Southampton

KERROIN

4.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakio 1 palaa jälleen normaaliin päiväjärjestykseen FA Cup-kierroksen jäljiltä. Valitettavasti yhä tarjolla oleva miljoonapotti saa jälleen aikaan sen, että peliprosenteissa on hyvin vähän vääristymiä. Tämä trendi on ollut voimassa miljoonapotin alusta saakka.

Rivi kannattaa jättää sisään mahdollisimman myöhään, jotta peliprosenteilla on aikaa elää. Tällä hetkellä kupongilta ei löydy todella hyviä ohipeli-ideoita.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysjakauma. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Leeds-Brighton (49-28-23)

Kotijoukkue Leeds kärsi yllätystappion FA Cupissa häviten Crawleyn vieraana peräti 0-3. Samat lukemat olivat taululla myös Tottenhamin vieraana edellisellä Valioliigaan kierroksella. LUFC:n ailahtelevat otteet jatkuvat. Brighton jatkoi puolestaan voitotonta putkeaan, kun alasarjajoukkue Newport pakotti sen jatkoajalle. Viikolla Seagulls hävisi myös rästipelin Manchester Cityn vieraana. Leeds on kaksikosta selkeästi vahvempi joukkue lepoedulla vahvistettuna. Kotivoitto toteutuu kerran kahdesta. Vakiossa ykkönen on hieman alimerkitty, joten Leeds kelpaa varmaksi.

2: West Ham-Burnley (50-30-20)

West Ham joutui tiukoille FA Cupissa Stockportin vieraana. Heikoissa olosuhteissa pelattu matsi päättyi lopulta 0-1 Hammersin hyväksi. Valioliigassa joukkue kaatoi Evertonin vieraissa samoin lukemin. Takana on kuuden ottelun jakso, josta West Ham on hävinnyt vain kerran. Burnley kaatoi MK Donsin FA Cupissa vasta jatkoajan jälkeen. Viikolla joukkue oli taas tositoimissa – tällä kertaa Manchester Unitedin isäntänä. Clarets hävisi lopulta ansaitusti maalein 0-1. West Ham on pykälän parempi joukkue kuin Burnley, mutta vieraat ovat nostaneet tasoaan roimasti alkukaudesta. Jättisuosikista on siis turha puhua. Vieraita painaa viime viikonlopun jatkoaika sekä tiukka puolustussota Unitedia vastaan. Luotetaan West Hamin hoitavan pisteet kotiin ja merkitään aavistuksen alipelattu ykkönen varmaksi.

3: Fulham-Chelsea (19-27-54)

Fulham jatkoi tappiotonta menoon keskiviikkona ja nappasi viidennen peräkkäisen tasapelin Valioliigassa. Cottagers taisteli hienosti Spursin vieraana ja nousi ansaitusti tasapeliin. Cupissa kaatui QPR Lontoon derbyssä maalein 0-2. Chelsea paikkaili itseluottamustaan kaatamalla Birminghamin cupissa 3-0. Takana on kuitenkin surkea jakso Valioliigassa saldolla 1-1-4. Ennen FA Cup -taukoa Chelsea hävisi Man Citylle kotona tylysti 1-3. Lampardin porukka on vieraissakin selkeä suosikki, mutta ei tasoeroa ole mahdottomasti juuri nyt. Sitkeästi taisteleva Fulham voi hyvin venyä taas tasapeliin. Valitaan kohteeseen osuva X2-optio, mutta 1X2 on myös hyvä vaihtoehto budjetin salliessa.

4: Leicester-Southampton (45-27-28)

Leicesterin mahtava kausi jatkui myös viime viikon cup-kierroksella. Ketut jyräsivät Stokesta helpon 0-4-voiton. Ennen cup-breikkiä Leicester voitti Newcastlen vieraissa 1-2 täysin ansaitusti. Southamptonin sesonki sujuu myös paremmin kuin vuosikausiin. FA Cupin ottelun Saints pelaa vasta ensi tiistaina. Valioliigassa on takana mahtava putki; 1-0-kotivoitto Liverpoolista, kolme nollapeliä peräkkäin ja yksi tappio seitsemästä ottelusta. Vastakkain on kaksi laatujoukkueitta, joiden välillä ei ole merkittävää tasoeroa. Paras merkki on 25 % pelattu vierasvoitto, joten laitetaan tähän kohteeseen usein osuva 1_2.

5: Cardiff-Norwich (28-29-43)

Cardiffin kausi on ollut pientä vuoristorataa edeten todella hyvissä ja todella huonoissa jaksoissa. Nyt on taas menossa selkeä alamäki, joka jatkui myös FA Cupissa 0-1-tappiolla Nottinghamille. Championshipissa on takana kolme tappiota ja peräti neljä selkäsaunaa viiden ottelun aikana. Norwich voitti sen sijaan FA Cupissa Coventryn maalein 2-0. Champparissa kaatui ennen cup-kähinöitä Barnsley 1-0. Norwich on pelannut kokonaisuutena erinomaisen kauden häviten ainoastaan yhden edellisestä kahdeksasta liigaottelusta. Teemu Pukin joukot ansaitsevat selkeän suosikkiaseman myös Walesissa. Vakion pelijakauma on tässäkin täysin kohdallaan, valitettavasti, joten mitään valuemerkkiä ei ole tarjolla. Uskotaan Cardiffin alamäen jatkuvan, eli merkitään tähän kohteeseen X2.

6: Barnsley-Swansea (31-32-37)

Barnsley eteni jakoon FA Cupissa saatuaan hyvän arpalipun eli kotimatsin Tranmerea vastaan. Ennen cup-matsia Tykes hävisi kärkijoukkue Norwichin vieraana niukasti maalein 0-1. Barnsley on noussut heikon alkukauden jälkeen erinomaiseen asemaan ja kolkuttelee tosissaan jopa playoffs-paikkoja. Swansea on ollut nousupaikoissa kiinni kauden alusta alkaen. Cupissa walesilaiset menivät myös jatkoon heikon Stevenagen vieraana. Championshipissa on vain yksi tappio kahdeksassa ottelussa, ja edellisellä kierroksella kaatui kova Watford kotona maalein 2-1. Vastakkain on kaksi hyvässä iskussa olevaa kärkipään joukkuetta. Swansean taso riittää pieneen suosikkiasemaan. Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, joten tasapeliin päädytään lähes kerran kolmesta. Merkitään tämä ympäripyöreä matsi suosiolla umpeen.

 

7: Bournemouth-Luton (60-25-15)

Bournemouth paranteli kolhittua itseluottamustaan FA Cupissa 4-1-voitolla Oldhamista. Cherries hyytyi kuitenkin viikon rästipelissä jälleen ja pelasi heikon tasapelin Milwallin isäntänä. Bournemouth on voittanut Championshipissa vain yhden neljästä edellisestä matsistaan. Luton kaatoi FA Cupissa Readingin 1-0 ja eteni neljännelle kierrokselle. Ennen cupia joukkue voitti myös Bristol Cityn 2-1. Viikolla tuli kuitenkin lunta tupaan QPR:n isäntänä, sillä Hatters taipui rästipelissä 0-2-kotitappioon. Molemmilla on siis ylimääräistä rasitusta rästipeleistä. Vaikka Bournemouth onkin kompuroinut, se on silti aivan sarjan eliittiä voittaen tämän matsin kuusi kertaa kymmenestä. Vakiossa ykkönen on jäänyt jopa viisi pinnaa alipelatuksi. Poimitaan kotivoitto näin ollen varmaksi.

8: Blackburn-Stoke (37-32-31)

Blackburn kärsi yllättävän kotitappion FA Cupissa Doncasterin isäntänä. Keskittyminen voidaan nyt suunnata liigaan, jossa Rovers on myös kärsinyt pistemenetyksiä viime aikoina. Saldona on vain kaksi voittoa kahdeksasta edellisestä ottelusta. Stoke jäi cupissa täysin Leicesterin jalkoihin maalein 0-4. Joukkueella on ollut suuria vaikeuksia myös Championshipissa; vain yksi voitto seitsemästä edellisestä ottelusta ja kolme tehtyä maalia. Stoken ainoa voitto on juuri Blackburnista 1-0. Odotettavissa on hyvin tasainen ja vähämaalinen vääntö, jossa yksi maalikin voi riittää voittoon. Haetaan riville arvoa ohittamalla hieman ylipelattu Blackburn. X2 osuu tässä lähes kaksi kertaa kolmesta.

9: Coventry-Sheffield Weds: Kohde arvotaan

Arvonta suoritetaan pelijakauman mukaisesti, joka on vihjeen kirjoitushetkellä 38-31-31. Tällaisella jakaumalla on parempi ampua kohde tukkoon eli 1X2.

10: Nottingham-Millwall (35-33-32)

Nottinghamin kausi on ollut karvas pettymys, mutta tällä hetkellä tuloksia syntyy. Cupissa joukkue eteni 4. kierrokselle voittamalla Cardiffin kotona 1-0. Kyseessä oli jo kuudes peräkkäinen tappioton ottelu saldolla 3-3-0. Ennen cupia kaatui Preston vieraissa 0-1. Millwall tahkosi viikolla kovan vieraspelin Bournemouthia vastaan ja haki ansaitun tasapelin. Cupissa Lions kaatoi myös heikon Borehamin maalein 0-2. Millwall pelasi loka-marras-joulukuussa peräti 10 voitotonta ottelua putkeen. Nyt saldona on 2-2-1 edellisestä viidestä ottelusta. Vastakkain on kaksi alemman keskikastin joukkuetta, joiden pelityyli on erittäin vähämaalinen. Tämä matsi on maaliodotukseltaan yksi koko kauden matalimmista. Hyvin ympäripyöreä ja tasuriherkkä matsi merkitään Vakioon X2. Nottingham on saanut 40 prosentin kannatuksen, mikä voi hyvinkin vielä nousta ennen pelipäivää.

11: Bristol City-Preston (36-30-34)

Bristol City on vajonnut mahtavan alkukauden jälkeen ulos playoffs-paikoilta. Piste-eroa on Watfordiin vain neljä pongoa, mutta peliesitykset ovat olleet todella heikkoja jo pari kuukautta. Cupissa Robins voitti sentään Portsmouthin, mikä paransi hieman itseluottamusta. Preston hävisi puolestaan FA Cupissa tylysti Wycomben vieraana 1-4. Kausi on ollut aikamoista ailahtelua niin kotona kuin vieraissakin. Tällä hetkellä molempien joukkueiden taso näyttäisi olevan sijojen 10-14 tuntumassa. PNE on hieman laadukkaampi joukkue juuri nyt, joten pieni kotietu kaventuu lähes tasabookki tilanteeseen. Vakiossa kohde on pelattu lähes identtisesti todennäköisyyksien mukaan. Vaikea löytää tästä matsista suuria ideoita, joten merkitään kohde umpeen.

12: Watford-Huddersfield (53-28-19)

Watford sai FA Cupisssa todella ikävän arvan, sillä Hornets joutui Manchester Unitedin vieraaksi. Joukkue esiintyi silti hyvin ja olisi voinut jopa vääntää pelin jatkoille paremmalla viimeistelyllä. Joulun alla suoritettu managerinvaihto poiki heti 1-0-voiton Norwichista, jota tosin seurasi tappio Swansealla. Huddersfield hävisi cupissa alemman sarjatason Plymouthille maalein 2-3. Kausi on sujunut pitkälti keskikastin tahtiin. Terriers ei näytä missään nimessä riittävän laadukkaalta playoffs-paikoille. Joukkueiden aiempi kohtaaminen joulukuussa päättyi Huddersfieldille 2-0, vaikka Watford oli xG:n valossa parempi nippu. Hornets ottaa nyt uuden managerin myötä revanssin. Merkitään siis oikein pelattu kotivoitto varmaksi.

13: Derby-Rotherham (49-28-23)

Derby putosi FA Cupissa Chorleyn vieraana maalein 0-2. Tämä oli todennäköisesti vain hyvä juttu, joten Wayne Rooney & kumppanit voivat keskittyä liigakauden pelastamiseen. Rams on pelannut kymmenen edellistä matsia saldolla 3-4-3. Muutosta on siis saatu aikaan, mutta umpisurkea alkusyksy pitää joukkueen yhä putoamisviivan alapuolella. Rotherham hävisi FA Cupissa Evertonin vieraana 1-2. Millers on sarjassa heti Derbyn alapuolella viivan alla, joten kyseessä on klassinen kuuden pisteen putoamiskamppailu. Rotherhamin nykyvire on todella huolestuttava; kymmenen matsia on pelattu saldolla 2-1-7, eikä mikään viittaa kurssin kääntymiseen. Luotetaan nousukuntoisen Derbyn hoitavan pisteet kotiin. Ykkönen on jäänyt jopa pari pinnaa alimerkityksi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Derby olisi pelattava, jos saat sille yli 2,13 kertoimen (=100/47).

Pelataan seuravat kohteet ille: Fulham @ 7,50 (19 %), Stoke @ 3,70 (31 %), Southampton @ 4,20 (28 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1 West Han, 7:1 Bournemouth, 12:1 Watford

Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi Cardiff, 8:X2 ohi Blackburn, 10:X2 ohi Nottingham

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *