvo jää kuitenkin kokonaisuutena varsin matalaksi, sillä peliprosenteissa ei ole suuria vääristymiä.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Leicester-Norwich (80-15-5)

Leicesterin uskomaton kausi sai jatkoa viime sunnuntaina, kun joukkue möyhensi Aston Villan vieraissa 1-4. Kyseessä oli jo kahdeksas voitto putkeen, ja Ketut ovat nyt jo kuusi pistettä Manchester Cityä edellä. Norwich on nostanut myös profiiliaan viime viikkoina, mutta takana on kaksi kirvelevää tappiota. Viikko sitten Canaries hävisi Sheffield Unitedille hyvästä pelistä huolimatta 1-2, ja tätä ennen tuli vieraissa turpiin Southamptonilta samoin lukemin. Leicesterin pelivoima on niin jäätävällä tasolla, että ykkönen toteutuu jopa 80% todennäköisyydellä. Ei tuhlata tähän kohteeseen vaihtomerkkejä.

2: Chelsea-Bournemouth (71-18-11)

Chelsea nappasi viikolla kotivoiton Lillestä ja eteni jatkoon alkulohkostaan Mestarien liigassa. Kotimaassa joukkueen meno on ollut nihkeää, sillä Blues on hävinnyt peräti kolme neljästä edellisestä ottelustaan. Viime lauantaina Chelsea taipui Evertonin vieraana peräti 3-1. Bournemouthin tahti on vieläkin heikompi, sillä Cherries jäi täysin Liverpoolin jyrän alle maalein 0-3. Kyseessä oli jo viides peräkkäinen tappio. Bournemouth on valunut tämän putken myötä jo putoamisviivan tuntumaan. Chelsea on Vakiossa hieman ylipelattu, mutta ei hukata umpisurkeaan Bournemouthiin tässä kohtaa vaihtomerkkejä. Jatketaan ykkösillä.

3: Sheffield U-Aston Villa (53-27-20)

Sheffield Unitedin hieno kausi jatkui viime sunnuntaina 1-2 vierasvoitolla Norwichista. Blades on yhä tappioitta vieraspeleissä, mutta kotona joukkue on kärsinyt jo neljä selkäsaunaa. Aston Villa ei sen sijaan mahtanut mitään Leicesterille ja hävisi 1-4. Villan ohjelma on ollut pari kuukautta todella vaativa, sillä nousija on kohdannut kaikki sarjan top 6 -joukkueet. Kokonaisuutena otteet ovat aivan kelvollisia odotuksiin nähden. Sheffield United on odotetusti hieman ylipelattu, eikä ole suosikkina parhaimmillaan. Haetaan riville arvoa ottamalla kotivoiton rinnalle myös 25% pelattu tasapeli – tämä yhdistelmä kattaa 80 prosenttia kohteen todennäköisyyskentästä.

4: Burnley-Newcastle (42-28-30)

Burnleyn hyvä alkukausi on lähtenyt alamäkeen viime viikkoina. Takana on kolme tappiota putkeen maalierolla 1-11. Saldoa selittää toki se, että Clarets on kohdannut Liverpoolin ja Man Cityn edellisissä otteluissaan. Newcastle kaatoi Southamptonin 2-1 ja jatkaa positiivisia esityksiään. Magpies on pelannut seitsemän edellistä matsia saldolla 4-2-1 ja noussut putoamisviivalta jo keskikastiin. Vakioveikkaajat ovat ylireagoineet kuntopuntariin, mikä on tyypillistä tässä pelimuodossa. Burnley on jäänyt rumien tappioiden myötä selvästi alipelatuksi, joten nappaamme tästäkin kohteesta varman ykkösen.

5: Southampton-West Ham (48-27-25)

Southampton on herännyt pelaamaan, kun kauden puoliväli lähestyy. Viime viikkojen hyvät otteet ovat pelastaneet todennäköisesti myös manageri Ralph Hasenhuttlin työpaikan. Saints hävisi kyllä Newcastlelle sunnuntaina 2-1, mutta oli xG:n valossa parempi myös tuossa ottelussa. West Hamin tilanne on täysin erilainen. Hammers on voittanut vain yhden kymmenestä edellisestä pelistään (1-2-7), ja sekin oli onnekas voitto Chelsean vieraana. Joukkue romahti maanantaina 1-0 puoliaikajohdosta 1-3 tappioon päästäen kolme maalia 10 minuuttiin Arsenalia vastaan. Southampton on pelivoimaltaan hieman edellä ja voittaa matsin lähes kerran kahdesta. Hieman alimerkitty ykkönen on varsin maistuva varma.

6: Nottingham-Sheffield Weds (40-33-27)

Nottinghamin syksy on sujunut vahvasti, mutta viime viikkojen pelivire ei ole optimaalinen. Tiistaina joukkue hukkasi 1-0 johdon surkean Boron isäntänä, eikä voittoja ole tullut kolmeen otteluun. Sheffield Weds on vain pisteen perässä ja hyvässä iskussa. Owls oli viikkomatsissa parempi Derbyn vieraana, mutta jäi 1-1 -tasapeliin. Tätä edelsi todella vahvat voitot Brentfordista ja Charltonista. Otetaan tästä kohteesta ensimmäinen suosikin ohipeli. Ottelun maaliodotus on todella alhainen ja Sheffield on erittäin hyvässä iskussa juuri nyt. Forestilla on ikävä rasitusetu, mutta vieraiden perustaso on sen verran vahvempi, että kotivoiton todennäköisyys jää 40% pintaan. Kyseessä on hieman puoliväkisin haettu ohitus, sillä kupongille on saatava jostain myös yllätyksiä.

7: Leeds-Cardiff (65-23-12)

Leeds kaatoi viikolla Hull Cityn 2-0 ja jatkoi väkevää menoaan. LUFC on voittanut seitsemän matsia putkeen, joista neljä viimeisintä päästämättä maaliakaan. Joukkue nappasi WBA:n kompuroidessa myös sarjan piikkipaikan. Cardiff taipui vähemmän yllättäen Brentfordin vieraana. Walesilaiset ovat yksi sarjan kotiriippuvaisimmista joukkueista. Ainoa vierasvoitto tuli parin viikon takaa Nottinghamista, mutta sekin oli todella onnekas. Championshipin tasoerot eivät ole suuria, joten kivikova Leeds voittaa rasitusedunkin myötä vain noin kaksi kertaa kolmesta. Ohitus ei maistu, mutta poimitaan 71% pelatun ykkösen rinnalle myös tasapeli.

8: Bristol C-Blackburn (49-26-25)

Bristol Cityn orastava voittoputki katkesi tiistaina tylyllä kotitappiolla Millwallille. Joukkue oli napannut tätä ennen kaksi komeaa voittoa Fulhamista vieraissa 1-2 ja Huddersfieldista kotona 5-2. Kokonaisuutena kausi sujuu hienosti 4. sijalla. Blackburn pelasi tasapelin Swansean vieraana, mikä katkaisi myös vierasjoukkueen voittoputken. Rovers oli napannut tätä ennen peräti neljä täyttä pistepottia. Etenkin joukkueen puolustus on toiminut erinomaisesti. Bristolilla on ottelussa mukava rasitusetu, mutta kotivoiton todennäköisyys jää silti hieman alle 50 prosentin. Arvostamme Blackburnia korkealle juuri nyt. Vakiossa 60% pelattu ykkönen on selkeä ohipelin paikka!

9: Barnsley-QPR (37-25-38)

Surkean alkukauden pelannut Barnsley on osoittanut hieman piristymisen merkkejä. Joukkue on alkanut luoda maaliodotusta mukavasti ja olisi ansainnut voiton myös viikon Reading-ottelusta. Kivikova kotijoukkue Cardiff oli myös Barnsleytä vastaan suurissa vaikeuksissa viime lauantaina. QPR:llä on takana hyvä viikko: lauantaina kaatui Preston 2-0 ja keskiviikkona Birmingham vieraissa samoin lukemin. Rangers on taas turvallisessa keskikastissa ja pelaa selkeästi yli materiaalinsa mukaisten odotusten. Tämän matsin maaliodotus on todella korkealla – luvassa on vauhdikas ja tasainen ottelu. Vain 30% pelattu Barnsley on hyvä jopa varmaksi, mutta budjetin salliessa mukaan voi ottaa myös vierasvoiton.

10: Swansea-Middlesbrough (49-31-20)

Swansea pelasi viikolla jo kuudennen voitottoman ottelunsa putkeen, kun joukkue ei saanut Blackburnia nurin kotikentällään. Viime sunnuntaina Swans romahti peräti 5-1 -tappioon WBA:n kotiluolassa, joten vahva syyskausi on hiipumassa nyt pahemman kerran. Boron alkukausi on ollut tuskaista tekemistä, mutta nyt meno alkaa parantua. Joukkue on hävinnyt vain yhden kuudesta ottelusta, ja sekin tuli sarjakärki Leedsin vieraana. Viikolla Boro nousi kovan Nottinghamin kotikentällä tasapeliin. Otamme tässäkin kohteessa ohituksen ylipelatusta kotisuosikista. Joukkueiden kurssit kulkevat aivan eri suuntiin, joten Boron kelkkaa on ihan mukava hypätä. 56% merkitty Swansea menee siis ohitukseen. X2.

11: Derby-Millwall (39-31-30)

Derbyn kausi on ollut alusta asti hyvin keskinkertaista tekemistä. Rams menetti hienoa duunia tehneen managerinsa Frank Lampardin kesällä Chelseaan, eikä joukkue näytä olevan enää playoffs-kandidaatti. Takana on neljä voitotonta peliä ja heikkoja xG-lukuja. Millwall kaatoi kovan Bristol Cityn vieraissa 1-2. Lontoolaiset ovat hävinneet vain yhden yhdeksästä edellisestä ottelustaan. Peli kulkee, xG-luvut ovat vahvoja ja Millwall nousee jatkuvasti sarjataulukossa ylöspäin. Tässäkin kohteessa on selkeästi ylipelattu (46%) kotivoitto, joka lähtee iloisesti ohitukseen. Ottelun maaliodotus on myös todella matala, eli 0-0/1-1 -tasapeli ei tosiaan yllättäisi. X2.

12: Brentford-Fulham (47-28-25)

Brentford on ollut parin viime kauden ajan yksi sarjan suurimpia alisuorittajia. Bees on vihdoin nousemassa playoffs-viivan tuntumaan ja esiintynyt pari kuukautta mainiosti. Viikolla joukkue hoiteli ansaitusti Cardiffin kotonaan maalein 2-1. Fulham on sen sijaan menettänyt asemia kahden kirvelevän tappion myötä. Joukkue on hävinnyt kaksi kärkiottelua putkeen, ensin Bristolille 1-2 ja viikolla Prestonin vieraana samoin lukemin. Sarjan kärkikaksikko on karannut tappioiden myötä jo yhdeksän pisteen päähän. Kyseessä on Lontoon paikallisepeli, jossa näemme Brentfordin selvästi suurempana suosikkina kuin Vakion pelaajat. Ykkönen on jäänyt pahasti alimerkityksi, joten palaamme tässä kohteessa taas kotivarmojen pariin.

13: Stoke-Reading (45-28-27)

Umpisurkeaa kautta pelaava Stoke ryhdistäytyi tiistaina ja nujersi Lutonin 3-0 kotonaan. Kyseessä oli xG:n valossa yksi koko kauden parhaista suorituksista. Potters on väläytellyt silloin tällöin tasoaan, mutta joukkue pelaa edelleen kaukana materiaaliansa edellyttämistä sijaluvuista. Reading piristyi marraskuussa selvästi managerinvaihdoksen myötä. Nyt ilmassa on alkuhuuman haihtumista, sillä joukkue on voittanut vain yhden edellisestä viidestä ottelustaan. Viikolla se olisi ansainnut hävitä jumbojoukkue Barnsleyn vieraana 2-1, mutta puristi silti tasapelin. Uskotaan päätöskohteessa Stokeen, sillä joukkue saa myös mukavan rasitusedun. Readingilla on lepopäivä vähemmän ja toinen vieraspeli putkeen, kun taas Stoke pelaa molemmat viikon pelinsä kotonaan. Nostetaan oikein pelattu kotivoitto varmaksi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Brentfordin voitto olisi pelattava, jos saat kotivoitolle yli 2,13 (=100/47) kertoimen.

Haetaan Championshipistä poikkeuksellisesti kolme hyvin pelikelpoista ristiä.: Swansea-Boro tasapeli @ 3,60 (31%), Leeds-Cardiff tasapeli @ 5,45 (23%) ja Nottingham-SheffW tasapeli @ 3,20 (33%)

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Leicester, 5:1 Southampton, 12:1 Brentford
Parhaat ohipelit: 8:X2 ohi Bristol, 10:X2 ohi Swansea, 11:X2 ohi Derby

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *