Welhot +3,5

KERROIN

2.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

Welhot-EräViikingit (klo 18.00)

Miltei jokaisella pääsarjakaudellaan materiaaliinsa nähden huimasti venynyt Welhot saa tällä hetkellä kylmää vettä niskaansa. 11 ottelun jälkeen plakkarissa on ainoastaan yksi voitto, kun Nurmon Jymy taipui ”Tylyphakassa” muutama kierros taaperin 6-4 loppulukemin. Ykkösvahti Roni Tuonosen loukkaantuminen alkukierroksilla oli iso takaisku ja viimeisessä neljässä ottelussa kuopiolaisten verkkoon on lapioitu peräti 38 osumaa. Eilen Indians pyyhki Welhoilla lattiaa tylyin 3-11 lukemin. Todella ohuesta materiaalista esiin on noustettava viime kaudella breikannut Aleksi Ahokas sekä kapteeni Riku Tuononen, joka on hiljalleen alkanut jälleen väläytellä erittäin hyvää viivalaukaustaan. Alkukauden sivussa ollut Jesper Kauhanen on tehtaillut kahdessa viimeisessä ottelussa kolme maalia ja sveitsistä lainalla oleva Eetu Juvonen omaa hurjan potentiaalin. Ykköstorjujan viittaa tällä hetkellä kantava Lauri Kunnap availi luukkua eilen, joten lähes varmuudella mies on startti-vuorossa tämänpäiväisessä koitoksessa.

Mikäli on Welhojen alkukausi ollut mollivoittoinen, niin illan vierailijat ovat vielä suurempi pettymys. EräViikingit on selkeästi alkukauden suurin epäonnistuja ja alkaa vahvasti näyttää siltä, että Suomen suurin salibandyseura jää tällä kaudella jopa ulos pudotuspeleistä. Fuusioseura on napannut pelaamistaan otteluista vain vaivaiset kaksi voittoa, jotka nekin sarjan häntäpäähän rankatuista Tiikereistä sekä Steelersistä. Alla on kuusi peräkkäistä tappiota eikä paluu ottelutaon jälkeenkään ole juuri vakuuttanut: alkuviikosta KrP haki pisteet Vantaalta 2-6 ja eilen SPV oli tiukoista loppulukemista (4-3) huolimatta selkeästi parempi joukkue. ErVi on keskiarvollisesti onnistunut maalinteossa kolmanneksi heikoiten koko sarjasta ja etenkin ykköspyssyt Jani Kukkolan ja Mika Moilasen johdolla vaeltavat aivan varjojen rajamailla. Nuori Markus Salmi (7+3) on kenties ainut edes jonkin sortin onnistuja yhdessä maalivahtikaksikon Strandberg-Kainulainen kanssa.

Molempien joukkueiden alkukausi on ollut erittäin heikko, ja etenkin EräViikinkien on tästä ottelusta pakko raapia voitto tai muuten valmennustiimiä aletaan varmasti uudistaa loppukaudeksi. Welhoille ottelu on viimeinen rypistys ennen pitkää, lähes kuukauden mittaista taukoa. Vieraat ovat paperilla selkeästi vahvempi ryhmä, mutta houkuttelevimmat kohteet löytyvät silti kotijoukkueen puolelta. Ottelu on EräViikingeille jo kolmas viiden päivän sisään eikä Kuopio tunnetusti ole sarjan helpoin paikka vierailla. Molemmat lukeutuvat sarjan heikoiten maaleja tehneisiin joukkueisiin, eikä maaliodotus tässäkään kovin korkealle nouse. Me emme näe vieraita aivan yli kolmen maalin suosikkeina, joten Welhot +3,5 maalia kelpaa in kärkikertoimella kupongille mukaan, rajakertoimen piirtyessä 1,70 tuntumaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *