Romania-Norja O2.5

KERROIN

2.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Tiistai EM-karsintojen viimeinen pelipäivä tältä erää. Jäljellä on tämän jälkeen vielä yksi maaotteluviikko marraskuun alkupuolella. Löysimme pelattavaa sekä Suomen että naapurimaa Norjan otteluista.

Suomi-Armenia (klo 19:00)

Suomi saa karsintojen 8. ottelukierroksella vastaansa Armenian, joka on hieman yllättäen yksi Huuhkajien päävastustajista.

Vierasjoukkueen karsinnat ovat olleet menestys tähän asti, sillä Armenia on onnistunut kaatamaan sekä Kreikan että Bosnian. Kun mietitään näitä tuloksia, niin Suomen 0-2 vierasvoitto Armeniasta oli erinomainen suoritus maaliskuun lopulla.

Armenia kuitenkin epäonnistui ratkaisevalla hetkellä ja hukkasi kaksi tärkeää pistettä Liechensteinissa. Joukkue johti ottelua pitkään 0-1, mutta piskuinen Liechenstein onnistui tasoitusmaalissa ottelun loppupuolella.

Armenian rasitteena on yksi todella merkittävä poissaolo. Tähtipelaaja Henrikh Mkhitaryan on nimittäin sivussa. Entinen Arsenal-stara iski kaksi maalia myös Bosnian verkkoon kuukausi sitten.

Huuhkajat lähtevät tiistain otteluun kaksi tappiota niskassaan. Suomi hävisi syyskuun alussa kotonaan Italialle ja lauantai-iltana Bosnian vieraana peräti maalein 4-1. Nämä ottelut olivat myös ennakkoon erittäin haastavia, joten tulokset eivät ole mikään valtava shokki.

Suomen jatkopaikka on tappioista huolimatta edelleen omissa käsissä. Huuhkajien ohjelmassa on nyt kaksi ennakkoon helppoa ottelua, eikä viimeisen kierroksen Kreikka-vieraspeli ole sekään erityisen haastava.

Huuhkajien itseluottamusta on kyllä hieman kolhittu. Bosnia oli scoutannut erinomaisesti Suomen pelitavan ja riisui Huuhkajat käytännössä aseista heti ottelun alkumetreistä lähtien. Armeniaa vastaan tarvitaan uusia ideoita, minkä lisäksi tärkeä toppari Arajuuri on korvattava.

Suomi on Armeniaa vastaan todella selvä suosikki. Mkhitaryan poissaoloa ei voi myöskään alleviivata liikaa. Armenian perustaso on todella vaatimaton, eikä joukkueesta löydy Mkhitaryanin kaltaisia laatupelaajia paikkaamaan tätä menetystä.

Pelaamme Suomen voittoa Bethardin 1,65 kertoimella.

Peleihin kelpaa pienellä myös yli 2,5 maalia in 2,35 kertoimella. Armenian pelit ovat erittäin runsasmaalisia, ja lohkon tilanne pakottaa vierasjoukkueen myös avaamaan peliä tappioasemassa. Matsissa nähdään vähintään kolme maalia noin kerran kahdesta.

Romania-Norja (klo 21:45)

Romania ja Norja kamppailevat jatkopaikasta F-lohkossa, joka on yksi karsintojen mielenkiintoisimmista.

Kotijoukkue Romania on noin luokkaa Suomea laadukkaampi nippu, ja kyseessä on etenkin EM-tasolla varsin tuttu vieras. Romania esiintyi myös edellisissä EM-kisoissa vuonna 2016. Nyt joukkueella on jälleen saumat jatkoon, sillä Romania kohtaa seuraavaksi molemmat päävastustajat kotikentällään.

Otteluun valmistautuminen on sujunut varsin rennoissa merkeissä, sillä Romania hoiteli lauantaina Färsaaret helposti maalein 0-3. Joukkue on hävinnyt tähän asti vain Ruotsille ja Espanjalle maalin marginaalilla (1-2).

Norja oli pelivihjeessämme lauantaina, jolloin vuonomaa kohtasi Espanjan. Lopputulos olikin ilahduttava: 1-1 -tasapeli. Norja oli pitkään 0-1 -tappiolla, mutta nousi aivan loppuhetkillä tasoihin Joshua Kingin rankkarimaalilla.

Kuten lauantain vihjeessä jo kirjoitimme, Norja on nostanut tasoaan kovasti viimeisen parin vuoden aikana. Viikingit pelaavat paremmin kuin pitkään aikaan, mutta jatkopaikka taitaa kaatua kahteen tärkeään kotipeliin.

Norja hukkasi 2-0 johdon sekä Ruotsia että Romaniaa vastaan kotikentällä. Nämä tasapelit pakottavat Norjan ottamaan riskejä nyt vieraissa Romaniaa vastaan, tai kisapaikka karkaa käsistä.

Ottelu on käytännössä pakkovoitto Norjalle, eikä Romanian tilannekaan ole erityisen helppo. Kotijoukkue kohtaa nimittäin kahdella päätöskierroksella Ruotsin ja Espanjan, joten pisteiden metsästys muuttuu todella vaikeaksi.

Paras value on ehdottomasti Romania DNB Bethardin 1,82 kertoimella. Romanian on oltava paljon selkeämpi suosikki kuin betsimarkkina antaa ymmärtää, sillä joukkueen perustaso ei jää millään vierasjoukkuetta jälkeen.

Myös in yli 2,5 maalia huikealla 2,50 kertoimella maistuu erittäin hyvin!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *