H2H Sedova-Stadlober: Sedova

KERROIN

1.82
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Diggins-Pärmäkoski: Pärmäkoski

H2H Bjornsen-Roponen: Bjornsen

Maastohiihdon tiukka alkukausi jää hetken hengähdystauolle joulun ajaksi, mutta ennen lomia hiihdetään vielä Davosin normaalimatkat vapaalla hiihtotyylillä. Therese Johaug on hallinnut latuja ja norjalainen on jälleen suurin voittaja suosikki huomiseen kilpailuun.

tarjoilee jälleen pelattavaa kaksintaistelusta Anastasia Sedovan ja Teresa Stadloberin välillä. Sedova on yksi venäjän joukkueen nuorista nousevista tähdistä, joskin tämä onkin kilpaillut maailmancupissa jo useamman vuoden. Sedova on puhdas normaaliamatkojen hiihtäjä eikä sprintti luonnollisestikkaan kuulu venäläisen ohjelmaan. Sedova aloitti maailmancup startit vasta viime viikolla Beitostölenissä mutta suksi liikkui tästä huolimatta hurjaa vauhtia ja 15km vapaan kilpailussa irtosi komeasti viides sija. Nainen on ollut melko tasainen suorittaja eikä suuria notkahduksia tuloslistoilta liiemmin löydy. Itävallan Stadlober on niin ikään täysi distanssijyrä ja tänään sprintissä irtosi heikko 55 sija. Stadlober on ollut aina melko varma kymppisakkiin sijoittuva ja tätä nainen on ollut alkukaudestakin (Ruka 10km 12. Lillehammer 10km 7.Beitostölen 15km 11.)

Luvassa on melko tasaväkinen otatus, mutta kyllä me tässä selkeästi Sedovan puoleen käännymme. Venäläinen oli viikko sitten todella hyvä ja eroa Stadloberiin kiertyi huimat 44 sekuntia, joskin matka oli hieman normaalia pidempi (15km). Sedova hiihti todella nousujohteisesti ja fiksusti ja nyt Davosissa korkealla kilpailtaessa järkevä matkavauhti on entistä tärkeämpi asia. Stadlober tykittänee jälleen perushiihdollaan lähelle kärkeä, mutta me uskomme Sedovan yltävän pykälää paremmille sijoituksille. (Panossuositus 3/5)

Toinen peli isketään H2H-pariin Jessica Diggins – Krista Pärmäkoski. Diggins on yksi maailman parhaista vapaan hiihtäjistä, mutta alkukaudesta ei jenkkitähti ole ollut lähelläkään parastaan. Viime viikolla Beitostölenissä oli jo merkkejä paremmasta mutta on vaikea nähdä naista huomennakaan aivan podium-taistossa. Suomen Pärmäkoski on ollut hyvässä vedossa, joskin huippukunto on varmasti ajoitettu vastan kevään MM-laduille. Krista on ollut kauden jokaisessa normaalimatkan kilpailussa kuuden parhaan joukossa ja kyllä suomalainen huomennakin taistelee aivan kärkisijoista. Pärmäkoski on yleensä viihtynyt Davosissa todella hyvin ja viime vuonna tästä kisasta irtosi kolmostila ja tämän päiväinen sprintti lupailee jälleen hyvää. Kaiken kaikkiaan näemme Kristan melko suurena suosikkina hieman hapuilevaa Digginsiä vastaan, joka useasti on juuri Davosissa kyykännyt. n huipputarjous on syytä ruksia heti kupongille mukaan! (Panossuositus 3/5)

Naisten kilpailun viimeinen peli lyödään Riitta-Liisa Roposen ja Sadie Bjornsenin mittelöön. Kokenut Ritu vetäisi todella hyvän hiihdon viikko takaperin, mutta tämä näkyy kertoimissa jo vähän turhankin paljon. Roponen on toki vapaan spesialisti, muttei silti lukeudu enää maailman kärkihiihtäjiin, joskin yksittäisissä kilpailuissa konkari pystyy vielä väläyttelemään. Yhdysvaltojen Bjornsen on nakuttanut melko tasaisen alkukauden ja todella monipuolinen jenkki löytyykin maailmancupin yhdeksänneltä sijalta. Pari on arvioitu markkinoilla aivan tasabookiksi, mutta meidän papereissamme Bjornsen saa selvän suosikinviitan ylleen. Roponen on Davosissa useasti hiihtänyt hyvin, mutta viime vuonnakin usalainen rökitti Ritua kyseisessä kilpailussa puolella minuutilla. Me hyppäämme tässä Bjornsenin kyytiin n kovalla kertoimella! (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!