TPS 1X2

KERROIN

2.8
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan keskiviikkona neljän ottelun tynkäkierros. Löysimme silti kaksi oikein kelvollista pelikohdetta illan kiekkotarjonnasta.

Kärpät-Tappara (klo 18:30)

Kärpät lähtee keskiviikon otteluun todella harvinaisesta tilanteesta, sillä takana on tappio kotihallissa. Tämä tapahtui lauantaina Ilveksen isäntänä maalein 1-2 jatkoajalla. Ottelu oli tasainen, kahden laatujoukkueen kohtaaminen, jossa marginaalit olivat pieniä.

Oululaisten riesana olivat myös loukkaantumiset. Heikon kauden pelannut kaksikko Pesonen & Jokinen puuttui (ei tosin merkittävä miinus), Annunen oli flunssassa ja vahvasti esiintynyt Karvinen joutuu leikkauspöydälle. Positiivista on konkari Pyörälän paluu loukkaantuneiden kirjoista.

Kärpät on voittanut koko kaudella 15/20 eli 75% kotiotteluistaan jo varsinaisella peliajalla. Edellinen reissupelikin oli todella vakuuttava. Kärpät myllytti TPS:n täysin pystyyn, mutta voitti lopulta vasta jatkoajalla. xG-lukemaa kertyi enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella, yli 5 maalia.

Tappara aloitti kauden kymmenellä tappiottomalla ottelulla, mutta kirvesrintojen meno on sittemmin hieman hyytynyt. Kuka olisi uskonut Liigan alkumetreillä, että tappioputkessa rämpivä Ilves kirisi vielä Tapparan ohi?

Tapparan esitykset eivät ole olleet vakuuttavia. Lauantaina joukkue hävisi TPS:lle kotonaan, mitä edelsi myös todella heikko esitys Vaasassa voitosta huolimatta. Sport-voittoa edelsi tappio KooKoolle vieraissa, taas kerran, heikolla pelillä.

Tamperelaisten lasaretissa on myös tungosta. Morleyn loukkaantumisen jälkeen myös Bertrand kuljetettiin maanantain harjoituksista sairaalaan. Tärkeää laituria ei todennäköisesti nähdä Oulussa.

Kärpät on juuri nyt selvästi laadukkaampi nippu. in markkinatoppi 1,85 riittää peleihin. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 58%.

Sport-TPS (klo 18:30)

Heikosti pelannut Sport yritti saada ryhtiä joukkueen tekemiseen ja pelastaa surkean kauden marraskuussa. Päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma sai tuolloin potkut, ja kokenut Risto Dufva otti seuran komentoonsa.

Dufvan nimityksestä seurasikin todella vahva jakso. Sport oli joulukuun alussa parempi kuin koskaan tällä kaudella ja nappasi kovia päänahkoja. Näyttää kuitenkin siltä, että kyseessä oli lyhytaikainen ilo. Vaasalaiset ovat hävinneet kolme ottelua putkeen. Etenkin lauantain kotiottelu HPK:ta vastaan sujui todella heikosti.

Viime kausina kympin sakkiin on tarvittu yli 80 pistettä. Vaikka nyt vaatimus olisi hieman matalampi, niin Sportin pitäisi pelata loppukausi suunnilleen samaa tahtia kuin Ilves, JYP ja KooKoo eli kerätä lähes 2 pistettä per peli. Se on tälle joukkueelle kyllä mahdoton tehtävä.

Vierailija TPS elättelee myös pientä toivoa kympin sakkiin pääsystä. Turkulaiset ovat kauden suurin alisuorittaja, ja rosterista löytyy laatua paljon nähtyä enemmän. TPS on kellottanut joulukuun alusta lähtien vahvoja xG-lukuja (pl. edellä mainittu Kärpät-ottelu) ja alkanut selkeästi parantaa menoaan.

Edelliset vierasottelut Tapparaa vastaan (3-4 voitto) sekä Lappeenrannassa SaiPaa vastaan (0-3 voitto) olivat myös erittäin positiivisia. TPS:llä on vielä pienet saumat säälipleijareihin, jos joukkueen hyvä pelivire jatkuu.

Sport näyttää puolestaan uppoavan yhä selvemmin sarjan jumboksi. Mielestämme TPS:n pitäisi olla ottelussa suosikki, joten in 2,80 kerroin maistuu hyvin! Todennäköisyysarvio tapahtumalle 42% eli tarjolla on maksimipanostuksen kohde.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *