Aston Villa

KERROIN

5.3
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa on lauantaina tarjolla poikkeuksellisen suuri potti, peräti 600.000 euroa! 13 oikein -voittoluokkaan lisätään noin 300.000 euroa bonusrahaa. Nyt kannattaa pohtia rivi huolella ja panostaa hieman tavallista enemmän.

Seuraavassa meidän vinkkimme. Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, kun suunnittelet omaa riviäsi. Vakion pelijakauma muuttuu aina jonkin verran vihjeemme kirjoituksen jälkeen.

1: Norwich-Southampton (29-29-42)

Norwich palasi viikko sitten takaisin tappioiden tielle hienon Leicester-voiton jälkeen. Canaries hävisi Sheffield Unitedin vieraana ansaitusti 1-0. Maalinteko huolettaa valtavasti, sillä joukkue on tehnyt viiteen matsiin vain yhden osuman. Southampton on sukeltanut myös yllättävään alamäkeen. Saints hävisi Newcastlelle 0-1 aikaisen punakortin vuoksi, mikä oli jo neljäs tappio viiteen otteluun. Myös xG:t ovat olleet heikkoja. Suurempaa vaaraa joukkueella ei silti enää ole, koska viimeiseltä 9 kierrokselta tarvitaan todennäköisesti vain yksi voitto ja pari tasuripistettä putoamisen välttämiseksi. Kohteen pelijakauma on täysin päälaellaan, joten tarjolla on heti maistuva varma. Ottelun maaliodotus on matalalla, joten 26% pelattu risti kelpaa myös kukkaron kestäessä. X2 tai 2.

2: Manchester City-Burnley (77-16-7)

Manchester City kärsi viikko sitten jo seitsemännen liigatappionsa tällä kaudella. Guardiolan poppoo hävisi myös kolmannen kerran tällä sesongilla paikalliskilpailija Unitedille. Citystä on tullut jälleen ”tavallinen kuolevainen”, mutta kotona joukkue on ollut totutun vahva. Burnley jatkoi erinomaista virettään Tottenhamia vastaan. 2-1 -voitto ei olisi ollut edes vääryys, mutta 1-1 -tasapelilläkin tappioton putki venyi seitsemään otteluun. Clarets voisi jopa yllättää venymällä tasuriin – voittihan joukkue myös Manchester Unitedin vieraissa ansaitusti 0-2. Poimitaan tällä kertaa City kuitenkin varmaksi, kun peliprosentit ovat niin hyvin kohdallaan. Näitä kolme kertaa neljästä osuvia varmoja ei ole liian usein Vakio 1:ssa tarjolla.

3: Newcastle-Sheffield United (31-33-36)

Newcastle otti viikko sitten tärkeän 0-1 -vierasvoiton Southamptonista. Joukkue sai tosin apua vastustajan punaisesta kortista jo 28. minuutilla. Kyseessä oli ensimmäinen voitto kuuteen otteluun ja ensimmäinen maali peräti neljän matsin nollille ampumisen jälkeen. Sheffield United -puolustus piti taas kerran nollat, kun joukkue otti rutiinivoiton Norwichista 1-0. Blades jahtaa edelleen jopa Eurocup-paikkoja, eikä mikään viittaa joukkueen pelivireen yllättävään hyytymiseen. United ansaitsee jopa pienen vierassuosikin aseman, mutta ottelun maaliodotus on erittäin matalalla ja tasapelin todennäköisyys on erittäin korkea. Tykitetään tämä kohde suosiolla umpeen. X2 on halvempi vaihtoehto ja osuu sekin lähes 70% todennäköisyydellä.

4: Brighton-Arsenal (28-28-44)

Brightonin voitoton putki venyi viikko sitten jo yhdeksään otteluun. Seagulls haki Wolvesin kotiluolasta 0-0 -tasapelin, eikä pahemmin paikoilla juhlinut. Putoamisviiva on enää kahden pisteen päässä. Brighton ei pelaa huonosti, mutta voittamisen kynnys on todella suuri. Arsenal on ollut viime aikoina hyvässä iskussa ja voittanut kolme matsia putkeen – kaikki tosin kotona. Joukkuetta ei enää rasita myöskään UEL, koska siitä kisailusta tuli kirvelevä lähtö viikko sitten. Gunners näyttää nousevan jopa taisteluun CL-paikoista! Vakiossa 1_2 on selkeä valinta tähän kohteeseen. Arsenalin ohipeli ei houkuta, mutta vain 22% pelattu Brighton on otettava kyllä mukaan lapulle.

5: Bournemouth-Crystal Palace (35-31-34)

Bournemouth piristyi tammi-helmikuussa ja nappasi kaksi voittoa putkeen, mutta nyt joukkue on taas alamäessä. Huolestuttavinta on ovat jatkuvasti todella huonot xG-lukemat. Etenkin puolustuspää tuntuu vuotavan illasta toiseen. Crystal Palacella on täysin toinen ääni kellossa. Eagles on kääntänyt tammi-helmikuun taitteen alavireen päälaelleen kolmella peräkkäisellä 1-0 -voitolla. Watford, Brighton ja Newcastle ovat kaatuneet ansaitusti. Vakiossa kohde on päivänselvä X2. Bournemouth on 10% ylimerkitty, eikä tässä tilanteessa kotijoukkue kiinnosta pätkääkään. Palace on myös perinteisesti tosi hyvä vieraissa näitä sarjataulukon alemman kastin joukkueita vastaan. Maaliodotus on niin matalalla, että X2 maistuu huomattavasti pelkkää kakkosta paremmin. Pienen budjetin kupongille voi ottaa Palacen varmaksi asti.

6: Aston Villa-Chelsea (21-25-54)

Aston Villalla on takana masentava reissu Leicesteriin. Tuloksena oli 0-4 -vierastappio, mikä oli samalla neljäs peräkkäinen selkäsauna. Edes Pepe Reinan hankinta tolppien väliin ei ole tilkinnyt Villan puolustusta. Joukkue on päästänyt nyt eniten maaleja Valoliigassa. Chelsealla on takana erinomainen 4-0 -voitto Evertonista. Blues pelasi ilman useita tärkeitä pelaajia, mutta murskasi kovavireisen vastustajansa. Chelsean xG:t ovat olleet viime aikoina erittäin vahvoja. Vaikka joukkueiden välillä on tasoeroa, niin Chelsea ei voita kuin hieman yli kerran kahdesta. Vakion 71% on rajusti liioiteltu. Tarjolla on ohipelin paikka, mutta todella maistumaton. 1X2 tuntuu huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta.

7: Sheffield Weds-Nottingham (34-30-36)

Jos Sheffield Weds haaveili vielä viikko sitten playoffs-paikoista, niin ne haaveet kyllä murskattiin Brentfordin kotiluolassa 5-0 -tappiolla. Owls on nyt sen verran pahasti takamatkalla, että kuuden joukkoon ei enää ole mitään asiaa. Nottinghamin tilanne on täysin päin vastainen, vaikka joukkue hävisikin todella yllättäen Millwallille kotona 0-3. Kyseessä oli ensimmäinen tappio viiteen matsiin. Nottingham on silti playoffs-paikoilla viiden pisteen marginaalilla ja hakee nyt paluuta voittokantaan. Ottelu on paperilla hyvin tasaväkinen ja vähämaalinen. Vakiokansa on tällä kertaa voimasuhteista hajuilla, eikä peliprosenteista löydy ideoita. Merkitään tämä kohde suosiolla tukkoon. 1X2.

8: Blackburn-Bristol City (51-26-23)

Blackburn on tiukassa playoffs-taistelussa kuuden muun joukkueen kanssa, jotka miehittävät sijat 6-12. Viikko sitten joukkue kärsi kirvelevän vierastappion Derbyn kotiluolassa 3-0, mutta kyseessä oli ensimmäinen selkäsauna kuuteen otteluun. Blackburn on ollut koko alkuvuoden varsin hyvä. Bristol Cityn kurssi on täysin päin vastainen. Robins on vielä pari pistettä Blackburnin yläpuolella, mutta suunta on selvä. Takana on jo viisi voitotonta ottelua saldolla 0-3-2. Joukkueen xG-luvut ovat olleet myös pääosin heikkoja. Blackburn ansaitsee vahvana kotijoukkueena yli 50% suosikkiaseman. Vakion peliprosenteissa ei ole suurta heittoa, joten poimitaan tästä osuva suosikkivarma.

9: Hull-Charlton (43-29-28)

Hull Cityn alamäki jatkui viikko sitten murskatappiolla Stoken vieraana. Tätä ennen Hull oli hävinnyt myös Leedsille 0-4 kotonaan. Tigers on ollut käsittämättömän huonossa vireessä ja pelannut 11 matsia ilman voittoa saldolla 0-2-9. Charlton on myös ehdottomasti yksi sarjan heikoimpia joukkueita. Addicks on hävinnyt kolme matsia putkeen tekemättä maaliaikaan. Myös xG:t ovat surkeita, eli turpiin on tullut täysin ansaitusti. Tämä on kahden todella alavireisen joukkueen kohtaaminen, missä ei voi olla suurta suosikkia. Vain 23% pelattu Charlton on paras merkki. X2 sekä 1_2 kelpaavat molemmat vaihtoehdoiksi.

10: Millwall-Derby (44-31-25)

Millwall yllätti kaikki hakemalla komean 0-3 voiton Nottinghamin kotiluolasta viime perjantaina. Jos joku luuli lontoolaisten olevan ulkona playoffs-taistelusta, hänet on kyllä todistettu vääräksi. Millwall on ollut etenkin kotonaan todella sitkeä ja vaikea voitettava. Derby murskasi Blackburnin 3-0 ja nousee tosissaan taulukon pohjilta playoffs-taisteluun. Wayne Rooneyn hankinta vuoden vaihteessa on osoittautumassa erinomaiseksi liikkeeksi. Rams on ollut kotonaan jäätävän hyvä, mutta vierassaldo 3-5-10 taitaa muodostua liian suureksi rasitteeksi. Millwall on hieman ylipelattu, koska pelikansa ei ymmärrä ottelun vähämaalista luonnetta. Otetaan ykkösen rinnalle vain 25% merkitty, mutta varsin todennäköisesti osuva, tasapeli.

11: QPR-Barnsley (50-27-23)

QPR jatkoi hyvää menoaan hakemalla 1-3 voiton kovan Prestonin kotiluolasta. Ärrät on ollut positiivinen yllätys, eikä joukkue ole kuin kuuden pisteen päässä playoffs-paikasta sijaluvusta 13 huolimatta. Barnsley on ollut pelillisesti erittäin pirteä viimeisen kuukauden ajan. Viikko sitten joukkue kuitenkin romahti umpisurkeaan esitykseen Cardiffin isäntänä häviten ansaitusti 0-2. Vakiokansalla on joukkueiden perustaso pahasti hukassa. Barnsley ole noin huono kuin sarjataulukko kertoo, eikä QPR missään nimessä niin hyvä. Kotivoitto toteutuu noin kerran kahdesta, mutta peliprosentit ovat jopa yli 70% ykköselle. QPR:n ohitus on kupongin maistuvin peli-idea!

12: Huddersfield-Wigan (45-27-28)

Vaikean kauden pelannut Huddersfield hävisi viikko sitten Leedsin vieraana 2-0, mutta sarjakärkeä vastaan häviävät nyt kaikki muutkin joukkueet. Leeds-tappiota edelsi kaksi erinomaista esitystä: 4-0 voitto Charltonista ja 2-1 voitto Bristolista. Wigan on ollut viime aikoina huikeassa vireessä. Kotitasuri Lutonia vastaan oli pettymys, mutta kyseessä oli jo neljäs matsi putkeen ilman päästettyä maalia. Wigan on jo tappioitta kuudessa liigaottelussa saldolla 3-3-0, joten putoamaan tuomittu porukka voi hyvinkin selvitä kuiville. Huddersfield ja Wigan ovat pelivoimaltaan nyt varsin tasavahvoja. Terriers on ollut väkevä viime aikoina kotonaan, joten luotetaan vireen jatkuvan. Ykkönen kelpaa varmaksi vain 43% pelikannatuksella.

13: Middlesbrough-Swansea (41-29-30)

Middlesbrough otti viikko sitten elintärkeän voiton kuuden pisteen matsissa Charltonin vieraana. Kaiken lisäksi 0-1 oli täysin ansaittu, sillä Boro oli huomattavasti parempi joukkue. Tätä edelsi jo hyvä 2-2 -tasuri kotona Nottinghamia vastaan. Swansea pelasi nihkeä 0-0 -tasapelin WBA:n kanssa viikko sitten. Saldona on vain yksi ainoa voitto yhdeksästä viimeisestä ottelusta. Kieltämättä ohjelma on ollut etenkin viime aikoina kova, mutta ei Swans oikein vaikuta playoffs-kandidaatilta juuri nyt. Boro ei ole pelivoimassa pahemmin vieraita jäljessä. Vakiokansa on hieman ylireagoinut sarjataulukkoon, joten ykkösen kannatus on vain 37% tasolla. Boro kelpaakin hyvin varmaksi!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Middlesbrough olisi pelattava, jos saat sen voitolle yli 2,44 kertoimen (=100/41). Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Southampton @ 2,55 (42%), Aston Villa @ 5,30 (21%) sekä Arsenal @ 2,40 (44%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1 Manchester C, 8:1 Blackburn, 12:1 Huddersfield

Parhaat ohipelit: 1:X2 Norwich, 5:X2 Bournemouth, 11:X2 QPR

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *