Birmingham 1X2

KERROIN

3.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa palataan lauantaina takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Maaottelutauko on ohi, joten Valioliiga ja Championship -kohteet täyttävät kupongin.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester Utd-Leicester (50-27-23)

Manchester Unitedin kausi on ollut toistaiseksi pettymys. Avausvoitto on ainoa täysi pistepotti tähän saakka, ja joukkueella on ollut roppakaupalla myös epäonnea mm. missattujen rangaistuspotkujen myötä. Leicesterin on kerännyt komean 2-2-0 saldon ja napannut pisteitä täysin ansaitusti. Takana on voitot Bournemouthista ja Sheffield Unitedista, joten Kettujen kausi etenee tällä hetkellä mukavasti. United on hieman ylipelattu Vakiossa, kuten odottaa sopii. 17% merkitty Leicester on kupongin paras merkki, joten otetaan vierasvoitto mukaan kotivoiton rinnalle. 1_2.

2: Tottenham-Crystal P (57-24-19)

Tottenhamin alkukausi on ollut haastava, mutta niin on ollut myös otteluohjelma. Spurs on napannut arvokkaat vierastasurit Arsenalilta sekä Manchester Cityltä, mutta hävisi yllättäen helpon kotipelin Newcastlelle. Crystal Palace otti shokkivoiton Manchester Unitedista kolmannella kierroksella ja kaatoi vakuuttavasti Aston Villan ennen maaottelutaukoa. Nihkeä alku on kääntynyt parempaan, mutta kokonaisuutena joukkue on ollut heikko etenkin hyökkäyssuuntaan. Nykyinen Spurs ei ole mielestämme suursuosikki Palacea vastaan, joka viihtyy aina hyvin vieraissa altavastaajana. Palace voitti viime kaudella myös Manchester Cityn vieraskentällä. Ohitetaan rohkeasti 70% merkitty kotivoitto!

3: Wolves-Chelsea (35-29-36)

Wolves on neljän kierroksen jälkeen yhä voitoitta. Tähän vaikuttaa osaltaan kova otteluohjelma sekä Eurooppa-liigan karsinnat. Valioliigassa Wolves on kohdannut jo Leicesterin & Evertonin vieraissa sekä Man Unitedin kotona. Kokonaisuutena suoritustaso ei ole ollut viime kauden kaltainen. Chelsean kurssi näytti kääntyneen Norwich-vierasvoiton jälkeen, mutta Blues hukkasi kotona 2-0 johdon Sheffield Unitedia vastaan. Frank Lampardin miehistö väläyttelee, mutta taso heittelee hurjasti ottelun sisällä ja virheitä tulee. Kyseessä on kahden alakanttiin suoriutuneen joukkueen tasaväkinen vääntö. Vain 28% pelattu Wolves on selvästi paras merkki, mutta rinnalle kannattaa ottaa joko X tai 2.

4: Sheffield Utd-Southampton (33-28-39)

Sheffield United teki hienon nousun Chelsean vieraana ja nappasi Stamford Bridgeltä pisteen 2-2 tasapelillä. Blades on osoittanut, että joukkue ei ole missään nimessä heittopussi tämän kauden Valioliigassa. Southamptonin riesana on ollut vaikea ohjelma, sillä vastassa ovat olleet jo Man United & Liverpool. Saints on perustasoltaan hyvää keskikastia ja esiintynyt kokonaisuutena kelvollisesti. Pelivoimassa on sen verran eroa vieraiden hyväksi, että Southamptonista leivotaan pieni vierassuosikki. Vakiokansa ei ole lankaan samaa mieltä, sillä peliprosentit ovat väärin päin. Napataan vain 28% merkitty Saints ideavarmaksi!

5: Brighton-Burnley (37-29-34)

Kesän aikana uudistunut Brighton on aloittanut uuden managerinsa johdolla pirteästi, vaikka saldona onkin vasta yksi voitto. Toinen tappiosta tuli punaisen kortin myötä ja toinen Man Cityn vieraana. Burnley on pelannut myös hyvät matsit Southamptonia ja Wolvesia vastaan ja kaatunut odotetusti Arsenalin sekä Liverpoolin käsittelyssä. Vierasjoukkue on mielestämme pelivoimaltaan pykälän vahvempi, joten Brightonille jää ottelussa vain marginaalinen suosikkiasema. Asetelma sopii todennäköisesti hyvin Burnleyn pelitapaan. Kotivoitto on sen verran ylimerkitty, että haemme riville arvoa Brightonin ohituksella. X2.

6: Norwich-Manchester City (6-10-84)

Suomalaisten suosikkijoukkue Norwich jäi ennen maaottelutaukoa ensimmäistä kertaa nollille, kuten myös Ilmaisetvedot vihjasi. Canaries taipui West Hamin vieraana maalein 0-2, ja Teemu Pukin maaliputki katkesi siihen. Man City on ollut toistaiseksi odotetulla tasolla. Ainoa tahra saldossa on kotitasuri Tottenhamia vastaan, mutta City dominoin tuotakin ottelua miten halusi. Tasoerot ovat niin suuria, että vierasvoittoon päädytään yli kahdeksan kertaa kymmenestä. Norwich on saanut Vakiossa selvästi Teemu Pukki -lisää, joten City on jäänyt jopa kymmenen pinnaa alimerkityksi. Napataan vierasvoitosta varma!

7: Swansea-Nottingham (47-27-26)

Swansea johtaa yllättäen Championshipia, vaikka joukkue menetti maalitykki McBurnien Valioliigaan kauden kynnyksellä. Swans on pelannut hyvää futista, ja joukkue nappasi yllätysvoiton jopa Leedsin vieraana ennen taukoa. Nottingham on hyvin odotusten mukaisesti 10. sijalla. Forest hävisi avauspelin WBA:lle, mutta sen jälkeen ei ole tappioita siunaantunut. Joukkueen ohjelma on ollut erittäin haastava vieraspeleissä (Fulham, Charlton, Leeds) ja näköjään jatkuu samaan suuntaan. Vakiokansa on ylireagoinut pahasti Swansean piikkipaikkaan. Pelivoimassa on vain marginaalinen etu Swansean hyväksi, joten kotivoitto jää alle 50% todennäköisyyden. Ohitetaan tylysti 65% pelattu ykkönen.

8: Charlton-Birmingham (37-29-34)

Sarjanousija Charlton on ollut syksyn ehdoton yllättäjä. Addicks on kakkospaikalla komealla 4-2-0 saldolla. Ennen maaottelutaukoa kaatui Reading vieraissa 0-2 ja Brentford kotona 1-0. Onneakin on ollut matkassa, mutta Charlton on silti ansainnut paljon pisteitä. Birmingham on pelannut varsin hyvän kauden. Saldona on vain kaksi tappiota sarjakärki Swansean ja Nottinghamin vieraana. Ennen taukoa kaatui Stoke kotona 2-1. Charlton on hyvästä alkukaudesta huolimatta aavistuksen heikompi joukkue. Peliprosentit ovat lähteneet pahasti laukalle Vakiokansan ylireagoidessa sarjataulukkoon. X2 on todella hyvä valinta.

9: Stoke-Bristol City (38-30-32)

Stoken alkukausi on ollut kamala, mutta manageri Nathan Jones on saanut toistaiseksi pitää työpaikkansa. Ennen maaottelutaukoa nähtiin pieniä merkkejä piristymisestä, mutta Potters hukkasi lopulta 0-1 johdon Birminghamin vieraana 2-1 tappioksi. Saldo on masentava 0-1-5. Bristol City jäi avauspelissä Leedsin jyrän alle, mutta meno on ollut sittemmin vahvaa. City on tehnyt vähintään kaksi maalia neljässä viime ottelussaan ja noussut kohinalla jo playoffs-viivan yläpuolelle. Stoken perustaso on niin vahva, että joukkueelle voidaan antaa pieni suosikkiasema heikosta startista huolimatta. Vakiokansa ei anna kotijoukkueelle armoa, joten peliprosentit ovat pahasti pielessä. Poimitaan vain 30% pelattu Stoke rohkeasti varmaksi!

10: Preston-Brentford (38-29-33)

Prestonin kausi alkoi heikolla tappiolla Millwallin vieraana, mutta joukkue on pelannut sittemmin vahvoja otteluita. Tappioita ei ole kärsitty kolmeen peliin, ja PNE on sarjassa aika pitkälti oman tasonsa mukaisilla sijaluvuilla. Brentford on sarjataulukon väärässä päässä, eikä joukkueella näytä olevan tälläkään kaudella liikaa onnea. Ennen taukoa joukkue sai vihdoin maalihanat auki ja murskasi Derbyn todella väkevällä esityksellä 3-0. Toivotaan, että Bees jatkaa samaan tahtiin myös Prestonia vastaan, sillä kotivoitto on rajusti ylimerkitty Vakiossa. X2 tarjoaa hienon valuen, joten hypätään alisuorittaneen Brentfordin kelkkaan!

11: QPR-Luton (52-25-23)

QPR on ollut yksi alkukauden positiivisista yllättäjistä. Ärrät aloitti sesongin kaatamalla Stoken vieraissa, ja joukkueen xG-luvut ovat olleet erittäin vahvoja. Toisin sanoen, QPR:llä voisi olla enemmänkin pisteitä. Luton veikattiin sarjan hännille, ja kausi alkoikin varsin enteilevästi 0-1-3 saldolla. Hatters sai kuitenkin rivinsä ojennukseen ennen maaottelutaukoa ja nappasi tärkeät voitot Barnsleystä ja Huddersfieldista. QPR on tästä kaksikosta luokkaa parempi joukkue. Luton on edelleen yksi sarjan ehdottomasti heikoimpia joukkueita ja selkeä altavastaaja Lontoossa. Vakiokansa on hieman revitellyt QPR:n kanssa, mutta poimitaan ykkönen varmaksi pari pinnaa ylipelattunakin. Aiemmissa kohteissa on ohitettu jo niin monta suosikkia, joten QPR ei ole nyt hullumpi varma.

12: Blackburn-Millwall (48-31-21)

Blackburnia odotettiin kauden alla playoffs-kisaan, mutta toistaiseksi syksy on ollut pieni pettymys. Rovers on napannut kaksi vahvaa voittoa Hullista ja Borosta, mutta muissa otteluissa esitykset eivät ole vakuuttaneet. Millwall on sitkistellyt tuttuun tyyliinsä ja kerännyt pisteitä tiukasti puolustaen. Ainoa tappio on kovan Fulhamin vieraana – muissa peleissä joukkue on päästänyt maksimissaan yhden maalin omiin. Tämän ottelun maaliodotus on todella matala, ja 1-0, 0-0 sekä 1-1 ovat todennäköisimpiä tuloksia. Peliprosentit ovat hyvin kohdallaan, joten lähdetään Blackburnin voitosta liikkeelle. Jos rahat riittävät, ota mukaan tasapeli.

13: Middlesbrough-Reading (47-30-23)

Boro-manageri Jonathan Woodgaten kausi ei ole ollut helppo. Saldona on vasta yksi voitto, mutta kolmeen otteluun ei ole sentään kärsitty yhtään tappiota. Viime kaudella playoffs-paikkoja jahdannut ryhmä vaikuttaa kuuluvan nyt keskikastiin. Reading on esiintynyt hyvin pitkälti tasonsa mukaisesti. Kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta Royals on parantanut otteitaan viime kierroksilla. Ennen taukoa se hävisi tasaisen matsin Charltonia vastaan kotona 0-2. Myös tämän kohteen maaliodotus on hyvin matala, ja Boron 1-0 voitto on todennäköisin lopputulos. Joukkueiden välinen tasoero on varsin pieni, mutta Vakiossa Boro on pelattu jopa 56%. Jos ohitus ahdistaa, niin poimi ykkösen rinnalle sentään tasapeli.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Middlesbrough olisi pelattava, jos saat sen voitolle yli 2,13 kertoimen (= 100/47).

Pelattavia kohteita Championshipista ovat mm. Birmingham @ 3,25 (34%), Blackburn @ 2,25 (48%), QPR @ 2,01 (52%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 4:2 Southampton, 6:2 Man City, 9:1 Stoke
Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Tottenham, 7:X2 ohi Swansea, 10:X2 ohi Preston

 

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *