P-Irlanti-Hollanti U2.5

KERROIN

1.92
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat lauantaina kymmenellä ottelulla. Nostamme tällä kertaa esiin pelikohteet C- ja E-lohkoista.

Azerbaidzan-Wales (klo 19:00)

EM-karsintojen E-lohko on yksi mielenkiintoisimmista. Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, peräti neljällä lohkon viidestä joukkueesta on vielä saumat kisapaikkaan. Ainoa pelin menettänyt joukkue on lohkojumbo Azerbaidzan.

Kotijoukkue Azerbaidzanin nykytaso ei valitettavasti päätä huimaa. Karsintojen saldo on varsin tyly 0-1-5 maalierolla 5-14. Azerit saivat tosin ainoan pisteensä lohkokärki Kroatialta kotona, joten ei joukkuetta voi täysin kirjoittaa ulos.

Kyseessä on tällä hetkellä selkeästi yksi Euroopan heikoimmista futismaista. Azerbaidzan on luokkaa parempi esim. San Marinoon ja aivan lilliputteihin nähden, mutta joukkue ei saanut Kansojen liigassa edes yhtä maalia Kosovon verkkoon kahdessa ottelussa.

Vierasjoukkue Wales teki neljä vuotta sitten historiaa raivaamalla tiensä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. MM-karsinnat menivät pieleen, vaikka Wales hävisi ainoastaan yhden karsintaottelun. Nyt jatkopaikka on jälleen tiukassa.

Walesin peli ei ole kuitenkaan menetetty, sillä joukkueella on vielä kaksi ottelua toisin kuin lohkon kärkiseuroilla. Lisäksi Wales kohtaa päätöskierroksella kakkosena olevan Unkarin kotonaan. Kisoihin on siis hyvät saumat, mutta tämä vaatii voittoa Azerbaidzanin vieraana.

Normaalisti kyseessä olisi erittäin tiukka vääntö, mutta emme usko tällä kertaa Walesin kompurointiin. Azerbaidzan on ollut jo useammat karsinnat niin heikko, että joukkueella on tuskin suuria mahdollisuuksia pysäyttää motivoitunutta Walesia.

Betsaamme Wales -1 aasialaisella tasoituksella in 1,83 kertoimella. Tapahtuman todennäköisyys on 59%. Käytössä on vahva motivaatiokorjaus Walesin hyväksi.

Pohjois-Irlanti-Hollanti (klo 21:45)

Kotijoukkue Pohjois-Irlanti oli edellisen EM-kisojen sensaatio. Pieni futismaa pääsi tuolloin lopputurnaukseen Suomen karsintalohkosta ja eteni vieläpä kisojen alkulohkosta jatkoon.

Pohjois-Irlanti pääsi myös MM-karsinnoissa lohkostaan jatkoon Saksan perässä. Kisapaikka Venäjälle kariutui kuitenkin jatkokarsinnoissa, jolloin maa hävisi Sveitsille kaksiosaisen ottelusarjan maalierolla 0-1. Kyseessä on siis nykyään varteenotettava futismaa.

EM-karsinnat vuoden 2020 kisoihin käynnistyivät myös neljällä voitolla, kun Pohjois-Irlanti kaatoi Viron ja Valko-Venäjän kahdesti. Nyt takana on kuitenkin tappiot Saksaa ja Hollantia vastaan. Jatkopaikkaan vaaditaan kotivoitto.

Hollanti on jäänyt ulos sekä EM 2016 että MM 2018 -turnauksista. Nyt Oranje tekee uutta nousua, ja joukkueen runkona ovat Ajaxin nuoret tähdet. Karsinnat ovat sujuneet varsin odotetusti, ja Hollanti on menossa Saksan ohella lohkostaan jatkoon.

Vastaava ottelu oli Hollannissa 0-0 -tilanteessa 75. minuutille saakka, jonka jälkeen Pohjois-Irlanti siirtyi johtoon ainoasta maalipaikastaan. Hollanti kiri kuitenkin tasoihin ja iski vielä 2-1 ja 3-1 maalit ottelun lisäajalla.

Ennakoimme tästäkin kamppailusta hyvin vähämaalista. Pohjois-Irlannin on pakko voittaa, mutta joukkue ei tule saamaan pisteitä maalintekokisassa. Ainoa sauma on pitää oma pää puhtaana ja pyrkiä iskemään yksi maali esim. erikoistilanteista.

Betsaamme alle 2,5 maalia in 1,92 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 58%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *