Makedonia 1X2

KERROIN

11.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Viikonloppuna vietetään vuoden viimeistä maaottelutaukoa. Vakio koostuu siis Englannin aladivarikohteista, ja mukana on myös pari maaottelua. Vakiossa on myös bonusrahaa: 13 oikein -tuloksille jaetaan yhteensä 300.000 euroa!

Jokaisen kohteen perässä on sen 1X2-todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

Kohteet 1-5 ovat Englannin League 1 -otteluita.

1: Coventry-Rochdale (59-24-17)

Coventry jäi viime kaudella pari sijaa playoffsien ulkopuolelle. Nyt joukkue hakee taas nousupaikkaa. Coventryn riesana ovat lukuisat tasapelit, jotka haittaavat muuten vahvaa saldoa. Rochdalen lupauksia herättävä alkukausi on hyytynyt viime viikkoina kolmeen peräkkäiseen tappioon. Joukkue on tehnyt näissä otteluissa vain yhden maalin. Coventry on selvästi vahvempi nippu, mutta League 1:n tasoerot ovat varsin pieniä. Kotivoitto on Vakiossa odotetusti ylipelattu. Varmistetaan ykkönen vain 18% pelikannatuksen saaneella ristillä.

2: Gillingham-Lincoln (40-30-30)

Gillingham on pelivoimaltaan viime kauden tapaan sarjan alempaa keskikastia. Syksy on sujunut pitkälti odotusten mukaisesti, eikä viime aikojen vireestä ole suurempaa raportoitavaa. Lincoln voitti viime kaudella League 2:n ylivoimaiseen tyyliin, mutta sarjanousija ei ole vakuuttanut League 1 -tasolla. Kausi alkoi upeasti neljällä voitolla, mutta sitä on seurannut raju romahdus alempaan keskikastiin. Perustasoltaan Lincoln on aavistuksen vahvempi. Ottelun maaliodotus on myös matalalla. Ohitetaan 48 % pelattu kotivoitto ja haetaan usein osuvan X2:n kautta riville arvoa.

3: Rotherham-Accrington (55-25-20)

Rotherham putosi Championshipista täksi kaudeksi sarjatasoa alemmas. Joukkue on pelivoimaltaan sarjan ylempää kastia ja tavoittelee taas nousua tasaisessa top 10:ssä. Millers on ollut erittäin vahva vieraissa (5-1-2), mutta kotisaldo on toistaiseksi heikko. Accrington on viime kauden tapaan alemman keskikastin suorittaja. Takana on heikko jakso, sillä Accrington on voittanut vain kaksi yhdestätoista edellisestä liigapelistä. Viikko sitten joukkue putosi myös FA Cupista Crewen isäntänä. Rotherham on selkeä suosikki, mutta odotetusti ylipelattu. Peräti 71% merkitty ykkönen lähtee tylysti ohitukseen. X2 osuu 45% todennäköisyydellä, eikä Rotherhamin 2-2-3 kotisaldo vakuuta tällä kaudella.

4: Blackpool-AFC Wimbledon (57-24-19)

Blacpool on viime kauden tavoin sarjan top 10 -joukkue. Seasiders jäi keväällä playoffsien ulkopuolelle, mutta nyt käynnissä on taas vahva kampanja. Turhan konservatiiviset vierasottelut ovat hidastaneet tahtia. AFC Wimbledon säilyi keväällä sarjassa vain maalieron turvin. Nyt joukkue on jälleen tasapisteissä putoamisviivalla. Tässä kohteessa on Coventryn ja Rotherhamin tavoin kyseessä selkeä kotisuosikki. Muista kuitenkin näiden alasarjojen pienet tasoerot; yli 60% suosikit ovat todella harvassa. Blackpool vähemmän yllättäen ylipelattu, mutta ei lähdetä tässä ohituskaistalle. Wimbledonin umpisurkea vierassaldo (1-0-7) ei houkuta. Jätetään ykkönen varmaksi myös hieman ylimerkittynä.

5: Bolton-MK Dons (37-28-35)

Perinteinen brittifutisseura Bolton putosi täksi kaudeksi League 1 -tasolle. Edessä on todennäköisesti uusi putoaminen, sillä talousvaikeuksista kärsinyt seura on pakan pohjilla -12 pisteen rangaistuksen myötä. MK Dons on myös viivan alapuolella, eli ottelu on erittäin tärkeä molempien säilymishaaveiden kannalta. Kyseessä on hyvin tasainen vääntö, jossa Bolton saa vain marginaalisen suosikin aseman. Vakiokansa on merkinnyt ykköstä turhan paljon wanhoja hyviä aikoja muistellen. Valintamme on X2.

Kohteet 6-8 ovat Englannin League 2 -otteluita.

6: Forest Green-Plymouth (43-29-28)

Forest Green oli viime kaudella sarjan 5. paras ja lähellä nousua jo tuolloin. Nyt joukkue on yllättäen jopa League 2:n piikkipaikalla ja hyvässä iskussa. Plymouth on ollut toistaiseksi iso pettymys. Joukkue putosi League 1 -tasolta täksi kaudeksi League 2:een, ja Plymouthin odotettiin palavaan pikaisesti sarjaporrasta ylemmäs. Penkin alle mennyt alkukausi on alkanut hieman kääntyä. Lisäksi vierasjoukkue on ottelussa tuoreemmalla jalalla, koska se ei pelannut EFL Cupissa viikolla. Sarjataulukko hämää pahasti joukkueiden tasoero ja vakiokansaa. Peräti 58% kannatuksen saanut Forest Green on yksi kupongin parhaista ohipeleistä.

7: Salford-Swindon (29-28-43)

Salford City on yksi kauden sarjanousijoista. Peräti keskikastissa lymyilevä joukkue on ylittänyt odotukset selvällä marginaalilla. Takana on viisi tappiotonta ottelua cupit mukaan luettuna. Swindon epäonnistui viime kaudella pahasti, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Joukkue on sarjan kakkospaikalla ja mukavassa voittoputkessa. Swindonin materiaali pitäisi riittää hyvin sarjanousuun League 1 -tasolle. Sarjataulukko antaa väärän kuvan kaksikon pelivoimasta. Swindon on todellisuudessa huomattavasti vahvempi ja ansaitsee jopa vieraissa selvän suosikkiaseman. Otetaan oikein merkitty Swindon varmaksi.

8: Northampton-Crewe (37-28-35)

Northampton kuuluu pelivoimaltaan League 2:n tasaiseen keskikastiin. Joukkue on jatkanut tänä syksynä viime kauden tasolla. Takana on nyt mukava neljän ottelun putki saldolla 3-1-0, mikä on nostanut Northamptonin jo playoffs-viivan tuntumaan. Viime kevään vahvaan vireeseen päättänyt Crewe on jatkanut samaa latua myös tällä kaudella. Joukkue on kiinni jopa sarjan nousupaikoissa. Mainittakoon myös joukkueen erinomainen vierassaldo 5-1-1. Crewe on luokkaa parempi kuin Northampton, mikä kaventaa kotijoukkueen vain marginaaliseksi suosikiksi. Haetaan tässä riskillä vain 28% pelattu Crewe jopa varmaksi! Joukkueen vierasesitykset ovat olleet niin vahvoja.

Kohteet 9-13 ovat EM-karsintaotteluita.

9: Venäjä-Belgia (21-25-54)

Sitten vaihdamme EM-karsintoihin. Venäjä ja Belgia ovat hoidelleet I-lohkon ylivoimaiseen tyyliin. Belgia on voittanut kaikki pelinsä ja Venäjä myös seitsemän viimeisintä – ainoa tappio tuli Belgialle vieraissa karsintojen avauskierroksella. Belgia on tällä hetkellä yksi maailman huippujoukkueista ja selvä suosikki myös vieraissa. Kokoonpanoa ja motivaatioita on hieman vaikea arvailla, kun kyse on käytännössä harjoitusottelusta. Vakiossa törkeän vähän pelattu Belgia on kuitenkin pakkovalinta varmaksi. Vierasvoittoa on raksittu vain 39%, mutta kakkonen toteutuu yli 50% todennäköisyydellä.

10: P-Irlanti-Hollanti (16-25-59)

Pohjois-Irlanti aloitti C-lohkon hienosti neljällä voitolla, kun joukkue kaatoi Valko-Venäjän ja Viron kahdesti. Kaksi viimeistä ottelua ovat tuoneet kuitenkin Saksaa ja Hollantia vastaan selkeät tappiot. Nyt Pohjois-Irlannin olisi pakko kaataa Hollanti kotonaan, jos joukkue mielii päästä EM-kisoihin. Valitettavasti Oranje on ollut näissä karsinnoissa vakuuttava ja kaatanut jo Saksankin vieraskentällä. Hollannille kelpaa hyvin myös tasapeli, sillä joukkue kohtaa päätöskierroksella Viron kotikentällään. Vakiossa X2 on selkeästi fiksuin valinta. Hieman ylipelattu Hollanti kelpaa jopa varmaksi pienellä budjetilla operoiville.

11: Kroatia-Slovakia (59-24-17)

Kesän 2018 MM-finaalissa nähty Kroatia johtaa odotetusti E-lohkoa. Joukkue ei ole ollut mitenkään vakuuttava ja taipui pari kuukautta sitten mm. tasapeliin Azerbaijania vastaan. Tasaisen lohkon tilanne on vielä täysin auki, mutta Kroatia varmistaa jatkopaikkansa myös tasapelillä. Slovakia on lohkon kolmantena vaikeassa paikassa, mutta saumoja kisoihin vielä on. Todennäköisesti joukkue tyytyy myös tasapeliin Kroatian vieraana, sillä viimeinen matsi on helppo kotipeli. Jos Unkari ei voita päätöspeliään, Slovakialla on saumat kisoihin. Ykkönen on Vakiossa rajusti ylipelattu, mikä ei yllätä. Kroatian ohipeli ei maistu, mutta kannattaa hakea kotivoiton rinnalle myös muutkin merkit, jos budjetti vain kestää.

12: Itävalta-Makedonia (69-20-11)

Itävalta on menossa G-lohkosta odotetusti jatkoon Puolan peesissä. Karsinnat käynnistyivät katastrofaalisesti kahdella tappiolla, mutta seuraavat kuusi peliä ovat kulkeneet saldolla 5-1-0. Pohjois-Makedonia on yleisesti ottaen hieman aliarvostettu futismaa. Joukkue on pelannut hyvin myös näissä karsinnoissa ja kaatoi äskettäin myös Slovenian kotonaan. Makedonialla olisi jopa saumat jatkoon, jos joukkue onnistuisi voittamaan Itävallan vieraissa. Selkeä suosikki on jälleen kerran ylipelattu, mutta poimitaan Itävalta piikiksi siitä huolimatta. Joukkueen meno on sen verran vahvaa, että emme usko Makedonian yllätykseen.

13: Israel-Puola (34-25-41)

Israelin Eran Zahavi johtaa karsintojen maalipörssiä 11 osumallaan. Joukkue viritteli alkukierroksilla yllätystä kaatamalla mm. Itävallan kotonaan 4-2, mutta sen vuoden edetessä perustaso on tullut tylysti esiin. Israel on hävinnyt päävastustajilleen Zahavin maaleista huolimatta ja kaatanut vain lohkojumbo Latvian viiden edellisen ottelun aikana. Puola voittaa odotetusti E-lohkon. Joukkueen etumatka on jo niin suuri, että kaksi viimeistä peliä voidaan pelata rennosti. Israelille on sen sijaan panosta, sillä joukkueella on saumat jatkoon, jos Itävalta häviää Makedonialle. Luvassa lienee runsasmaalinen ottelu, missä tasapelin todennäköisyys on pieni (Israel riskeeraa voittoa). Vakion peliprosenteilla paras ja osuva vaihtoehto on 1_2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Israel olisi pelattava, jos saat joukkueelle yli 2,94 (=100/34) kertoimen.

Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Makedonia @ 11,50 (11%), Belgia @ 2,05 (54%) sekä Slovakia @ 8,00 (17%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 7:2 Swindon, 8:2 Crewe, 9:2 Belgia

Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Rotherham, 5:X2 ohi Bolton, 6:X2 ohi Forest Green

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *