Bristol City

KERROIN

9
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa jatkuu köyhä jakso Valioliigan otteluiden suhteen. Tarjolla on vain yksi matsi brittien pääsarjasta, joten kupongin täyttää Championship peräti kymmenellä ottelulla. Mukana on myös kaksi League 1 -matsia.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Norwich-Liverpool (6-16-78)

Kupongin ainoa Valioliigan ottelu tarjoaa heti myös rivin parhaan varman. Liverpool on niin ylivoimainen joukkue, että se voittaa Norwichin vieraskentälläkin lähes kahdeksan kertaa kymmenestä. Vakion pelaajia painaa tietysti fanitus Teemu Pukkiin sekä mahdollinen spekulointi Liverpoolin lepuutuksista lähestyvän CL-matsin vuoksi. Tällä hetkellä on turha uskoa Kloppin porukan löysäilyyn, ennen kuin siitä on mitään näyttöä. Vain 67% pelattu Liverpool on loistava ja lisäksi todella usein osuva merkki.

2: Middlesbrough-Luton (63-23-14)

Middlesbrough oli vuoden vaihteessa yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista, mutta paras tahti on nyt alkanut hiipua. Boro on pelannut kuusi matsia voitoitta saldolla 0-4-2 ja jäi viikolla tasapeliin myös heikon Wiganin kanssa. Luton voitti yllättäen Sheffield Wedsin keskiviikkona kelpo esityksellä. Joukkue on silti ylivoimaisesti pelivoimaltaan sarjan heikon nippu. Vieraskentällä Hatters on hävinnyt jo 11 peliä putkeen. Boro on aavistuksen ylimerkitty, joten 20% pelattu tasapeli houkuttelee hieman ykkösen rinnalle. Pienillä järjestelmillä kannattaa jättää kotivoitto varmaksi, sillä Luton on ollut reissupeleissään niin surkea joukkue.

3: Leeds-Bristol City (58-25-17)

Leeds pelasi viikolla henkisesti todella tärkeän ottelun kärkiseura Brentfordia vastaan ja nousi 1-0 tilanteesta 1-1 -tasapeliin. Tämän lisäksi LUFC dominoi matsia xG:n valossa ja pelasi yhden parhaista otteluistaan aikoihin. Leedsillä on ollut paljon epäonnea joulun jälkeen – alkaako nyt käänne parempaan? Bristol City kaatoi Derbyn 3-2 vahvalla esityksellä. Samalla joukkue kuittasi viime viikon tylyn kotitappion Birminghamille. City on vahva joukkue, jolla on kaikki saumat vielä kuuden sakkiin. Leeds on kuitenkin pelivoimaltaan yhä reilun luokkaa parempi ja harvinaista kyllä, alipelattu Vakiossa. Vedonvälittäjät antavat kotivoitolle vain 1,35 -tasoisia kertoimia, eli meidän arviomme on vieläpä hyvin konservatiivinen. Leeds on loistava varma ja saa myös viikkopeleistä tärkeän lepoedun.

4: Fulham-Barnsley (64-23-13)

Fulhamin tappioton putki jatkui viikolla kuuteen otteluun. Joukkue tasasi pisteet Millwallin kanssa vieraissa Lontoon paikallispelissä. Fulham on noussut joulun jälkeen vihdoin omalle tasolleen ja näyttänyt kuuluvansa sarjan eliittiin. Barnsleyn paras vire ajoittui vuoden 2019 lopulle, jolloin Tykes sai hetken aikaa buustia managerinvaihdoksesta. Nyt meno on ollut taas nihkeää ja saldona on 0-1-4 viidestä edellisestä ottelusta. Barnsley ei missään nimessä pelaa niin huonosti kuin kauden alussa, sillä xG:n valoissa esitykset ovat olleet kelvollisia. Championshipin tasoerot ovat pienet, joten Fulhamin voittotodennäköisyys jää alle 65 prosentin. Poimitaan 76% merkityn ykkösen rinnalle vain 13% pelattu tasapeli. Se on yksi kupongin parhaista merkeistä ja nostaisi osuessaan kovasti rivin arvoa.

5: Birmingham-Brentford (24-26-50)

Birminghamin hyvä lento jatkui viikkokierroksella. Joukkue kaatoi Barnsleyn vieraskentällä 0-1 ja jatkoi siten tappiotonta saldoaan jo kuuteen otteluun. Myös xG-luvut ovat vahvoja, joten Birmingham on kenties kauden parhaassa iskussaan. Brentford näyttää myös erittäin vahvalta, vaikka se jäikin kotona Leedsin kanssa 1-1 -tasapeliin. Bees on hävinnyt vain kerran 12 liigaottelun aikana saldolla 7-4-1. Joukkue on kiistatta yksi Championshipin parhaimpia ja voi hyvin jopa nousta vielä kahden parhaan joukkoon. Vakiokansa on ylireagoinut Birminghamin kuntopuntariin, joten vierasjoukkue on jäänyt rajusti alipelatuksi. Brentford on erinomainen varma vain 38% peliosuudella.

6: Preston-Millwall (46-29-25)

Preston nappasi viikolla hienon vierasvoiton Stoken kotiluolasta, kuten myös pelivihjeessämme kirjoitimme. PNE kompuroi hieman vuoden vaihteessa, mutta nyt joukkue on jälleen oikealla raiteella. Taskussa on peräti kolme vierasvoittoa putkeen ja kuusi tappiotonta ottelua saldolla 4-2-0. Millwall on pelannut kokonaisuutena erinomaisen kauden, mutta joukkueen meno näyttää koko ajan hiipuvan. Viikolla Lions pelasi tylsän 1-1 -tasapelin Fulhamin kanssa. Kyseessä oli neljäs voitoton ottelu putkeen, ja saldona on vain yksi voitto kuudesta edellisestä matsista. Pelivoimaltaan Millwall on vielä sen verran vahva, että PNE ei ansaitse tässä suurta suosikkiasemaa. Otetaan ykkösen rinnalle vain 18% pelattu vierasvoitto.

7: Sheffield Weds-Reading (42-30-28)

Hyvän alkukauden pelannut Sheffield Weds näyttää hyytyvän sarjan keskikastiin. Ero nousukarsintoihin on kasvanut yhdeksään pisteeseen hyvin nopeassa tahdissa. Owls on voitoitta viidessä peräkkäisessä matsissa ja hävisi viikolla myös surkealle Lutonille vieraissa. Reading taipui kotona kovan vireen löytäneelle West Bromwichille 1-2. Kyseessä oli jo seitsemäs voitoton ottelu putkeen. Sheffield tavoin, myös Readingin paras vire oli edellisen kalenterivuoden lopulla. Vuodenvaihteen jälkeen meno on ollut nihkeää. Tämä kaksikko on pelivoimaltaan lähes tasoissa juuri nyt. Ottelun maaliodotus on matalalla, eikä 0-0/1-1 -tasapeli yllättäisi. Valitaan kupongille X2, sillä Sheffield on saanut aivan turhaan yli 50 prosentin kannatuksen.

8: Charlton-Blackburn (30-29-41)

Blackburn hävisi viikko sitten Fulhamille surkean esityksen jälkeen 0-1, mutta joukkue palasi väkevällä tavalla voittojen tielle tiistain kierroksella. Rovers suorastaan murskasi Hullin 3-0 hyvällä esityksellä. Saldona on kuudesta ottelusta 3-2-1 maalierolla 12-4. Blackburn on ollut hyvässä iskussa jo viime vuoden lopulta lähtien ja tähtää tosissaan playoffs-paikoille. Charlton on herännyt taas pelaamaan umpisurkean syksyn jälkeen. Addicks voitti viikolla jopa kovan Nottinghamin vieraissa 0-1. Kuntopuntari näyttää huomattavasti paremmalta kuin vuoden vaihteessa, mutta Charlton on silti pelivoimaltaan yksi heikoimmista. Blackburn on vieraissakin selvä suosikki ja hieman alipelattu Vakiossa. Hyvässä iskussa oleva joukkue kelpaa myös varmaksi.

9: Cardiff-Wigan (54-27-19)

Cardiffin vuosi 2020 alkoi 1-6 vierastappiolla QPR:lle. Tämä näytti toimivan herätyksenä, sillä walesilaiset ovat pelanneet tämän jälkeen kuusi ottelua tappioitta saldolla 3-3-0 ja maalierolla 8-3. Viikolla joukkue kaatoi Huddersfieldin vieraissa 0-3. Wigan on yksi sarjan heikoimmista joukkueista, mutta herännyt taisteluun. Neljän ottelun saldona on 2-1-1, ja ainoa tappiokin on tasaisessa ottelussa Prestonia vastaan. Latics on näyttänyt hyvältä myös xG:n valossa. Cardiff on hieman ylipelattu, mikä on odotettua. Tämä matsi on selkeä 1X, sillä tasapeli on merkitty vain 21%. Cardiff on pelannut eniten tasureita koko sarjassa ja kotisaldo 8-6-1 kertoo siitä, että Wiganin vierasvoitto olisi raju yllätys.

10: Derby-Huddersfield (50-26-24)

Konkari Wayne Rooney on saanut Derbyn uuteen nousuun tultuaan joukkueeseen tammikuun alussa. Rams on pelannut Championshipissa saldolla 4-1-2 ja voittanut myös kaksi FA Cup -ottelua. ”Wäinö” on osunut itse kolme kertaa. Huddersfield hävisi tylysti Cardiffille viikkokierroksella 0-3. Lauantaina joukkue kaatoi sentään QPR:n 2-0, eikä viime viikkojen vireessä ole suurempaa valittamista. Terriers on tauluaan parempi joukkue, mutta alisuorittaminen on vaivannut koko kauden ajan. Wayne Rooney -huuma on tarttunut myös odotetusti Vakion pelaajiin. Derby on saanut rajusti liikaa kannatusta hyvän kuntopuntarinsa myötä. Peräti 68% merkitty ykkönen on kupongin paras ohipeli-idea.


Osallistu huikeaan Valioliigan fantasyfutis-turnaukseen! Potissa jopa 500 000 euroa. Lue lisätietoja tästä.


11: QPR-Stoke (35-29-36)

QPR:n heikko putki jatkui viikolla Swansean vieraana. Ärrät olivat hieman yllättäen selvästi parempi joukkue, mutta lopputulos 0-0 FT oli jo kolmas ottelu peräkkäin QPR:lle ilman tehtyä maalia. Joukkue on tällä hetkellä sarjan 17. sijalla, mikä kuvaa sen pelivoimaa ja tasoa varsin hyvin. Stoken nousutrendi katkesi viikolla 0-2 kotitappioon Prestonille. Potters on yhä putoamisviivan yläpuolella ja selvässä vaarassa. Viime otteluissa on taas näkynyt hieman merkkejä paremmasta. Stokea vaivaa kuitenkin ailahtelu ja jatkuva alisuorittaminen etenkin puolustuspäässä. Hyvin tasainen ottelu on pelattu kohdalleen myös Vakiossa. Koska suurempia peli-ideoita ei löydy, niin merkitään kohde suosiolla umpeen.

Kaksi viimeistä kohdetta ovat League 1 -otteluita.

12: Oxford-Sunderland (36-29-35)

Oxford puristi viikkokierroksella tärkeän pisteen Burtonin vieraana 90. minuutin maalilla. Joukkue kärkkyy yhä paikkaa kuuden sakkiin, mutta viime viikkojen vire on huolestuttava. Oxford on ollut kotona erinomainen koko kauden 8-3-2 saldolla. Sunderland hakee paluuta Championshipiin ja sitä kautta jopa Valioliigaan. Pohjoisen jättiläinen on pelivoimaltaan aivan sarjan kärkeä, mutta alisuorittanut hieman tähän asti. Takana on vain yksi tappio 12 ottelusta saldolla 7-4-1. Oxford saa marginaalisen suosikkiaseman, mutta ottelua voi pitää lähes coin flippinä. Paras merkki on 30% Oxford, joten siitä lähdetään liikkeelle. 1X eli ohipeli Sunderlandista on kelpo idea, mutta suuremmalla järjestelmällä laittaisin kohteen umpeen.

13: Portsmouth-Shrewsbury (60-25-15)

Portsmouth kärsi viikolla kirvelevän tappion kärkiseura Coventryn vieraana 1-0. Tähän katkesi myös todella komea yhdeksän voiton putki, mikä sisältää liiga- ja cup-otteluita. Pompey on sarjan ainoa joukkue, jolta löytyy vielä nolla tappiosarakkeessa. Kotisaldo 9-5-0 on todella vakuuttava. Shrewsbury muistetaan urheasta taistelusta Liverpoolia vastaan FA Cupissa. Sarjassa kulkee heikosti, ja viikolla joukkue hävisi myös Accringtonille kotona maalein 0-2. On hyvin vaikea uskoa vieraiden yllätykseen tässä ottelussa. League 1:n tasoerot ovat silti sen verran pieniä, ettei Portsmouth ansaitse millään yli 60% suosikkiasemaa. Pienillä kupongeillakin kannattaa ottaa vain 15% pelattu tasapeli mukaan, joka osuu kerran neljästä. Suuremmat systeemit haravoivat ehdottomasti myös vierasvoiton, vaikka se onkin erittäin epätodennäköinen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Portsmouth olisi pelattava, jos saat sille yli 1,67 kertoimen (= 100/60).

Kannattaa poimia ehdottomasti betsikupongille Bristol Cityn voitto huimalla 9,00 kertoimella ilta (17%), vaikka Vakiosas pelit menevätkin eri suuntaan.

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Liverpool, 3:1 Leeds, 5:2 Brentford

Parhaat ohipelit: 7:X2 ohi Sheff Weds, 10:X2 ohi Derby, 12:1X ohi Sunderland

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *