Sirius +0,5

KERROIN

2.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

Ruotsin Superliigasta torstain peleihin mukaan nostetaan todella mielenkiintoinen vääntö Jönköpingsin sekä Siriuksen välillä.

Jönköpings-Sirius (klo 19.30)

Jönköpingsin kausi kulkee jälleen tutuilla raiteilla kun playoffs-paikka alkaa karata käsistä ja ero putoamiskamppailuunkin on melko turvallinen. Kotijoukkueen otteluohjelma on ollut viime aikoina todella haastava ja kahta voittoa viimeisstä viidestä ottelusta voidaan pitää erittäin hyvänä suorituksena. Huolestuttavaa kuitenkin on, että viimeiseen kolmeet otteluun JIK on onnistunut maalinteossa ainoastaan kuusi kertaa ja tehtyjenmaalientilastossa tämä on valahtanut koko sarjan viimeiseksi. Osin tätä tilastoakin, kuten koko kautta selittää erittäin heikko vieraspelaaminen. Kotikaukalossa homma on pelittänyt selkeästi paremmin ja 11 ottelusta se on raapinut viisi voittoa, ilman, että sarjan jumbo-kaksikko on edes vielä sen kotiluolassa vieraillut. Tasaisen ryhmän suurin onnistuja on ollut Hannes Blomkvist (17+12) mutta suuret nimet Otto Weidmanin (4+4) ja Emil Nilssenin (5+6) johdolla eivät ole yltäneet läheskään tasolleen. Gustav Janssonin esiintyminen tolppien välissä on joukkueelle elinehto ja hyvin suurella todennäiköisyydellä pitkän huiskea kassari tämänkin ottelun maalinsuulla pääsee aloittamaan.

Siriusta povailtiin kauden alussa jopa pudotuspelijoukkueeksi, mutta tuon junan kyytiin ei uppsalalaiset ikinä ehtineet mukaan. Heikko menestys pelikentillä on jokseenkin pieni yllätys, sillä viime kaudella runkosarjassa sijalle kahdeksan yltänyt ryhmä pääasiassa vain vahvistui materiaaliltaan kesän aikana. Toki Sirius suoritti menneellä kaudella koko ajan aivan maksimi-tasollaan, joten pieni taantuminen johtunee vain paluusta omalle tasolleen. Tutut Filip Eriksson (16+16), Billy Nilsson (15+12), Joakim Alvinder (9+13) sekä Jakob Drews (13+7) muodostavat todella kilpailukykyisen hyökkäyksen, mutta suurimmat puutteet löytyvät omasta päästä, jossa omiin kolisee kolmanneksi eniten koko sarjasta. Trendi on kuitenkin oikea ja kahdessa viime ottelussa Tobias Steineckin taakse on isketty vain seitsemän osumaa. Tovin sivussa ollut Johan Eriksson palasi viime ottelussa takaisin tositoimiin eikä ajoitus kapteenilla juuri parempi olisi voinutkaan olla.

Jönköpings on tietyllä tavalla melko haastavassakin tilanteessa, sillä sen mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat liki olemattomat ja toisaalta sarjapaikan varmistamiseen riittää pyöreästi noin kaksi voittoa viimeisestä 10:sta ottelusta, jossa se kohtaa myös sarjan pohjajoukkueet. Sirius sen sijaan taistelee vielä totisesti sarjapaikastaan ja takana Warberg vaanii ainoastaan kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Seuraavat ottelut eivät ennakkoon pisteitä Uppsalaan lupaile, joten voitto tästä tekisi todella hyvää. JIK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen ensikierroksilla lukemin 8-4 mutta viimeksi Sirius pöllytti otteluvoitot tämän kauden osalta tasoihin 11-2 ylikävelyllä. Pelivoimaltaan joukkueet ovat täysin samalla viivalla, ellei vaaka hieman tällä saralla kallistuisi, jopa Siriuksen puolelle. Jönköpings on kotona suosikki, mutta yli 50% suosikinasemaa me emme allekirjoita. Sirius omaa todella paljon potentiaalia ja leveämmän materiaalin turvin nappaa vähintään pisteen mukaansa noin 53% arviolla, rajan piirtyessä 1,90 tuntumaan. tarjoilee vieraiden 0,5 maalin tasoituksesta hienoa kahden kerrointa, joka ruksitaan torstain kupongille talteen!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *