KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutis palaa muiden sarjojen tapaan maaottelutauolta. Lauantain Vakiokupongilla nähdään siten tuttuja kohteita Valioliigasta ja Championshipistä.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät eniten yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Fulham (91-6-3)

Hallitsevan mestarin kone on hieman yskinyt viime otteluissa. City pudotti kaksi pistettä Wolvesin vieraana kierroksella 3 ja kaatoi edellisessä ottelussaan Newcastlen ”vain” 2-1. Kevin De Bruyne on yhä sivussa. Vierailija Fulham on ihastuttanut rohkealla pelityylillä, mutta sen seurauksena omissa on soinut vähintään 2 maalia joka ottelussa. Nyt Fulhamin takalinjoja puhkotaan entistä pahemmin, joten seurauksena on murskavoitto hurjalla todennäköisyydellä. Vakioon varma 1.

2: Chelsea-Cardiff (82-12-6)

Kesällä uusiutunut Chelsea on aloittanut kauden vahvasti neljällä voitolla. Uudet pelaajat on ajettu sisään ja peli kulkee ilman ongelmia. Cardiff on ollut odotetusti vaikeuksissa. Joukkue sai sentään maalihanat vihdoin auki Arsenal-ottelussa, mutta tuloksena oli silti tappio. Chelsealle lienee luvassa rutiinivoitto, eikä tähän kohteeseen kannata tuhlata vaihtomerkkejä.

3: Newcastle-Arsenal (34-26-40)

Newcastle on tällä hetkellä hieman aliarvostettu johtuen tolkuttoman vaikeasta otteluohjelmasta. Harakat ovat kohdanneet neljän kierroksen aikana Tottenhamin, Chelsean, Manchester Cityn ja saivat punaisen kortin Cardiff-ottelussa. Arsenal on saanut pelinsä rullaamaan viime kierroksilla, kun vastustajat ovat muuttuneet helpommiksi. Tasoero Newcastleen ei ole valtava, joten Tykkimiehet ovat vain pieni vierassuosikki. Ohitetaan Vakiossa 53% pelattu Arsenal!

4: Bournemouth-Leicester (42-24-34)

Bournemouthin tappioton putki katkesi edellisellä kierroksella Chelseaa vastaan. Se oli myös ensimmäinen ottelu, jossa Cherries ei tehnyt kahta maalia. Leicester on hävinnyt alkukaudella Manchester Unitedille ja Liverpoolille, mutta kaatanut Southamptonin sekä Wolvesin. Molemmat joukkueet ovat rankingissa liigan keskikastia, joten Bournemouth taipuu pieneksi kotisuosikiksi. Luvassa on vauhdikas ottelu, jossa tasapelin riski on matala. Vakion peliprosenteilla 1_2 on paras valinta.

5: Huddersfied-Crystal P (25-27-48)

Huddersfield sai avauspeleissä selkäsaunat Chelsealta ja Manchester Cityltä yhteismaalein 1-9. Terriers on saanut sittemmin rivejään kuntoon, ja joukkue taisteli 4. kierroksella vierastasurin Evertonilta. Crystal Palace on hävinnyt avausvoittonsa jälkeen kolme matsia putkeen. Mukana on ollut epäonnea, ja edellisellä kierroksella supertähti Zaha puuttui avauksesta. Huddersfield on selvästi sarjan heikon joukkue ja iso altavastaaja myös kotonaan. Vakiossa vain 35% pelattu Palace on loistava varma!

6: Watford-Manchester United (20-26-54)

Watford on aloittanut kauden häkellyttävän hyvin neljällä voitolla. Hornettien ohjelmassa on ollut peräti kolme kotimatsia, ja edellisellä kierroksella joukkue kaatoi myös Tottenhamin. United on kompuroinut alkukaudella, mutta joukkue kääntää varmasti Mourinhon johdolla kurssinsa. Vakiossa vain 46% pelattu vierasvoitto kelpaa mainiosti varmaksi. Sarjataulukko vääristää tällä hetkellä joukkueiden todellisia voimasuhteita.

Tsekkaa myös viikonlopun parhaat Valioliigakohteet tältä videolta:

7: Norwich-Middlesbro (28-27-45)

Huuhkajilla kulkee tällä hetkellä – kiitos Teemu Pukin hienon maalivireen. Pukki on onnistunut maalinteossa myös seurajoukkueessaan, mutta Norwichin kausi on kulkenut silti nihkeästi, johtuen vuotavasta puolustuksesta. Boron tilanne on täysin päinvastainen. Pohjoisen joukkue on sarjan keulilla, eikä Tony Pulisin valmentama ryhmä ole päästänyt maaliakaan avauskierroksen jälkeen. Boro on huomattavasti tasokkaampi joukkue ja ansaitsee selvän suosikkiaseman. Vakiossa 47% pelattu kakkonen kelpaa varmaksi.

8: Swansea-Nottingham (48-29-23)

Valioliigasta pudonnut Swansea on pärjännyt alkukaudella hyvin. Saldo 3-2-1 on lähtökohtiin nähden onnistunut, mutta maalinteko aiheuttaa huolia. Swansea ei vakuuta lainkaan kentällä, joten tuloksissa on hieman ilmaa. Nottingham hävisi edellisellä kierroksella ensimmäisen kerran. Kautta rasittavat lukuisat tasapelit, eikä Forest ole päässyt Swansean tavoin maalien makuun. Ohitetaan Vakiossa 58% pelattu kotivoitto. Luvassa on vähämaalinen matsi, jossa Nottinghamilla on hyvät saumat vähintään pisteeseen.

9: Sheffield Weds-Stoke (38-28-34)

Sheffield Wedsin alkukausi sujui kangerrellen, mutta Pöllöt ovat ottaneet nyt kolme voittoa putkeen. Teräskaupungin seura on tasoltaan kelvollista keskikastia. Valioliigasta pudonnut Stoke on ollut ongelmissa. Saldona on vasta yksi voitto, ja pelit ovat näyttäneet paikoin surkeilta. Maaottelutauko tuli hyvään saumaan, jolloin kuvioita on ehditty hioa. Kotivoitto rajusti ylipelattu, sillä vakiokansa ei ole kartalla Stoken todellisesta tasosta. X2 on hieno ja osuva valinta!

10: Bristol C-Sheffield Utd (43-27-30)

Bristol City on saanut koneen käyntiin heikon alkukauden jälkeen ja voittanut kolme ottelua putkeen maalierolla 8-1. City on ollut otteluissa suorastaan erinomainen ja ansainnut pisteet. Sheffield United aloitti kauden kahdella tappiolla, jonka jälkeen joukkue on voittanut peräti neljä ottelua. Blades suorastaan murskasi viime kierroksella Aston Villan 4-1! Vastakkain on kaksi Championshipin keskikastiin kuuluvaa joukkuetta. Vakion peliprosentit ovat täysin kohdallaan, ja ottelu vaikuttaa ns. kaikkien merkkien kohteelta.

11: Millwall-Leeds (33-28-39)

Viime kauden yllättäjä Millwall aloitti sesongin ilman tappioita, mutta trendi on kääntynyt rajuun laskuun. Lontoolaiset ovat hävinneet kolme matsia putkeen, eikä hyökkäyspeli toimi. Leeds on ollut alkukauden paras joukkue. Mestarivalmentaja Marcelo Bielsa on taikonut LUFC:n pelaajat hirmuiseen iskuun. Joukkue ei ole hävinnyt vielä kertaakaan, ja maaliero 14-4 kertoo paljon. Millwall ei ole mikään rupusakki, joten Leedsin suosikkiasema on vain marginaalinen. Vakiossa 59% merkitty vierasvoitto on syytä ohittaa.

12: Rotherham-Derby (23-27-50)

Sarjanousija Rotherham on ollut vaikeuksissa, kuten odotettiin. Millers on sentään voittanut jo kaksi ottelua, mutta luvassa lienee paikka putoamistaistelussa. Frank Lampardin avauskausi managerina on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä. Derby pääsi ennen maaottelutaukoa hienoon vireeseen ja nappasi kolme voittoa putkeen maalierolla 6-1. Sarjan nelospaikka on hyvä suoritus. Derby voittaa matsin kerran kahdesta, mutta Vakiossa vierasvoitto on merkitty 62%. Kakkonen kannattaa varmistaa vain 21% pelatulla ristillä.

13: Blackburn-Aston Villa (33-28-39)

Blackburn on aloittanut Championship-kauden odotetun vahvasti. Rovers pelasi ensimmäiset viisi matsia tappioitta, mutta taipui ennen maaottelutaukoa kovakuntoisen Bristol Cityn vieraana. Aston Villa avasi kauden kahdella voitolla, mutta neljä edellistä peliä ovat sujuneet saldolla 0-3-1. Blackburnin tapaan joukkue kärsi ruman vierastappion juuri ennen maaottelutaukoa. Villa on perustastoltaan selvästi vahvempi ja ansaitsee pienen suosikkiaseman. Vakion peliprosentit ovat väärin päin, joten X2 tai jopa varma kakkonen kelpaavat hyvin.

Parhaat varmat: 1:1, 2:1, 5:2
Parhaat ohipelit: 3:1X, 9:X2, 11:1X

Kuva: Football.ua [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!