Steelers +0,5

KERROIN

2.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Steelers-LaSB (klo 18.30)

Hämeenlinnan Steelers oli alkupuoliskon suurimpia yllättäjiä mutta kauden mittaan talousvaikeuksien takiakin otsikoissa ollut seura on sukeltanut viimeajat myös tuloksellisesti. Alla on jo viiden ottelun mittainen tappioputki ja etenkin häviöt Jymylle sekä viimeksi OLS:lle olivat todella isoja pistemenetyksiä häntäpään keskinäisessä kamppailussa. Alemmilta sarjatasoilta hankitut ja alkukaudesta monet yllättäneet Nico Matilainen sekä Roope Yrjänen ovat kadonneet lähes täysin varjojen rajamaille ja Daniel Megyaszain puuttuminen pelikiellon takia on tottakai jälleen iso takaisku. Ykköstykki Markus Sipronen on jatkanut hyviä otteitaan tutkapari Teuvo Kinnusen loukkaantumisesta huolimatta ja nyt miehen rinnalle on nostettu sveitsistä lainalla oleva nuori rightinpuolen hyökkääjä Niko Einiö, jolta eittämättä löytyy potentiaalia urotekoihin. Teräsmiesten verkkoon on viime otteluissa lähes järjestäin ladottu yli kahdeksan maalia ottelua kohden, mutta tolppien välissä Eero Kosonen on silti edelleen yksi maailman parhaita torjujia. Pitkään sivussa ollut Janne Ijäs löytyy tänään jälleen kotijoukkueen takalinjoilta ja myös viime ottelun missannut Jose Takala on niin ikään takaisin pelaavassa kokoonpanossa.

Lasbin loistava runi nosti joukkueen taistelemaan kauden puolikrouvissa jopa kotiedusta mutta nyt realiteetit ovat lyöneet rajusti vasten kasvoja. Pudotuspelit Lahdessa kuitenkin tullaan lähes varmuudella näkemään, joka on ”kyläjoukkueelle” erinomainen saavutus. Me nostimme oranssipaitojen taantumisen esille jo ennen SPV-ottelua, josta joukkue kuitenkin ihmeen kaupalla vielä selvisi kuivin jaloin pinnalle. Tämän jälkeen Nokian KrP ja Oilers pyyhkivät lammilaisilla kuitenkin lattiaa, kun ensin näätä oli vahvempi 9-3 ja viimeksi öljymiehet latoi taululle karut 1-11 loppulukemat. Oilers-ottelu oli Lasbilta kaikin tavoin todellinen pohjanoteeraus ja illasta vielä vaikeamman teki ykköstähti Miska Mäkisen ikävä loukkaantuminen joka pitänee miehen ainakin tovin poissa pelikentiltä. Tehojen valossa Perttu Koljonen on ollut selkeästi joukkueen parhaimmistoa ja tämän vierellä Tino Nivala sekä Joonatan Surakka ovat onnistuneet omaan tasoonsa nähden todella hyvin. Ykkösvitjan takana tahti on ollut kuitenkin todella hiljaista ja ainoastaan Vili Näveri on taustaviulusta onnistunut maalaamaan yli viisi osumaa. Maalinsuulla Santtu Pohjonen on erittäin laadukas ykköstorjuja on luonnollinen valinta vieraiden veräjänvartijaksi.

Lasb on perinteiseen Hämeen-derbyyn ansaittu suosikki, muttei huippuunsa ärsytetty Steelers mitään ilmaisia pisteitä tänään tule taaskaan tarjoamaan. Mäkisen poissaolo on vieraille valtava takaisku ja muutenkin materiaalinsa nähden rankasti ylisuosittaneen joukkueen kurssi on tulossa kovaa vauhtia alaspäin. Oulussa mallikkaan viimeisen erän pelannut Steelers on saanut hieman helpotusta kokoonpanohuoliinsa vaikkei tilanne vieläkään täysin optimaalinen ole. Maaliodotus derby-otteluun on jälleen melko maltillinen, joka luonnollisesti parantaa yllätysvoiton mahdollisuuksia. Nostetaan vihjeeksi Steelers 0,5 maalin tasoituksella, jolloin tasapelikin riittää kupongin lunastukseen. in markkinatoppi riittää pieneen peliin rajakertoimen piirtyessä 2,36 paikkeille.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *