Leeds (1X2)

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Aston Villa DNB

WBA-Aston Villa O2.5

Englannin Valioliiga saatiin päätökseen sunnuntaina, mutta taistelu jatkuu yhä alemmilla sarjatasoilla. Käynnissä ovat playoffs-ottelut joukkueiden välillä, jotka päätyivät sarjataulukossa sijoille 3-6.

On syytä huomioida, että Championshipin playoffs-ottelut pelataan ilman vierasmaalisääntöä. Jos yhteismaalit ovat tasan, siirrytään toisen osaottelun jälkeen pelaamaan jatkoaikaa. Playoffs-vaiheen voittajat kohtaavat nousufinaalissa, joka ratkaisee lopullisesti nousijan Valioliigaan.

14.5. West Bromwich-Aston Villa (1. osan jälkeen 1-2)

West Bromwich ja Aston Villa ratkaisevat ensimmäisen nousufinalistin tiistai-iltana.

Kotijoukkue West Bromwichin tilanne on haastava, sillä joukkue hävisi ensimmäisen osaottelun vieraskentällä maalein 1-2. Kyseinen ottelu alleviivasi myös joukkueiden tasoeroa, sillä WBA oli selkeästi heikompi ja sai ainoan maalinsa Aston Villan virheestä.

West Bromwich pelasi vielä vuosi sitten Valioliigaassa, ja joukkueella on resurssit nousta takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Liigakausi sujui hyvin pitkälti odotusten mukaan, ja Albion voitti viisi viimeisintä kotimatsiaan maalierolla 15-6.

WBA kärsii kuitenkin todella kovasta poissaolosta: 23 maalia iskenyt ykköskärki Dwight Gayle on pelikiellossa, minkä lisäksi hänen ykköspaikkaajansa Hal Robson-Kanu on niin ikään ulkona. Myös kokenut toppari Craig Dawson on sivussa puolustuksesta.

Aston Villa on ollut kuluneen kalenterivuoden paras joukkuee Championshipissa. Villan heikko alkukausi pilasi saumat suoraan nousuun, mutta kyseessä on ennakkoon vahvin kandidaatti neljästä playoffs-joukkueesta.

Vaikka sarjakausi päättyikin merkityksettömään tappioon Norwichille, Villan saldoksi jäi hurja 10-1-1 kahdestatoista viimeisestä liigapelistä.

Joukkue on saanut myös todella tärkeitä uutisia poissaolorintamalta. Ykköskärki Tammy Abraham palasi edelliseen WBA-otteluun ja iski voittomaalin pilkulta. Abraham teki liigassa 25 maalia, ja mies on erittäin tärkeä Villan hyökkäyspelille.

Ottelun maaliodotusarvo on todella korkea. Molemmat olivat sarjassa erittäin runsasmaalisia joukkueita, ja WBA joutuu nyt hakemaan väkisin maalia myös riskillä. Aston Villalle asetelma sopii: seuran kuusi edellistä vierasmatsia ovat myös saldolla 5-1-0.

Ottelun paras value on WBA:n poissaoloista huolimatta yli 2,5 maalia in 1,82 kertoimella. Tämän lisäksi Villa DNB kertoimella 1,81 riittää pikkupeliin.

15.5. Leeds-Derby (1. osan jälkeen 1-0)

Marcelo Bielsan Leeds on selvä suosikki toiseksi finaalijoukkueeksi.

LUFC on palannut vihdoin Championshipin kärkeen pitkän korpivaelluksen jälkeen. Joukkue on munannut liigakautensa viime vuosina aina tavalla tai toisella, mutta Marcelo Bielsan palkkaaminen päävalmentajaksi kesällä oli nappiin osunut peliliike.

Leeds oli syyskauden perusteella tyrkyllä jopa suoraksi nousijaksi, mutta lopulta Norwichin ja Sheffield Unitedin tasaisuus vei voiton valkopaidoista.

Lähtökohdat playoffs-kamppailuun ovat kuitenkin hyvät. Vastassa oleva Derby on välieräjoukkueista ennakkoon selvästi heikoin, ja Leeds hallitsi myös joukkueiden kohtaamista vieraskentällä. Saldona on 1-0 voitto, minkä ansiosta finaalipaikka on hyvin lähellä.

Vierasjoukkue Derby on pelannut onnistuneen kauden huomioiden sen, että managerin paikalla on debyyttinsä tehnyt Frank Lampard. Ex-Chelsea tähti luotsasi Pässit kovien paineiden alla kuuden joukkoon.

Derbyn loppukausi oli varsin hyvä, mutta joukkue on auttamatta luokkaa heikompi Leedsiin verrattuna. Tämä näkyi myös joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Leeds dominoi Derbyä myös liigassa todella väkevästi maalein 1-4 & 0-2 ja vei xG:t reilulla marginaalilla kummassakin ottelussa.

Leeds kelpaa toisessa osassa peleihin pienellä panostuksella. Poimitaan kotivoitto in 1,75 kertoimella kupongille. On totta, että Leedsin ei tarvitse voittaa, mutta Derby joutuu avaamaan peliä joissain vaiheessa. Tämä taas tarjoaa kotijoukkueelle makeita vastahyökkäyspaikkoja. Tasapelin riski on tällaisista lähtökohdista varsin matala.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!